Koti Uutisia Ulkomaat Namibia Etelä-Afrikan jalanjäljissä – valkoisten maat pakkolunastetaan

Namibia Etelä-Afrikan jalanjäljissä – valkoisten maat pakkolunastetaan

8

Namibian presidentti Hage Geingob vaatii muutosta perustuslakiin. Muutoksella sallitaan valkoisten kansalaisten maiden pakkolunastus ja maiden jakaminen mustille kansalaisille. Tällä hetkellä Namibiassa on käytössä ratkaisu, jossa maan tämänhetkisen omistajan on tarjottava maata hallitukselle, minkä jälkeen hallitus voi ostaa maan ja jakaa sen mustille.

Useat poliittiset tahot ovat kritisoineet Geingobin päätöstä epätasa-arvoisena ja epäinhimillisenä. Geingob on aiemmin työskennellyt esimerkiksi YK:lle. Kaksi aiempaa presidenttiä ovat olleet sitä mieltä, että hallituksen tulisi hankkia työkaluja ja koneita maatiloille eikä maata.

Namibia oli vuosina 1884–1919 Saksan siirtomaa. Lopulta Namibia itsenäistyi Etelä-Afrikan tasavallasta 1990.

Lähde: RT

8 KOMMENTIT

 1. Namibiallakin on ilmeisesti kova hinku ajaa maansa kaaokseen ja nälänhätään…. Mutta onhan se mukava ajatus, että, jonkun Fransin tilukset jaetaan viidelle kädettömälle Martille, jotka ajavat tilukset alas…

 2. Afrikka on tiensä valinnut.
  — Kenelle nämä ilmaiset lounaat lankeavat

  Mikä mahtaa olla pitemmällä aikavälillä suhtautuminen Kiinalaisten omistamiin valtavan suuriin maatiloihin? Toistuuko sama kuvio?

  • Meinaatko, että valta on afrikkalaisilla tuolla? Kaikki kaivoksetkin kuuluvat ihan muille

 3. No nyt se selvisi, miksi siskoni valkoisen miehensä kanssa on muuttamassa Namibiasta pois. Arvelinkin taustalla olevan jotain tällaista, mutta politiikka Namibiassa tuntuu olevan räjähdysherkkää maan valkoiselle, hyvin toimeentulevalle kansanosalle.

  • Sama souvi kuin ensin Rhodesiassa alias Zimbabwessa, sitten Etelä-Afrikassa ja nyt Namibiassa; nälänhätä. O tempora, o mores. Vai pitäisiköhän sanoa, jotta kak jou pis, meneer Geingob(lin)…

 4. Nyt voivatkin kaikki namibialaiset lähteä vittuun. Rauhanturvaajat hyysää niitä. Niin, täälä suomessa.

  • Taitaa namibialaisten määrä Suomessa pyöriä joissakin kymmenissä, eli eivät hätyyttele kärkipaikkaa yön timojen joukossa. Kiirellisempiäkin poistettavia löytynee.

Comments are closed.