Koti Uutisia MTV: holokaustista selviytyjän räppiä rasismia vastaan

MTV: holokaustista selviytyjän räppiä rasismia vastaan

1
Juutalaisen Bejaranon ja turkkilaisen räppäriduo.
Juutalaisen Bejaranon ja turkkilaisen räppäriduo.

Juutalaisen Bonnierin omistama MTV ajoi agendaansa harvinaisen selvästi tuoreessa artikkelissa, joka yhdisti kaksi valtavirtamedian lempiaihetta: “Musiikki pelasti Estherin, 91, Auschwitzista – nyt hän taistelee räpillä rasismia vastaan”. Tarina kertoo juutalaisvanhuksesta, joka suivaantui nähtyään saksalaisia kansallismielisiä ja päätti “taistella näitä vastaan” rupeamalla rap-artistiksi.

“Selviytyjä” Esther Bejaranon kertomus sisältää kaikki menestyksekkään holokaustitarinan elementit, kaasukammion ja ihmeellisen pelastumisen. Suora lainaus artikkelista:

“Estherin pelastukseksi koitui musiikki. Hän hakeutui leirin naisorkesterin soittajaksi. Orkesterin jäsenten ja muiden erityistaitoja osaavien elämä leirillä oli vähän muita helpompaa. Esther osasi soittaa pianoa, mutta sitä leirillä ei kuitenkaan ollut. Siksi hän sanoi osaavansa soittaa myös harmonikkaa, vaikkei ollut koskaan edes pitänyt soitinta käsissään. Kuin ihmeen kaupalla hän kuitenkin oppi hetkessä soittamaan uutta instrumenttia eikä paljastunut. Kaikki tiesivät, että lääkärin käden heilautus oikealle tarkoitti kuolemaa kaasukammiossa. Esther selvisi tarkistuksista, ja orkesterissa pelastukseksi koitui kuoron kitaristi, joka opetti Estherin soittamaan myös kitaraa.”

Tietenkään hän ei olisi missään tapauksessa joutunut kaasukammioon teloitettavaksi, kuten ei joutunut kukaan muukaan, osasi hän soittaa kitaraa “kuolemanleirin” musiikkikerhossa tai ei. Seuraavaksi Bejarano kertoo, että saksalaiset evakuoivat Auschwitzin ja pakottivat vangit marssimaan kuoleman uhalla.

Huvittavasti yksi tunnetuimmista selviytyjistä, Elie Wiesel, kertoo erilaisen tarinan kirjassaan . Siinä Wiesel kuvaa, kuinka vangeille annettiin mahdollisuus jäädä odottamaan puna-armeijaa tai osallistua evakuointiin. Wiesel osallistui muiden vankien kanssa vapaaehtoisesti, vaikka sai vaihtoehdon työskennellä hoitajana Auschwitzin sairaalassa “kuolemanmarssin” sijaan.

Herää myös kysymys, miksi saksalaiset jättivät Auschwitziin 8 000 henkilöä, jotka olivat liian sairaita lähteäkseen, jos he halusivat päästä kuumeisesti eroon todisteista “holokaustista”.

Lähde: MTV

Aiheeseen liittyen: Holokaustivalhe: Riimuradio-lähetys ja aktivismia

1 KOMMENTTI

  1. Ihmeitä tapahtuu, ihmeitä tapahtuu… Mietin, että minkäköhän ikäinen ko. juutalainen on? Aika moni on ollut sylivauva kun katselee heidän syntymävuottaan ja vertaa sitä leirien toiminta-aikojen vuosilukuihin.

Comments are closed.