Koti Artikkelit Vastarintaliike Monipuolista toimintaa ympäri Suomea

Monipuolista toimintaa ympäri Suomea

3

porikvv1

Vastarintaliikkeen aktivistiryhmien näkyvin säännöllinen toimintamuoto on järjestön mainosmateriaalin jakaminen katukuvaan. Tämän lisäksi paikallisryhmien viikoittaiseen toimintaan kuuluu säännöllinen urheilu, muun muassa itsepuolustustreenit.

Säännöllisen propagandatyön lisäksi järjestämme paikallisesti ja valtakunnallisesti monipuolisesti koulutusta, selviytymisharjoituksia ja aktivismia. Tämän vuoden aikana ympäri Suomea on järjestetty useampia erätapahtumia. Viimeisin näistä järjestettiin viime viikonloppuna, kun aktivisteja lähti kahdeksi päiväksi metsään harjoittelemaan selviytymistaitoja. Erityisesti Pirkanmaan ryhmä on järjestänyt ahkerasti retkitapahtumia, joihin on osallistunut paikallisten kansallismielisten lisäksi ihmisiä eri puolilta Suomea. Myös Loviisassa patikoitiin tammikuussa.

tre070320157 tre070320151loviisa_patikointi_8

Radikaalit poliittiset liikkeet ovat perinteisesti osoittaneet solidaarisuutta toisilleen ja tiedottaneet paikallisia tärkeistä maailmanpoliittisista tapahtumista. Porissa aktivistit levittivät tänä vuonna Dresdenin massamurhan muistolle banderolleja ja muistuttivat samalla ihmisiä siitä, että voittajat kirjoittivat toisen maailmansodan historian.

Loviisassa on käyty sytyttämässä kynttilöitä kahteen otteeseen Suomen puolesta uhrautuneiden ihmisten muistolle. Tammikuussa useammassa kaupungissa levitettiin solidaarisuusbanderolleja 12 vuoden vankeusrangaistusta Saksassa istuvan Horst Mahlerin kunniaksi. Ajatusrikoksista vangitulle Mahlerille lähetettiin myös tukikirje, sillä hän on tehnyt korvaamatonta työtä koko Euroopan kansallismielisen liikkeen eteen.

DresdenPori1 DresdenPori8horst271152

Tammikuun lopulla viisi aktivistia matkasi Kreikkaan osallistuakseen Kultaisen aamunkoiton järjestämälle Imia-marssille. Matka oli kaikin puolin loistava motivaatiopiikki jokaiselle mukana olleelle. Puolueen esimerkki on innoittanut Suomen Vastarintaliikettä jo usean vuoden ajan.

Turussa sijaitsevassa toimintakeskus Kodissa on järjestetty kaikille avoimia tapahtumia kolmeen otteeseen tänä vuonna. Tammikuussa Kodissa esitelmöitiin Euroopan solidaarisuusrintama Kosovon puolesta (ESFK) -ryhmän järjestämästä solidaarisuushankkeesta Kosovossa. Helmikuussa Kodissa vieraili Englannissa paljon huomiota saaneen nuoren National Action -kansallissosialistijärjestön edustaja. Tapahtumassa rikottiin myös Kodin vierailijaennätys! Maaliskuun lopussa yksi Kreikassa mukana olleista aktivisteista piti esitelmän, jossa hän kertoi marssista sekä Kultaisen aamunkoiton toiminnasta. Kodissa järjestetään myös viikoittaiset nyrkkeilytreenit, jotka ovat kaikille avoimia.

Maaliskuussa järjestettiin kansanmurhan vastainen viikko, johon kuului intensiivistä materiaalin levittämistä ympäri maata, ihmisten valistamista monikulttuurisuudesta sekä katuaktivismitapahtuma Porissa. Kansallisessa Vastarinnassa viikon aikana julkaistut artikkelit saavuttivatkin laajan yleisön, ja Porissa katuaktivismin aikana ihmisten kanssa käydyt keskustelut olivat antoisia. Punaisen Ristin samalla viikolla järjestämän “rasisminvastaisen” teemaviikon ympärillä käyty keskustelu keskittyi sosiaalisessa mediassa lähinnä maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin.

KreikkaImia_21national action kotikansanmurhaa_vastaan_kollaasiporikvv2

Katuaktivismia on Porin lisäksi ehditty tänä vuonna järjestää myös Lahdessa, jossa mukana oli myös National Actionin edustaja.

Koska itsepuolustustaidot ovat entistä monikulttuurisemmaksi muuttuvassa Suomessa yhä tärkeämpiä, panostamme kamppailuharjoitteluun. Maaliskuussa pääkaupunkiseudulla järjestettiin kamppailuseminaari, jonka aiheena oli perustekniikka. Osallistujien mukaan seminaarista oli hyötyä niin vasta-alkajille kuin sellaisillekin, joilla oli jo taustaa eri itsepuolustuslajeissa.

Kamppailuseminaarin jälkeisenä päivänä Helsingissä järjestettiin tukijäsenille avoin sosiaalinen tapahtuma, jossa fileoitiin sekä loimutettiin lohta. Tahdomme sosiaalisten tilaisuuksien avulla madaltaa uusien ihmisten kynnystä liittyä mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Tukijäsenille avointa toimintaa on järjestetty myös Porissa, jossa paikallinen ryhmä suuntasi kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin museoon Harjavaltaan.

Bellum_Hki_032015_1 Bellum_Hki_032015_2 Bellum_Hki_032015_3lahti02201520 lahti02201519 lahti0220155

Koska Suomen Vastarintaliikkeen toiminta on kehittynyt vuosi vuodelta, on myös valtamedia muistanut järjestöä valheillaan. Kuluvan vuoden aikana useat lehdet ovat kirjoittaneet järjestöstä pelotteluartikkeleita, joiden ainoana tarkoituksena on saada lukijat karttamaan kansallismielisiä ajatuksia. Internetin aikana valheilla on kuitenkin lyhyet jäljet, mikä tuli erityisen selväksi sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat kirjoitti Vastarintaliikkeestä viisisivuisen artikkelin viime helmikuussa. Jokainen valtamedian mustamaalausartikkeli on tuonut lukijaryntäyksen verkkosivuillemme, joten lehdistön kampanja kansallismielisyyttä vastaan on kääntynyt kansallismielisten voitoksi.

Järjestön toiminta monipuolistuu ja kehittyy koko ajan. Liity mukaan toimintaan ja pääset rakentamaan parempaa tulevaisuutta jälkipolvillemme. Otamme mielellämme vastaan uusia aktivismi-ideoita ja esimerkiksi vierailevien kirjoittajien artikkeleita. Ideoita voit halutessasi jättää kommenttilaatikkoomme tai kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen toimitus[at]vastarinta.com

Muista lukea myös Suomen Vastarintaliikkeen toimintakertomus vuodelta 2014!

 

Jesse Torniainen

3 KOMMENTIT

 1. Jälleen hieno kirjoitus Jesse! Kiitos tästä ja toivotaan, että loppuvuosi olisi liikkeellenne vielä parempi!

  Kansa herää horroksistaan hitaasti, toivotaan, että fiksuimmat löytävät tiensä liikkeen luokse.

  Huomasin, että liikkeellänne on oma osio MV-Lehden keskustelufoorumilla!
  Hieno homma, helpottaa varmasti liikkestä kiinnostuneita ottamaan yhteyttä sitä kautta!

  Kaikkea hyvää, ja yritän tänäkin vuonna osallistua mahdollisimman moneen avoimeen tapahtumaanne!

  • Ota ihmeessä yhteyttä lähialueesi aktivismiryhmään, niin varmasti järjestetään tapahtumia ja järkevää tekemistä.

Comments are closed.