Koti Uutisia Monikulttuuriset avioliitot eivät kestä

Monikulttuuriset avioliitot eivät kestä

4

Väestöliiton tutkimuksen mukaan monikulttuuriset avioliitot päättyvät eroon useammin kuin kahden suomalaisen väliset liitot.

Tutkimuksen mukaan erityisesti suomalaisen naisen ja kaukaisesta kulttuurista tulevan miehen avioliitot päättyvät usein. Näissä liitoissa suomalaisnainen miettii usein eroa. Väestöliiton erikoistutkija Minna Säävälä väittää korkean avioerojen määrän johtuvan siitä, että suomalaiset eivät hyväksy monikulttuurisia avioliittoja.

Tutkimus puoltaa jälleen kerran näkemystä siitä, että sekarotuisiin parisuhteisiin liittyy rodullisen itsemurhan lisäksi myös merkittäviä kulttuurieroista johtuvia haasteita.

 

Lähde: Turun Sanomat

4 KOMMENTIT

 1. Sen sijaan miesten ja etno-naisten avioliitot yleensä kestää pidempään, esim. USA:ssa valkoisten miesten ja mustien naisten avioliitot ei pääty eroon mitenkään ylikorostetun enemmän kuin muillakaan.

  Tämä selittynee sillä että valkoiset naiset usein nykykulttuurissa pariutuu ja avioituu ns. lust / intohimon perusteella ja mustat/arabimiehet miellyttää heidän silmää vaikka heillä ei olisi paljon yhteistä. Sen sijaan miehet tuppaa avioitumaan harkitummin, tilastojen valossa.

  Lisäksi luonnollisesti valkoisissa maissa etnonaiset omaksuu sen miehensä kulttuurin joten mitään kulttuurieroja ei tule, siinä missä jos natiivi nainen avioituu etnomiehen kanssa niin siinä tulee ristiriita sen miehen kulttuurin ja sen naisen yhteisön/kavereiden/suvun kulttuurin välillä – mikä usein johtaa eroon.

 2. USA:ssa valkoisten miesten ja mustien naisten väliset avioliitot ovat aasialaisten välisten liittojen jälkeen kaikkein vakaimmat. Niiden avioerotodennäköisyys oli 44% alhaisempi 10 ensimmäisen avioliittovuoden jälkeen kuin valkoisten keskinäiset sekä peräti 73% alhaisempi kuin valkoisten naisten ja mustien miesten väliset liitot.

  Amerikkalaisten tilastojen perusteella kaikkein riskialtein aviopuolisi oli juuri valkoihoinen nainen. Hänen kanssaan ei kannattanut kenenkään mennä naimisiin tuon riskianalyysin perusteella. Järjestys oli siis tämä (vakaimmat liitot).

  1. Aasialaisten liitot
  2. Valkoinen mies/musta nainen
  3. Latinojen liitot
  4. Valkoinen mies/latino nainen
  5. Valkoisten liitot
  6. Valkoinen mies/aasialainen nainen
  7. Mustien väliset liitot
  8. Latino mies/valkoinen nainen
  9. Aasialainen mies/valkoinen nainen
  10. Musta mies/valkoinen nainen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here