Koti Uutisia Musta Mannerheim

Musta Mannerheim

3

Yle julkisti torstaina uuden elokuvan marsalkka Mannerheimista. The Marshal of Finland, Suomen Marsalkka, on suomalais-kenialaista yhteistyötä ja pääosaa näyttelee musta Telley Savalas Otieno. Elokuva kuvattiin Keniassa, ja se keskittyy Mannerheimin ihmissuhteisiin.

Elokuva maksoi 20 000 euroa, mutta elokuvan teosta kertova dokumenttisarja nielaisi 150 000 euroa veronmaksajien rahoja.

Mannerheimista on toistuvasti maalattu kuvaa homoseksuaalina ja “lahtarina” muun muassa Katariina Lillqvistin nukkeanimaatiossa Uralin Perhonen ja Aku Louhimiehen Käsky-elokuvassa.

Elokuva on tehty selvästi propagandatarkoituksessa, tavoitteenaan vetää lokaan suomalainen instituutio nimeltä Carl Gustaf Mannerheim.

Aiheesta muualla:

http://yle.fi/uutiset/yle_julkisti_kohutun_mannerheim-elokuvan/6257984

 

3 KOMMENTIT

 1. Veronmaksajien rahojen tuhlaus on tuomittavaa, mutta Mannerheimia saa ja pitääkin pilkata.

  Miksi ylipäätään puolustatte miestä, joka palveli sortajatsaaria uskollisesti, ei tukenut Jääkäriliikettä saati sitten lapuan Liikettä, ja sota-aikana kieltäytyi sotimasta täysillä ja osaltaan auttoi liittoutuneita kieltäytymällä katkaisemasta Muurmannin rataa?

  Mannerheimin Suomalaisuus on myös melkoisen kyseenalaista, joten en näe mitään syytä miksi puolustatte tuota saastaa?

 2. Täysin sairasta toimintaa. En voi muuta kuin puistatella päätä ja ihmetellä, että miten tällainen voi olla mahdollista…

 3. Rikoslaki, 24 luku, 9 §
  “Kunnianloukkaus”

  “Joka …esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka…on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.”

  “Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää KUOLLEESTA henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli ERITYISEN LÄHEINEN.”

  Eli “Mannerheimin pilkasta” on periaatteessa mahdollista tehdä rikosilmoitus, josta seuraa jopa puolen vuoden vankeusrangaistus, kuten myös Jumalan itsensä nimen pilkasta rikoslain 17 luvun 10§ mukaan.

Comments are closed.