Koti Uutisia Mustaihoinen ruotsalaistoimittaja pelkää “suomalaista rasismia”

Mustaihoinen ruotsalaistoimittaja pelkää “suomalaista rasismia”

4
SVT:n urheilutoimittaja David Fjäll.
SVT:n urheilutoimittaja David Fjäll.

Mustaihoinen ruotsalaistoimittaja David Fjäll ei enää halua palata takaisin Suomeen. Hän on ilmoittanut syyksi kohtaamansa rasismin Turussa.

Ruotsalaislehti Resumé kertoo, että Fjäll kohtasi “törkeää” rasismia Turussa viime vuonna, kun tämä pyrki haastattelemaan Ruotsin joukkueen valmentajaa Pär Mårtsia.

Lehden mukaan Mårtsin takana istunut vanhahtava miesporukka oli alkanut nimitellä häntä “neekeriksi” sekä antanut hänelle uhkauksia maastapoistamisesta.

Fjäll oli tuohtunut siitä, etteivät vartijat puuttuneet rasismiin ja taanneet hänen turvallisuuttaan. Tämän perusteella Fjäll ilmoitti, ettei enää aio matkustaa Suomeen.

 

Lähteet: Resumé, Iltalehti

4 KOMMENTIT

  1. Hmm… Tällä voi olla positiivinen vaikutus pidemmän päälle. Kun aikoinani asuin Saksassa niin sielä ihmiset kyselivät, hieman paremmin tutustuttuaan, että miksi me Suomalaiset olemme niin agressiivisia. Minä vastasin että emme me ole agressiivisia, me olemme väkivaltaisia. Toinen hyvin yleinen kysymys oli että onko totta että Suomalaisilla on aina puukko mukana. Yleensä sanoin:”Ei, se on valetta”ja kouraisin taskuani, “meillä on kaksi” ja laitoin pöydälle kaksi puukkoa.

    Kun mietitään että moiset huhut ovat levinneet maailmalle ja niitä uskalletaan jopa julkisesti kysyä, on selvää että ne ovat laajalti levinneet myös naapurimaahamme. Mitä todennäköisimmin ko. toimittaja tarvitsi juttuunsa vain jotain sellaista jollaratsastaa ja jolla ylittää ihmisten mielenkiinto. Mutta juttua lukiessa saattaa saattaa olla vaikutusta siihen, miten maassa asuva väestö viestii Suomen yleisestä mielipiteestä muualle maailmaan. Ja se saattaa olla pelkästään hyvä asia.

  2. Ruotsissa ei varmaan ole vastaavia huutelijoita… Turku EI jää kaipaamaan!

  3. Kuvittelikohan ko. “toimittaja ” jonkun menettävän jotakin? Päinvastoin, lisää näitä, jotka eivät halua tänne. Se on meidän kansallinen ja etninen etumme.

Comments are closed.