Koti Uutisia Monsanto voitti, Kalifornia hävisi

Monsanto voitti, Kalifornia hävisi

2

Maailman suurimpiin maatalouskemikaalien ja geenimuunneltujen tuotteiden valmistajiin lukeutuva Monsanto sai kaadettua Kaliforniassa lakialoite nro 37:n. Laki olisi vaatinut elintarvikepakkauksiin selvän merkinnän mahdollisesta geenimuuntelusta. Se olisi lisännyt kuluttajan turvaa ja tietoisuutta.

Monsanto sekä useat muut yritykset sijoittivat 45 miljoonaa dollaria kampanjaan lakialoitetta vastaan. Jos lakialoite olisi mennyt läpi, olisi se aiheuttanut suuret tappiot geenimuunneltuja raaka-aineita käyttäville yrityksille, koska merkintä olisi ajanut ihmisiä terveellisemmän ravinnon luo. Viikko ennen äänestystä kannatus lakialoitteelle oli 66,9 %, mutta se jäi lopulta 43 %:iin.

Geenimuunneltu viljakasvi on luotu kestämään voimakkaita kasvimyrkkyjä tai luomaan oman hyönteismyrkkynsä. Myrkyt tappavat kaiken muun elämän alueella jonne niitä levitetään, ja niillä väitetään olevan yhteyksiä erilaisiin sairauksiin kuten syöpään.

 

Aiheesta muualla:

http://rt.com/usa/news/monsanto-california-37-measure-182/

 

2 KOMMENTIT

  1. Pelottava uutinen, lienee vain ajan kysymys koska Suomessakin geenimuunnellut elintarvikkeet yleistyvät. Jälleen kerran otettiin askel kauemmas luonnollisuudesta ja luonnosta.

    • Niinpä. Suomessa ei pitäisi olla elintarvikkeita, joissa geenimuunneltu raaka-aine ylittäisi 0.9 % tuotteesta. Mutta suurin osa tuotantoeläimistä ruokitaan GMO-rehulla, eikä sitä tarvitse lain mukaan ilmoittaa.

Comments are closed.