Koti Uutisia Kotimaa Monikulttuurisen koulun turvattomuus taas otsikoissa

Monikulttuurisen koulun turvattomuus taas otsikoissa

8

Vantaan Lehtikuusen monikulttuurisesta koulusta on päässyt yksi pahoinpitelytapaus julkisuuteen. Hakunilassa olevan Lehtikuusen koulun poika oli muun muassa pahoinpidelty sairaalakuntoon ja hänet oli uhattu tappaa.

– Viidesluokkalaista poikaani on pahoinpidelty kouluaikana. Hän on ollut sairaalahoidossa sekä aivotärähdyksen että vakavien mustelmien vuoksi. Onko edessä se, että jollekin lapselle käy todella pahasti?, kysyy pojan äiti Kati Raitio.

Poika näkee myös painajaisia pahoinpitelystä ja on kysynyt: “Jos minut tapetaan, kuolenko minä?”

Monikulttuurisessa koulussa puhutaan 53:a eri kieltä, mutta pojan äiti näkee ongelmana vain resurssipulan:

– Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja. Esimerkiksi henkilökunnan on saatava koulutusta erilaisten tilanteiden kohtaamiseen.

Koulun rehtori Marja Kilpeläinen vakuuttaa koulun olevan turvallinen, vaikka niin ei selvästi ole.

– Koulu on turvallinen ja täällä osataan puuttua asioihin. Joidenkin oppilaiden äkkipikaisuutta ei saa painettua pois, mutta opimme toimimaan sen kanssa, Kilpeläinen toteaa.

Sekä rehtori että Vantaan Sanomien haastatteleman uhrin äiti tuntuvat pitävän monikulttuurisen koulun ongelmia vain pinnallisia ratkaisuja kuten henkilöstöä ja hyvää tahtoa vaativina kiusaamistapauksina ja “äkkipikaisuutena”. Eri maista tulevilla ihmisillä tiedetään olevan huomattavia eroja impulsiivisuudessa, joten universaali koulukiusaaminen tuskin selittää monikulttuuristen koulujen kestämätöntä tilannetta.

Lähteet: Vantaan Sanomat, Iltalehti, Journal of Economic Psychology

Aiheeseen liittyen:

Nuoren aatetoverin tekemä video nyky-Suomesta
Maahanmuuttajaväkivaltaa Merilahden koulussa kuvannut oppilas leimattu psyykkisesti sairaaksi
Lehdistötiedote: Päättäjille “monikulttuurisuus” tärkeämpää kuin kouluväkivallan estäminen
Suorana Helsingistä: monikulttuurista koululaitosta vastaan!

8 KOMMENTIT

 1. Ei jumalauta. Ilmeisesti ei edes se jos poika tapettais ei herättäisi suvakkia. Poika juuri brutaalisti pahoinpidelty ja näkee painajaisia ja suvakkilehmä päästää tollasia aivopieruja. Ei edes osaa hävetä. Vitun idiootti.

  • Katsos kun se oma ajatusmaailma on aina se oikea ja vika on muissa. Tuollaisiin ei tehoa kuin lobotomia sillä oman pojan kuolema saisi hänet vain kiljumaan että hän oli oikeassa ja miksei tehty niinkuin hän sanoi.

 2. Suomessa on suoritettava oppivelvollisuus mutta koulupakkoa ei ole. En tule laittamaan lastani tulevaisuudessa kouluun vaan pidän hänet kotiopetuksessa. Toivottavasti tämän pahoinpidellyn lapsen vanhemmat ymmärtäisivät toimia samoin.

  • Pitääkö olla opettajan pätevyys vai voiko vanhemmat vastata opetuksesta, jos on kaikki opetus/oppimateriaalit jne

   • Oppivelvollisuus on mahdollista suorittaa myös muulla tavoin kuin peruskoulua käymällä. Tällöin oppivelvollisen vanhemmat ovat vastuussa siitä, että oppivelvollinen saa perusopetuksen oppimäärän mukaan. Kotikoulu tarkoittaa järjestelyä, jossa oppivelvollinen ei käy kunnallista tai yksityistä kodin ulkopuolella sijaitsevaa koulua, vaan oppii kotonaan tai muualla vanhempiensa tai muun huoltajansa tai esim. kotona käyvän opettajan kanssa

   • Ei tarvitse olla opettajan pätevyyttä. Vuosittain kunnan määräämä opettaja arvioi kotipetettavan suoriutumista. Olen ymmärtänyt että arviot tehdään kokeiden avulla sekä kokoamalla portfolio, josta arvioiva opettaja näkee mitä kotiopetettava on oppinut. Todistuksen saa halutessaan vuosittain tai viimeistään silloin kun 9.lk päättyy (korjatkaa jos olen väärässä.) Lapsen ollessa kotiopetukesssa hänellä ei ole oikeutta kouluruokailuun, erityisopetukseen eikä kouluterveydenhuoltoon. Oppikirjat ja materiaalit kustantaa kotiopetettavan vanhempi/huoltaja.

    • Se on aivan selvää sitten, minun tuleva lapseni jää kotiopetukseen.

Comments are closed.