Koti Uutisia Kulttuuritaistelu Moskovaan avattu ensimmäinen kosher sushi-ravintola

Moskovaan avattu ensimmäinen kosher sushi-ravintola

7

Uutissivusto Jewish.ru on raportoinut Kosher Pirate -nimisen sushi-ravintolan avaamisesta kosher-supermarketiin. Ravintola sijaitsee Moskovan pohjoisosassa, Marina Roscha synagogan ja juutalaisen museo- ja suvaitsevaisuuskeskuksen (Tolerance Center) välissä.

Sushi on erittäin suosittua ruokaa Venäjän varakkaampien kaupunkilaisten keskuudessa, ja Moskovassa on satoja ellei tuhansia riisipohjaisia sushirullia myyviä ravintoloita. Monet Pietarin ja Moskovan kosher-ravintolat ovat myyneet sushia listojensa kyljessä jo vuosia.

Osa ravintolan sushi-annoksista on nimetty Israelin paikkojen mukaan. Annoslistalla on venäjänkielisiä maahanmuuttajia vastaanottaneita paikkoja kuten Ashdod, Kiryat Yam, Netanya, Eilat ja Haifa.

Kosher-valvontaa suorittaa Kosher Venäjä -merkinnästä huolehtiva rabbijohtaja Berel Lazar. Kansallisen Vastarinnan tietojen mukaan kaloille ei suoriteta julmaa rituaaliteurastusta – sen sijaan kalat ovat kosher heti, kun ne nostetaan vedestä, kunhan niillä on suomut ja evät. Näin ollen kosher sushi-ravintolasta ei löydy japanilaiselle sushi-ravintolalle tyypillisiä rapuja, ankeriaita ja mustekaloja.

Lähteet: JTA, Chabad

Aiheeseen liittyen:
Rabbi: juutalaiset ja muslimit ovat liittolaisia Euroopassa
Vastarintaliike haluaa poistaa rituaaliteurastukset kuten kosherin ja halalin
Kansallissosialistisen Saksan eläinsuojelulait

7 KOMMENTIT

  1. Judet ei käytä mustekalaa, tulee liikaa ola ittensä mieleen lonkeroista jotka kurottelee maapallon joka kolkkaan

  2. Sitä saa miettiä mitä syö, kun syö väistämättä mitä syömäsi eläin tai merenelävä söi.

  3. Nyt vain myrkytettyä raakakalaa syömään juutalaiset.
    Toivottavasti oman “sävärinsä” antavat ympäristömyrkyt ja muovijäte meressä.

  4. Siitä se lähtee, Putinistiliiton liukeneminen sionistien syliin. Raha ratkaisee.

    • Hyvät slidit – ei kannata olla hyväuskoinen Putinin suhteen. Kyseessä kuitenkin kovan luokan globaali peluri eli käytännössä ZOG:n pelinappula. Mihin Venäjän juutalaisvalta muka olisi tsaarien murhan jälkeen maailmanhistoriassa hävinnyt? Neuvostoliiton luhistuminenkin vain tiukensi heidän otettaan.

Comments are closed.