Koti Uutisia Mustien riehuminen lisännyt asemyyntiä Yhdysvalloissa

Mustien riehuminen lisännyt asemyyntiä Yhdysvalloissa

3

St. Louisin esikaupunkialueilla Yhdysvalloissa aseet menevät tällä hetkellä kaupaksi kuin kuumille kiville. Syynä asekaupan lisääntymiseen on mustien pitkään jatkunut mellakointi, jonka pelätään kiihtyvän lähipäivinä.

UK_asemyynti_kasvanut_ferguson

Mellakat alkoivat elokuussa, kun poliisi ampui mustan gangsterin Michael Brownin Fergusonissa. Poliisin mukaan hän ampui Brownin, koska tämä kävi kimppuun yrittäen riistää poliisilta virka-asetta. Mellakoijien mukaan poliisi ampui Brownin, koska tämä oli musta. Lähipäivinä valamiehistö tekee todistusaineiston pohjalta päätöksen, onko poliisi toiminut lain mukaan vai tullaanko häntä syyttämään rikoksesta. Aiemmin julkisuuteen on tullut esille seikkoja ja silminnäkijälausuntoja, jotka tukevat poliisin versiota tapahtumien kulusta.

Valamiehistön päätöstä on odotettu julkaistavaksi jo useampana päivänä, mutta ilmeisesti päätöstä ei ole vielä syntynyt. Amerikkalaiset pitävät kuitenkin todennäköisenä, että poliisi on koko ajan puhunut totta, mikä oletettavasti johtaisi päätökseen syyttämättä jättämisestä. Sen taas odotetaan villiinnyttävän mustia entisestään. Tämä puolestaan on johtanut siihen, että valkoiset amerikkalaiset varautuvat mustien mahdolliseen väkivalta-aaltoon ostamalla aseita.

Erityisesti ensimmäistä asettaan hankkivat ovat olleet normaalia laajemmin liikkeellä. Paikoin asemyynti on jopa kolminkertaistunut ja eräs st.louisilainen liike myy jopa 30–50 asetta päivittäin. “Kaikki, mitä ei ole naulattu kiinni, menee kaupaksi”, kertoi asekauppias Steven King Metro Shooting Supplies -liikkeestä. “Poliisi ei pysty suojelemaan jokaista. Jos ei ole valmistautunut ja varautunut pahimpaan, voi syyttää vain itseään”, hän jatkoi. Muut kauppiaat kertovat, että myyntilukemat ovat säilyneet samalla tasolla koko ajan sen jälkeen, kun Brown ammuttiin. “Olen viimeisen kuukauden aikana myynyt luultavasti enemmän aseita kuin koko viime vuonna yhteensä”, kertoi County Guns -liikkeen omistaja Adam Weinstein.

Mustien alueilla arvottomaksikin mielletty auto voi kelvata varkaalle.
Mustien alueilla arvottomaksikin mielletty auto voi kelvata varkaalle.

Mustien lisäksi monet valkoiset liberaalit ja äärivasemmistolaiset ovat kokeneet Brownin asian omakseen ja he ovat osallistuneet protesteihin. Välillä se on johtanut jopa huvittaviin tilanteisiin. Viimeisin eräälle valkoiselle liberaalille sattunut kömmähdys tapahtui tiistaina, kun hänen autonsa varastettiin. Elizabeth Vega otti osaa “solidaarisuustempaukseen”, mutta sillä aikaa joku osoitti Vegalle solidaarisuuttaan varastamalla hänen autonsa.

Lähde: Yahoo! News

Aiheeseen liittyen:

Hölmö valkoinen hakattiin Fergusonissa
Äärivasemmistolainen hakattiin Fergusonissa
Opettajalle potkut Twitter-vuodatuksesta: valkoiset “tappakaa itsenne”
Video: USA:n rotumellakat

3 KOMMENTIT

  1. Tämähän on hyvin jännittävää 😀 Ajattelikos Obama haalia rynkyt pois? Kuinkas monta Ruby Ridgeä tai Wacoa liittovaltio aikoo järjestää?

Comments are closed.