Koti Artikkelit MNA:n leirillä Unkarissa

MNA:n leirillä Unkarissa

11

2013-07-22-atkelesi-gyakorlat-duna-mellekagan3Heinäkuun 18.–21. päivä Vastarintaliikkeen jäseniä vieraili unkarilaisen MNA-liikkeen (Unkarin Kansallinen Rintama) tovereiden luona. Tällä kertaa tarkoituksena oli osallistua yhdelle lukuisista leireistä, joita liike järjestää vuoden aikana. Ohjelmassa oli kenttäharjoituksia, lähitaistelua sekä rankempaa fyysistä harjoittelua.

 

Perjantai

Edelliskertaisen matkan tavoin ruotsalaiset aktivistit ottivat Budapestin lentokentän lähtöpisteekseen torstai-iltana ja suuntasivat sieltä paikallisen MNA-aktivistin luokse. Seurue ehti nukkua muutaman tunnin yöunet ennen kuin perjantaiaamuna kello 6.00 oli aika nousta ylös, syödä aamupala ja jättää pääkaupunki taakse. Matka suuntautui kohti länttä, maalaismaisemien ja muutaman lehtimetsän läpi parin tunnin ajan ennen kuin käännyttiin pois isommalta tieltä. Matka jatkui vielä muutaman kilometrin pölyistä hiekkatietä pitkin. Hetken päästä univormupukuiset vahdit pysäyttivät auton ja he tiedottivat radiopuhelimen välityksellä leirijohtoa saapumisestamme. Vähän matkaa ajettuamme saavuimme perille leirin ulkoreunalle, jossa meille pidettiin lyhyt tiedotus leirin rutiineista ja säännöistä.

Ruotsalaisille jaettiin telttapaikka ja heitä pyydettiin pukeutumaan univormuihin, jotka olivat kirjava sekoitus saksalaisen Bundeswehrin ja ruotsalaisen M90:n asuja. MNA oli tuolloin juuri päättänyt aamuharjoituksensa, joten heidän valmistautuessaan Ruotsin Vastarintaliikkeen aktivisteille jäi hieman aikaa sulatella ensi vaikutelmiaan ja keskustella asioista.

MNA on radikaali, sotilaallisesti suuntautunut kansallismielinen ja sosialistinen taisteluorganisaatio. Painopiste on sotilaallisessa harjoituksessa ja propagandan levittämisessä. Kulttuuriset ja historialliset tekijät vaikuttavat siihen, että liike erottuu Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä tietyiltä osilta, mutta niinä kertoina, kun asioista on keskusteltu, olemme olleet yksimielisiä lähes kaikessa. Toistuva aihe on ollut juutalaistunut ja rotusekoittunut länsi ja se, että Euroopan kansakuntien on yhdistyttävä taistelussaan Siionia ja kapitalismia vastaan.

Unkari on tullut kommunistiliikkeen kaatumisen jälkeen kapitalismin valtaamaksi. Ulkomaalaiset ja kotimaiset viholliset voimat ovat ensin ostaneet ja sen jälkeen laittaneet nurin suuria toimintoja, joista kansalaiset ovat saaneet elantonsa. Tämä on pakottanut kalliiseen maahantuontiin. Yksi unkarilaisista kertoi, että maalla on kapasiteettia ruokkia 20 miljoonaa ihmistä ilman mitään ongelmia, mutta pääoman omistajat ovat toimiensa kautta pakottaneet ruoan hinnan ylös.

Ruoan hinta ei eroa paljonkaan ruoan hinnasta Ruotsissa. Tämä on tehnyt tilanteesta lähes kestämättömän, sillä tavallisen työmiehen palkka saattaa olla kuukaudessa vain noin 400 euroa. Sama unkarilaisnuorukainen kertoi, että unkarilaiset ovat nähneet sionismin kaksi pahinta puolta: neuvostodiktatuurin ja ryöstökapitalismin. “Unkarilaisen” juutalaisen ja kansainvälisen valuuttakeinottelija George Sorosin nimen käyttäminen kirosanana kertoo oikeastaan kaiken.

2013-07-22-atkelesi-gyakorlat-duna-mellekagan1

MNA harjoittelee ja valmistautuu puuttuakseen asioihin sinä päivänä, kun Unkarin järjestelmä suistuu raiteiltaan lopullisesti. He puolustavat ihanteita kuten kurinalaisuus, voima, moraali ja kunnia. Harjoiteltuaan ja asuttuaan näiden ihmisten kanssa voivat ruotsalaiset todeta, että MNA:n ihanteet eivät ole pelkkiä tyhjiä sanoja heidän jäsenilleen, ei silloinkaan, vaikka he olivat väsyneitä ja nälkäisiä.

Paikan päälle saapuneet ruotsalaiset toivotettiin tervetulleiksi ja heidät sijoitettiin yhteen pienimmistä ryhmistä. Tämän jälkeen seurasi päällystön tarkastus. He tarkastivat, että kaikki varusteet olivat oikeaoppisesti puettuina osallistujien päälle. Osa joutui uudelleen tarkastukseen pienempien yksityiskohtien osalta, mutta ruotsalaiset selvisivät tarkastuksesta ilman huomautuksia. Tarkastuksen jälkeen seurasi pidempi fyysinen harjoitus. Oli vasta aamupäivä, mutta lämpötila oli jo 33 astetta. Ruotsalaisilla valui hiki solkenaan, sillä he olivat tottumattomia unkarilaiseen keskikesään.

Ungern7

Myöhemmin harjoittelun jälkeen kaikki kutsuttiin jälleen asettumaan riviin ja tiedotustilaisuuteen loppupäivän suunnitelmista. Osallistujat saivat listan tarvikkeista, jotka heidän tuli hakea teltoistaan ja pakata reppuihinsa. Tämän jälkeen heidän tuli muodostaa omat ryhmänsä ja asettua jälleen riviin. Osallistujia kehotettiin ottamaan mukaan paljon vettä, sillä päivästä tulisi pitkä. Hetken päästä istuttiin lava-autoissa, jotka ajoivat kovaa vauhtia pitkin metsäteitä ja päästivät sitten osallistujat pois kyydistä eräälle metsäalueelle. Tätä seurasi pidempi vaellus, johon kuului erilaisia harjoituksia pitkin matkaa. Navigointi tapahtui kartan ja kompassin avulla ja kommunikointi muiden ryhmien kanssa radion välityksellä. Tunnelma oli hyvin vakava ja asiallinen.

ungern_rep

Sen jälkeen, kun ruotsalaisten ryhmä oli yhdistetty toisen ryhmän kanssa, poistuttiin metsästä avoimelle kentälle. Lämpö sai ilman väreilemään ja lyhyet juomatauot otettiin vastaan kiitollisina. Lukuisten kenttäharjoitusten ja kilometrien jälkeen tavattiin lisää osallistujia, jotka olivat myös valmistaneet päivällistä. Ei tullut yllätyksenä, että päivällisenä oli unkarilaista gulassia. Ruotsalaiset eivät olleet syöneet mitään sitten aamun kello 6.15:n ja kello oli nyt 19.00.

Marssi jatkui ja nyt alkoi jo hämärtyä. Oli tehty päätös ylittää Tonavan sivujoki. Kun ensimmäinen mies oli uinut joen yli köyden kanssa ja molemmat köyden päät oli kiinnitetty puihin, vetivät osallistujat itsensä joen yli. Korkeammalle viritetty köysi mahdollisti, että reput voitiin raahata joen yli kuivina. Tonavan kosteikot asettivat osallistujat hyttysten ja paarmojen piirittämiksi. Seuraavana päivänä löydettiin lukuisia hyttysenpuremia, jopa kämmenistä.

Useamman tunnin vaelluksen jälkeen pimeässä osallistujia tulivat vastaan lava-autot. Nopean ajomatkan jälkeen leiriin edessä oli lyhyt tiedotustilaisuus seuraavasta päivästä. Tämän jälkeen seurasi pakollinen kenttäsuihku, vaatteiden pesu ja kuivumaan ripustaminen, minkä jälkeen valittiin yövartijat ja komennettiin nukkumaan. Kello oli tällöin hieman vailla puoltayötä. Perjantain harjoitukset oli suoritettu.

Ungern3

Lauantai

Leiri herätettiin klo 6.00. Osallistujat komennettiin riviin urheiluvaatteissa. Edessä oli pidempi lihaskuntoharjoittelu ja lähitaistelun jälkeen seurasi juoksulenkki, joka päättyi jälleen lihaskuntoharjoitteluun. Venyttelyjen ja univormuihin pukeutumisen jälkeen kaikki asettuivat riviin telttojensa eteen. Tunnin ajan päällystö kiersi ja tarkasti paitoja, parranajoa ja telttojen järjestystä. Ruotsalaiset selvisivät ilman huomautuksia ja saivat yhdessä suurimman osan osallistujien kanssa mennä syömään aamupalaa. Ne ryhmät, jotka olivat epäonnistuneet järjestyksenpidossa, pakotettiin tekemään punnerruksia jo kuumaksi käyneessä auringonpaahteessa.

2013-07-23-mna-orszagos-nyari-tabor-2013-41

Lounaaseen asti ohjelmassa oli harjoituksia, marssia sekä aseenkäsittelyä. Lounas koostui jälleen gulassista, mutta osallistujat yllätettiin siten, että heille tarjottiin lounaan jälkeen kahvia, sillä unkarilaiset yleensä pitävät teen juomisesta. Kahvi oli kuitenkin hieman pettymys, siellä se muistutti vain laimeasti sitä vahvaa, mustaa kahvia, johon ruotsalaiset ovat tottuneet.

Iltapäivällä oli tarkoitus järjestää kilpailu, ja kaikki osallistuivat nyt sen valmisteluun. Lajeina olivat muun muassa juoksu, automaattikiväärin purku ja kasaaminen, aseen osien ja panosten tunnistaminen sekä liikkuminen horisontaalisti kiristettyä köyttä pitkin. Kilpailussa arvostelu kohdistui suoritukseen ja siihen käytettyyn aikaan.

Päivä oli edennyt jo pitkälle iltapäivään, kun oli tulosten julkistamisen aika. Sen jälkeen oli tiedossa päivällinen. Valitettavaksi yksikään ruotsalainen ei voittanut, mutta sitä emme rehellisesti sanoen olleet edes odottaneet. Onneksi kuitenkaan yksikään ruotsalainen ei tullut viimeiseksi, vaan kaikki suoriutuivat osaltaan hyvin kilpailussa. Myöhäisen lihapatapäivällisen jälkeen ehdittiin vielä tehdä muutamia nopeita harjoituksia. Sen jälkeen komennettiin vaatteiden ja miehistön peseytymiseen.

Illalla noin klo 21.00 sytytettiin suuri leirituli ja osallistujat muodostivat suuren ympyrän sen ympärille. MNA-liikkeen johtaja saapui paikalle ja kaikki nousivat ylös tervehdykseen. Johtaja pyysi kaikkia istuutumaan, minkä jälkeen aloitettiin kyselytunti, joka samalla oli myös ideologinen luento. Ruotsin Vastarintaliikkeen delegaatiolle osoitettiin tulkki, joka käänsi puheet. Puoleen yöhön asti esille otettiin useita aiheita ja voitiin todeta, että sama monikulttuurinen hulluus, joka vaivaa Pohjolaa, vaivaa myös Itä-Eurooppaa. Johtaja käsitteli myös syvällisemmin aiheita koskien organisaatiota, taktiikkaa ja filosofiaa. Ruotsalaiset välttyivät yön vahtivuoroilta ja menivät tyytyväisinä mutta uupuneina nukkumaan. Hetki ennen nukahtamista juteltiin vielä illan keskustelusta, mutta kaikki nukahtivat kuitenkin pian.

Ungern51

Sunnuntai

Edellisen aamun tavoin herätys oli klo 6.00. Edessä oli pidempi fyysinen harjoittelu, vaatteiden vaihto ja telttojen eteen asettuminen tarkastusta varten. Tänäkin aamuna ruotsalaiset selviytyivät tarkastuksesta ilman moitteita. Jotkut onnettomat tekivät taas punnerruksia taustalla, ruotsalaisten syödessä matkansa viimeistä aamupalaa.

Leiri oli tarkoitus hajottaa kello 14.00, jolloin pidettäisiin päättäjäisseremonia. Aikaa ei ollut pidemmille harjoituksille. Kello oli nyt noin 9.00. Niille, joiden tarvitsi valmistella kotimatkaansa, annettiin aikaa siihen.

Useat MNA-aktivistit käyttivät tilaisuutensa hyväkseen ja tiedustelivat ruotsalaisilta taistelusta Pohjolassa ja meidän näkökantaamme asioihin. Uusia kontakteja solmittiin ja suunniteltiin seuraavaa vierailua.

Oli aika päättäjäisseremonialle. Osallistujat asettuivat riviin ja viimeiseen tarkastukseen, jota seurasi leirin johdon lyhyempi puhe. MNA:n johto jakoi sen jälkeen useita mitaleita ja diplomeja osallistujille erityisen hyvästä suoriutumisesta. Ruotsalaiset saivat mitalit läsnäolostaan ja siitä, että he olivat osoittaneet MNA:lle kiitettävää leirihenkiä. Seremonia kesti pitkään, mutta kukaan ei liikauttanut evääkään vaikka ilma oli hiostava ja paarmat suorittivat hyökkäystään.

MNA:n leiri oli pian päätöksessään ja ruotsalaiset ajettiin Ferihegyn lentokentälle Budapestiin. Kello 18.05 kone lähti kohti Ruotsia ja aktivistit jättivät Unkarin taakseen tältä erää.

Vieraile MNA:n kotisivuilla TÄSTÄ.

 

Nordfront.se

Aiheeseen liittyen:

MNA:n haastattelu
Niklas Frost Budapestissä
Kunnian päivä Unkarissa

11 KOMMENTIT

 1. Todella mielenkiintoinen juttu! Itä-Euroopassa vaikuttaisi olevan huomattavasti väljempää ylläpitää puolisotilaallista, ellei jopa sotilaallista kansallismielistä järjestötoimintaa. Unkarin MNA on mainio järjestö ja esimerkki kaikessa militaristisuudessaan!

 2. MNA on varmasti yksi tämän hetken mielenkiintoisimpia järjestöjä, kannattaa katsoa heidän videoitaan enemmänkin vaikkapa tuolta Youtuben puolelta. Harmi vain, että täällä Suomessa vallitsee edelleen “edistyksellinen” neuvostoajan lainsäädäntö, joka estää MNA-tyylisen toiminnan täällä. Eikä muutosta siihen taida olla poliitikkojen suunnalta tulossa.

 3. Realistisesti ajatellen, mihin vastaavanlainen toiminta johtaa kun katsotaan historiaa? Vallankumoukseen, rotusotaan vai marginalisoitumiseen ja kuin lahja taivaalta vallitsevalle, systeemille joka voi järjestää näytösoikeudenkäynnit ja tappaa kaiken aktiivisuuden muutamaksi kymmeneksi vuodeksi.

  Tai olen vain väärässä.

  • Kannattaa tutustua Unkarin tilanteeseen. Siellä ei ole tabu olla militantti kansallismielinen ja vastustaa juutalaisia tai mustalaisia omalla naamalla. Valtapolitiikassakin äänenpainot ovat radikalisoituneet.

   Tietysti kaikella toiminnalla on aina vaara epäonnistua. Jos sitä pelkää, on parempi olla tekemättä mitään. Silloin ei kyllä voi myöskään voittaa mitään. Olisiko parempi, etteivät MNA:n miehet treenaisi, vaan istuisivat Budapestin kahviloissa päivät ja kävisivät silloin tällöin äänestämässä Jobbikia?

   Ihan varmasti MNA tulee tarpeeseen, kun globaali velkatalous vajoaa entistä syvempään kriisiin. Järjestö tulee varmasti saamaan jo kansan sympatiat siitä, että se on ainut ryhmä, joka kykenee tuolloin turvaamaan järjestyksen maassa, jossa asuu Euroopan yksi ylimielisimmistä mustalaisvähemmistöistä…

  • Onko sinulla itselläsi mielessä parempia vaikuttamiskeinoja? Voit toki jakaa ne meidän kanssa. Parempi tietysti olisi, jos jakaisit ne unkarilaisten kanssa, kun niitä kommentissasi kuitenkin arvosteltiin.

   • En kommentissani tarkoittanut realismia yksinomaan unkarilaisen järjestön toiminnan suhteen, vaan yleisesti vastaavanlaisen toiminnan mahdollisuudet (tällä hetkellä!) Euroopassa.

    Hyvin monesti (poikkeuksiakin tietysti on) ihmiset jotka hehkuttavat ja “fanittavat” tämän tyyppistä toimintaa ovat passivisia ja eivätkä tee mitään. Ainoa mitä heillä on, on visio siitä kuinka he ja kaikki muut “nukkuvat” aktivoituvat kun romahdus/rotusota tulee.

    Vaikuttamiskeinoja on monia, mutta kaikkein hyödyttömin niistä on netissä hermojen menettäminen.

 4. Jäitä hattuun.
  Ulos kodista ja kaduille jakamaan tietoa.
  Varuillaan kuuluu olla, itseään ja perhettään/tovereitaan pitää ja kuuluu osata puolustaa.
  Mutta vallankumousta ei tule jos ei ensin tee työtä sen eteen.
  Ja ensin on tehtäwä vallankumous omassa elämässään ja oman päänsä sisällä.
  Sen jälkeen kuin tarpeeksi moni on sen tehnyt, eli henkilökohtaisen vallankumouksen, on yhteiskunnallisen vallankumouksen aika. Jos viellä silloinkaan.

  Eli työtä, työtä ja työtä!
  Eläköön Voitto!

 5. Aika mielenkiintoista kun Ruotsista on käyty tuolla asti leirillä. Väkisinkin tulee mieleen vähän se kun Suomesta lähdetään Syyriaan/Irakiin.

  Harvassa kai on ne mahdollisuudet että voi mennä ulkomaille tuollaisiin rauhanomaisiin harjoituksiin ei-virallisen joukon kanssa. Tai varmaan voi mennä vaikka minkä kapinallisryhmän harjoituksiin, mutta siellä sitten joutuu ryöstetyksi ja raiskatuksi ja miinanraivaajaksi.
  Ja vohan Suomi-poika mennä vaikka Turkkiin ja liittyä helposti kurdien armeijaan kun sanoo vaan että vastustaa jihadia.

Comments are closed.