Koti Uutisia Pohjoismaat Monikulttuurinen Södertälje hukkuu roskiin

Monikulttuurinen Södertälje hukkuu roskiin

4

Södertäljen kunnalla Ruotsissa on ollut viime vuosina suuria ongelmia roskien virheellisen lajittelun kanssa kierrätyskeskuksissa. Joka vuosi kunta joutuu hoitamaan 20 000 tapausta, joissa roskat on lajiteltu laittomasti. Tämä tarkoittaa noin 50:tä tapausta päivässä.

Kunta on yrittänyt ratkaista asiaa lähettämällä ihmisille jätemaksuja. Södertälje oli myös ensimmäinen kunta Ruotsissa, joka lanseerasi toimintaan “roskavahdit”, joiden tarkoitus on saada ihmiset välittämään ympäristöstään sekä hyvästä yhteiskuntakulttuurista, jossa roskat jätetään niille kuuluville paikoille. Ongelma on kaikesta huolimatta yleistymässä.

Södertäljen kunnan jätehuollon koordinaattori Thomas Thernström kertoo, että kunnan kulut roskien siivoamisessa asiaankuulumattomilta paikoilta liikkuvat vähintään 20 miljoonassa kruunussa vuodessa. Asiasta ei ole tehty tutkimusta sen vahvistamiseksi, mutta epäilyt roskaamisesta kohdistuvat ensi sijassa ihmisiin, jotka ovat saaneet ei-pohjoismaisen kasvatuksen. Södertäljessä näitä ihmisiä on suuria keskittymiä.

Lähteet: Nordfront, Sveriges Radio

4 KOMMENTIT

  1. Ongelma roskavahtien kanssa on se, että heitä ei voi lähettää kohdennetusti niihin paikkoihin, joista varmasti tiedetään (lähes kaikkien) väärin lajiteltujen roskien tulevan. Se olisi rasismia.

    Toisekseen. Jos ne kohteet, joissa lajitellaan väärin, löydetään, seurauksena on, että roskat aletaan heittämään suoraan kaduille, metsiin ja naapurien tonteille.

    Roskavahditkin sen ymmärtävät. Heidän on vain tyydyttävä kunnan maksamaan hyvään palkkaan. Mitään tuloksia ei saa toiminnalla aiheuttaa.

  2. we have a dream, and we have fuckin too. this is not my dream, this is a terrible fuckin nightmare. please somebody, wake me up

  3. -70 luvulla Södertelje oli pieni, melko idyllinenkin, paikka Tukholman kupeessa. Silloin sielä lomaili moni suomalaisperhekkin, kun sukulaiset olivat töissä kunnan autotehtaissa ja rakennuksilla. Eipä ole enää sellainen kunta. Kun ohi ajaa eurooppatietä niin mustalta näyttää siltojen alapuoli. Pahasti on päässyt rapistumaan.

    Jos tuoltakin häädettäisiin kokonaan pois tietty kansanosa, niin ehkä seuraavien 20 vuoden aikana kunta kasvaisi kukoistukseensa. Mutta niin kauan kun nuo ihmisryhmät tuovat omat tapansa julkisille paikoille ja oman käytöksensä, se tuhoaa pohjoismaisen yhteiskunnan sekä taloudellisesti että kulttuuurillisesit sekä moraalisesti.

Comments are closed.