Koti Uutisia National Actionin mielenosoitus Liverpoolissa

National Actionin mielenosoitus Liverpoolissa

1
Jack Renshaw pitämässä puhetta patsaalla.
Jack Renshaw pitämässä puhetta patsaalla.

Viime viikonloppuna National Action palasi Liverpooliin liput liehuen. Monen tunnin mielenosoituksesta huolimatta kansallismieliset kokivat olematonta vastustusta Englannin vasemmistolaisessa kaupungissa siitä huolimatta, että antifasistit olivat uhanneet pahoinpidellä jokaisen kansallismielisen, joka astuu kaupunkiin.

Kansallismielisten mielenosoitus tuli äärivasemmistolaisille ja poliisille yllätyksenä, joten heillä ei ollut aikaa järjestää vastahyökkäystä, kuten viime Liverpoolin mielenosoituksessa. Tällöin äärivasemmistolaisilla oli Unite the Union -ammattiliiton ja Englannin työväenpuolueeseen kuuluvan pormestari Joe Andersonin tuki. He saivat kuljetettua ilmaiseksi satoja äärivasemmistolaisia ympäri Englantia Liverpooliin busseilla ja poliisi kykeni ilmoittamaan kansallismielisten liikkeet tarkasti vastamielenosoittajille. Tällä kertaa ilman valtion ja liittojen tukea kansallismieliset kohtasivat vain muutaman äärivasemmistolaisen, jotka poliisi oli onnistunut tavoittamaan.

Mielenosoitus alkoi Edvard VII:n patsaalta ja jatkui siitä kaupungintalolle sekä äärivasemmistolaisten ammattiliitto Unite the Unionin päämajan eteen.

 Poliisin ja antifasistien yhteistyöstä huolimatta mielenosoitus sujui hyvin.

Poliisin ja antifasistien yhteistyöstä huolimatta mielenosoitus sujui hyvin.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_6zLQGWX5lU

1 KOMMENTTI

Comments are closed.