Koti Uutisia Monikulttuurinen uusivuosi Euroopassa

Monikulttuurinen uusivuosi Euroopassa

1

UK_autopalo

Ranskan sisäministeriön virallisten lukujen mukaan 804 ajoneuvoa sytytettiin palamaan joulukuun 31. päivän ja tammikuun 1. päivän välillä osana nykyään vuosittaista uudenvuodenviettoa Ranskassa.

Autojen polttamisen “traditio” alkoi 1980-luvulla ei-valkoisten hallitsemissa slummeissa syrjäisillä esikaupunkialueilla ja levisi nopeasti muihin kaupunkeihin, erityisesti Pariisiin. Tänä vuonna Pariisin viranomaiset ovat mobilisoineet 11 000 poliisia, santarmia ja palomiestä, mikä on 2 000 enemmän kuin edellisenä vuonna.

Hätätila julistettiin Pariisissa ja kaikki juhlallisuudet tiputettiin minimiin. Poliisi suoritti 622 pidätystä.

Koko Ranskassa yli 100 000 poliisia ja armeijan henkilökuntaa mobilisoitiin torjumaan rauhattomuuksia ja terrorismiuhkia, kertoi sisäministeri Bernard Cazeneuve. “[Isis] on uhka kaikille Euroopan pääkaupungeille”, hän jatkoi, lisäten ettei näin suurta mobilisaatiota ole tarvittu koskaan ennen.

Ranskalaiset poliitikot lupasivat, etteivät he “taivu terrorismiin”. He kuitenkin sivuuttavat hätätilan oikean syyn: vuosikymmeniä jatkuneen ei-valkoisen maahanmuuton, joka on Ranskaa kohtaavan väkivallan, terrorismin ja levottomuuksien takana.

Kölnissä Saksassa taas ryhmä paikallisia tyttöjä oli palaamassa uudenvuoden vietosta lähellä kaupungin katedraalia, kun heitä lähestyi suuri tunkeutujalauma. Heitä oli 17-vuotiaan uhrin mukaan ainakin 30. Joukko varasti tytöiltä arvotavarat, repi heiltä vaatteet päältä ja käytti tyttöjä hyväksi.

Saksan media kieltäytyy mainitsemasta hyökkääjien rotua, mutta uhrit olivat Facebookissa postanneet paikalliseen ryhmään kokemuksensa, jossa tästä oli maininta. Viestit poistettiin “pakolaisvihamielisten taipumusten” vuoksi.

Lähde: The New Observer

1 KOMMENTTI

Comments are closed.