Koti Uutisia Monikulttuurisuus maksanut Norjalle yli 70 miljardia

Monikulttuurisuus maksanut Norjalle yli 70 miljardia

0

Norjan tilastokeskus on tehnyt laskelman maahanmuutosta ja päätynyt tulokseen, jonka mukaan se on maksanut Norjalle vähintään 70 miljardia kruunua viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Monikulttuurisuus on tullut kalliiksi myös Norjassa. Toisin kuin esimerkiksi Ruotsissa, esittää Norjan valtio avoimesti osan kustannuksista. Norjalaissanomalehti Dagbladet viittaa tiedoissaan Finansaviseniin, joka on tarkastellut paperilehdessään Norjan tilastokeskus SSB:n tietoja. Dagbladet kirjoittaa:

“Statistisk sentralbyrån (SSB) mukaan julkiset menot ovat ylittäneet työperäisen maahanmuuton verotulot 71 miljardilla kruunulla istuvan hallituksen aikana. Tämä vastaa 28 000 kruunun ‘veroa’ työikäistä kohden Norjassa.”

Tutkija ja ekonomi Erling Holmøy kertoo, että kulut, jotka “keskivertonorjalainen kantaa”, liittyvät hyvinvointiin ja sisältävät muun muassa maahanmuuttajien koulutus- ja terveyskuluja.

Dagbladet tekee yhteenvedon:

“Lehden mukaan vuoden 2005 jälkeen saapuneet 246 000 maahanmuuttajaa eivät ole ainoastaan maksaneet 71 miljardia kruunua.

Maahanmuuttajat ovat myös saaneet julkisia etuja, jotka tulevat maksamaan 376 miljardia enemmän kuin mitä he maksavat veroissa, koska hyvinvointi- ja verotusjärjestelmää ei muuteta.

Joka kerta, kun ei-länsimaalainen maahanmuuttaja saapuu Norjaan, sitoutuu valtio 4,1 miljoonan nettokruunun kustannusvastuuseen.”

Dagbladet toteaa myös, että “luvut rikkovat myytin maahanmuuton kannattavuudesta”.

Nordfront.se