Koti Uutisia Myös Turkuun paperittomien klinikka

Myös Turkuun paperittomien klinikka

1

Huhtikuussa Turkuun avattu paperittomien klinikka tarjoaa terveydenhoitopalveluita kaupungissa laittomasti oleville.

Arvioiden mukaan Turussa laittomasti oleskelevia on muutamia kymmeniä. Klinikalla hoidetaan myös B-oleskeluluvan saaneita, joten ilmaisesti hoidettavien määrä nousee noin kolmeensataan. Klinikan toiminnan mahdollistaa toistakymmentä terveydenhuollon ammattilaista, jotka toimivat vapaaehtoisesti.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Diakoniakeskus tukee klinikkaa, joka on auki joka toinen viikko. Klinikan sijainti on salainen. Myös Helsinki ja Oulu tarjoavat ilmaisia terveydenhoitopalveluita maassa laittomasti oleville.

Vaikka klinikan toiminta on pienimuotoista, on sen parissa työskentelevien lääkäreiden ja sairaanhoitajien aika pois niiltä suomalaisilta, jotka sairaaloiden jonotuslistoilla odottavat pääsyä leikkaukseen.

 
Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. Sana “paperiton” näyttää yleisenä terminä tekevän tuloaan suomen kieleen (ruotsin “papperslös” termi, jota mediassa käytetään lieventämään negatiivista, mutta pätevämpää ilmaisua “laittomasta maahantulijasta”). Eihän nämä mitää vahingossa paperittomaksi jääneitä ole, vaan kyse on lainvastaisesta, toisin sanoen rikollisesta, toiminnasta. Jostain kumman syystä nämä “paperittomat” yhä kasvavassa määrin jäävät yhteiskuntaamme, johtuen osaltaa rikollista toimintaa kannattavien “hyväntekeväisyysjärjestöjen” toiminnasta.

Comments are closed.