Koti Uutisia Nälänhädän riivaama Venezuela pakotettiin maksamaan Goldman Sachsille

Nälänhädän riivaama Venezuela pakotettiin maksamaan Goldman Sachsille

2

Juutalaispankki Goldman Sachs synnytti kansainvälisen kohun vuonna 2017 hyökkäämällä nälänhädän ja talouskriisin kourissa kärsivän Venezuelan kimppuun. Juutalaispankki toteutti klassisen “korppikotkakapitalistisen” operaation ostamalla Venezuelan velkakirjoja polkuhintaan. Tämän jälkeen Goldman vaati Venezuelaa maksamaan pankkiireille paljon suuremman summan kuin mitä pankki itse oli velkakirjoihin sijoittanut.

Goldman Sachs ei alun perin itse lainannut Venezuelalle rahaa vaan pankki osti velkakirjat jälkimarkkinoilta. Juutalaispankki sijoitti venezuelalaiseen velkaan vain siksi, että velan hinta oli romahtanut maan kriisin vuoksi pohjamutiin. Koronkiskojat tiesivät saavansa muhkeat voitot matalalla riskillä – voitot revittiin venezuelalaisten selkänahasta. Maailmalla Goldmanin sijoitusta alettiin kutsua “nälkävelaksi”.

Koska Goldman on verkostoitunut tiiviisti maailman johtavien poliitikkojen ja tuomareiden kanssa, tiesti juutalaispankki etukäteen operaationsa onnistuvan. Mikäli Venezuela olisi päättänyt ruokkia oman kansansa ja kieltäytynyt maksamasta koronkiskojille, olisi Goldman vienyt valtion oikeuteen, joka olisi asettunut pankkiirien puolelle.

The Wall Street Journal uutisoi, että juutalaisella Goldmanilla on erityisen suuri valta kansainvälisillä finanssimarkkinoilla: Venezuela lopetti lähes kaiken ulkomaanvelkansa maksamisen jo monta kuukautta sitten, mutta valtio ei uskaltanut jättää maksamatta Goldmanille. Venezuela toimitti hiljattain Goldmanille 90 miljoonaa dollaria, jotka valtio olisi voinut käyttää kansalaistensa ruokkimiseen ja terveydenhuoltoon.

90 miljoonan dollarin potti ei lyhentänyt Venezuelan velkaa vaan kyseessä oli vain yksi korkomaksu. Velka erääntyy vasta vuonna 2022, jolloin Venezuelan täytyy maksaa juutalaispankille 2,8 miljardia dollaria.

The Wall Street Journalin mukaan Goldmanin onnistunut ryöstöretki on innostanut myös muita Venezuelaa seuraavia koronkiskojia. Hiljattain suurimmat venezuelalaisvelkaan sijoittaneet yhtiöt palkkasivat juutalaisen Jim Millsteinin johtaman Millstein & Co. -konsulttiyhtiön varmistamaan, että rahavirrat Venezuelasta ulkomaalaiselle finanssieliitille jatkuvat.
 

Lähde: The Wall Street Journal (1, 2)

2 KOMMENTIT

  1. Tämä ei tietenkään koske Suomea?

    Suomiko sitten voi aivan rajattomasti allekirjoittaa “valtion nimissä ja lukuun” ihan mitä vain sitoumuksia; käyttää rahat ihan miten huvittaa, eihän valtio muuten olisi suvereeni; ja lopulta näillä rahoilla maksaa eläkkeet kaikille osallisille. Millään muulla ei sen jälkeen ole väliä.

    Miksi muuten Venezuela ei itse ostanut omia velkojaan pois kuljeksimasta. Olihan se saanut haltuunsa koko dollarin ja viisikin säästynyttä senttiä olisi riittänyt tuon dollarin takaisinmaksuun.

  2. Jutkuilla on “velkakirja paikallaan”, (-sanonta: sydän paikallaan).
    Suomalaiset “kristityt” ja etenkin Pathmos mevät rinkitanssia ja keräävät vielä kolehdin siihen päälle “valitulle kansalle”.

Comments are closed.