Koti Artikkelit Luonto Mitä pandat tekevät Suomessa?

Mitä pandat tekevät Suomessa?

20

Suomessa on viime viikkoina kohistu innoissaan Ähtärin eläinpuistoon saapuneista pandoista. Ainakaan valtamedian juhlallisissa artikkeleissa harva tuntuu kysyneen, mitä Aasian luontoon kuuluvat pandat tekevät suomalaisessa eläinpuistossa?

Iltalehti kirjoitti viime viikolla, ettei kyseessä ole mikään hyvän tahdon ele Suomelle vaan poliittista vuokrausbisnestä. Eläinten näkeminen pelkkänä välinearvona kertoo aikamme rappiosta. Viattomien luontokappaleiden kuljettamisen tuhansien kilometrien päähän vankeuteen hyvien poliittisten suhteiden nimissä pitäisi olla rikos, mutta nyt tätä juhlitaan jonkinlaisena saavutuksena. Mikäli nyt tullut pandapari tekee pentuja, tulee ne luovuttaa Kiinaan pois vanhempiensa luota ennen kuin ne täyttävät neljä vuotta.

Joku varmasti nyt ajattelee, että parempi pandoilla on Suomessa olla kuin kiinalaisessa eläintarhassa, jossa eläinten fyysinen kouluttaminen saattaa olla tökerömpää kuin Suomessa. En väitä, että kiinalainen eläintarha olisi välttämättä parempi paikka näille yksilöille. Väitän, että luonto olisi paras mahdollinen paikka näille nyt Suomessa oleville yksilöille.

Mikäli pandoja tai muitakaan uhanalaisia luontoyksilöitä haluaisi auttaa, tulisi se tehdä niiden luonnollisessa elinympäristössä, ei vangitsemalla niitä. Nyt Suomeen kuitenkin tuotiin jopa 900 000 euron vuosittaisella vuokrahinnalla kaksi pandaa, joiden luonnollinen elinympäristö tuskin vastaa Keski-Suomessa tarjolla olevia fasiliteetteja. Vuokrasopimus on 15 vuotta. Tätä eläinten vangitsemista suoritetaan kansainvälisen diplomatian välineenä.

Kansallissosialistina en voi ymmärtää mitään sellaista syytä, mikä oikeuttaisi täysin turhan kärsimyksen aiheuttamisen eläimelle. Ihmiskeskeisessä maailmankuvassa ajatellaan, ettei eläimillä ole sielua. Kansallissosialistisen maailmankatsomuksen mukaan jokainen eläinkunnan tuotos on arvokas ja jokainen on evoluution myötä ansainnut paikkansa maailmassa. Luonnollisuuden tiellä on ainoastaan tunteeton ihminen, joka ajattelee ainoastaan omaa napaansa ja keinoja tehdä voittoa hinnalla millä hyvänsä. Voitontavoittelun nimissä voidaan tuhota luonto ja kiduttaa eläimiä, kuten tässä tapauksessa.

Takavuosina luonnonsuojelujärjestöt vastustivat aktiivisesti Särkänniemen delfinaarion toimintaa, sillä heidän mukaansa valtamerissä elävät delfiinit eivät kuuluneet Suomessa sijaitsevaan pieneen altaaseen vangeiksi. Lopulta delfinaario lopettikin toimintansa taloudellisiin syihin vedoten.

Nyt vuokratut pandat tuskin pääsevät vapaiksi koskaan, mutta jokainen voi omilla valinnoillaan auttaa varmistamaan, ettei muita pandoja – tai muitakaan viattomia luontokappaleita – vangittaisi sen vuoksi, että ihmiset voivat käydä pällistelemässä niitä luonnottomissa olosuhteissa.

 

Jesse Torniainen

 

Lue myös:

Kansallissosialismi ja eläinoikeudet
Politiikkamme, kohta 6

20 KOMMENTIT

 1. Kaiken voi ostaa ja se on sairasta. Pandat eivät todellakaan ole mitään lemmikkieläimiä vaan villieläimiä. Kiinan metsät todentotta ovat todella vaarallisia ympäristöjä näille uhanalaisille eläimille, mutta eivät ne kuulu Suomeenkaan häkkeihin.

  • Mutta metsien pitäis olla pandoille se turvallinen ympäristö, just se ku ihninenei kunnioita luontoa ja näkee kaikessa vaan muutaman dollarin,kohta ei oo mitään mitä tappaa,eikä mitään mitä kaataa.meille Käy vielä samanlailla, kun miille kuukuisille pääsiäis saarelaisille

  • Ei salametsästys kuitenkaan oikeuta pandan vangitsemista ja tuomista suomeen. Kiinassa salametsästys on myös vähentynyt sen jälkeen, kun siitä alettiin langettamaan kuolemantuomioita. Lisäksi luonnossa elävä panda, jonka elämä päättyy salametsästäjän luotiin, on onnellisempi panda kuin vangittuna makaava lajitoverinsa.

   • Se nyt on selvää, että juutalaiselle eläimet edustavat ainoastaan kulutustuotteita. Artikkelissa olevassa kuvassa pyramidi edustaa juutalaisuutta ja ympyrä kansallissosialismia.

 2. Vaikka pandojen vangitseminen onkin harmillinen asia, niin valitettavasti se on myös ainoa syy miksi näitä eläimiä on yhä olemassa. Kiina kommunismin kiilto silmissään on tuhonnut lähes kaikki pandojen luontaiset elinympäristöt, ja panda on kuin aito arjalainen, se on täydellisesti sopeutunut omaan elinympäristöönsä. Valitettavasti pandat ovat sitten surkuhupaisan huonoja sopeutumaan muihin elinympäristöihin jonka johdosta eläintarhojen muodossa tehty suojelu ja lisääntymistyö on se minkä takia pandakanta on säilynyt hengissä, vaikkakin hädin tuskin. Ehkä joidenkin vuosisatojen päästä Kiinaankiin saadaan vahva luontainen pandakanta.

  Tämä Suomeen myynti taas sitten on eri juttu, se on seurausta siitä kun kommunismi väistyi Kiinassa ja kapitalismin kiilto nousi silmiin jolloin uhanalaisen eläimen suojelu muuttui ideologisen motivaation sijasta taloudellisesti motivoiduksi. Mutta kuten kommunismi sortui, niin sortuu myös kapitalismi. Toivon vaan että se tapahtuu ennen kuin näistä jaloista ikonisista eläimistä on nyhdetty viimeinenkin dollari irti kuten kiinalaisesta työntekijästäkin.

  Ja ne Tampereen delffiinit. Nekin myytiin lopulta Kreikkaan jossa ainakin osa kuoli huonoissa olosuhteissa. Joskus pitäisi ajatella myös sitä eläimen parasta eikä vain omaa ideologista paloa, varsinkin jos virheet ovat aikaisempien sukupolvien tekemiä.

  • Ei kukaan väitä, että delfiinien kanssa olisi toimittu oikein; päinvastoin, niiden kanssa tehtiin kaikki väärin, sillä niitä ei olisi kuulunut alun alkaenkaan vangita. Ei suomessa eikä kreikassa.

   Aasialainen eläinten kohtelu on omaa luokkaansa, ja eläinten kohtelu ylipäätään nostaa omaa ihmisvihaani aivan uusiin sfääreihin tämän tästä. Tässä tekstissä kommentoidaan toki Suomeen tuotuja pandoja, mutta pointtina lienee se, että mitään eläimiä ei pitäisi vangita alun alkaenkaan.

   • Mutta se, että eläimiä ei pitäisi vangita, herättää sen dilemman joka juuri pandojen kanssa oli ja on: Pitäisikö antaa kuolla sukupuuttoon ihmisten tekemien virheiden takia vai yrittää pelastaa ja toivoa että joskus ne virheet saadaan korjattua. Enkä väittänyt että kukaan olisi väittänyt että delfiinien kanssa olisi tehty oikein, vaan toin vain esille tarinan lopun ja lisäkontekstia joka itse artikkelista puuttui.

  • Totta. Kommunismi on näyttänyt kyntensä niin monta kertaa että… Ja Kiinassa on sellainen nälkä että ne syö kaiken mikä liikkuu tai ryömii. Pandasta saa paljon maukasta lihaa.

   • Pandojen tuonti Suomeen taisi olla Kiinan mafian ja Suomen mafia-presidentin yhteisprojekti, jolla siloteltiin mielikuvaa Kiinasta. Ainakin yritettiin, samalla kun siellä nyljetään koiria elävältä materiaaliksi pehmoleluihin joita myydään Euroopassa. Ja jahdataan toisinajattelijoita elinkauppaa varten.

    Apple, Google ja Facebook ovat nyt Kiinassa, sekä tukemassa Kiinan rajattomia ihmisoikeusloukkauksia, että tuomassa ne pysyväksi kiroukseksi koko maailmaan, digitaalisessa muodossa.

    Infowars -videot/lähetykset ovat nykyään public domain, eli voit leikata ja koostaa niitä, ja laittaa tekstitykset vapaasti.

    https://www.youtube.com/watch?v=Tn_IsL4y3vc

 3. Hyvin taas tästäkin kirjoituksesta huomaa Torniaisen olevan todella fiksu ihmissielu.

  En kuitenkaan usko kansallissosialismiin, koska loppujen lopuksi siinäkin seurataan johtajaa ja kilpaillaan. Toki se on terveimpiä vaihtoehtoja.

  Uskon kuitenkin, että paras keino ihmiskunnalle olisi, että jokainen ihminen olisi oikeasti onnellinen sisältään. Nykyinen maailma myrkyttää meidät hakemaan onnellisuutta aina ulkopuolelta itsestämme joka johtaa addiktioihin, kilpailuun ja valtavan kulutuksen seurauksena maapallomme tuhoutumiseen.

  Aito onnellisuus on universumin tahto ja siksi luonnollista ja hyväksyttyä. Aidon onnellisuuden äärellä tämäkin maailma olisi sen näköinen kuin kuuluisikin. Olisimme yhteydessä luontoon ja asiat joista nyt tappelemme olisi kaikille itsestään selvyyksiä.

  • Torniainen kirjoittaa ihan asiaa ja Arjalainen taas on hyvinkin oikeassa, mitä tulee pandojen olemassaoloon. Ilman eläintarhoja niitä ja muutamaa muutakaan lajia ei enää olisi. Monet tarhat tekevät hyödyllistä työtä kasvattamalla uhanalaisia lajeja, joita aina silloin tällöin vapautetaan luontoon.

   Mitä tulee kansallissosialismiin, uskon että nykyisellään, modernisoituna, se toimisi jos sille annettaisiin mahdollisuus. Otetaan sieltä ne parhaat, nykypäivään soveltuvat osat ja dumpataan vanhaksi käyneet sloganit sun muut. Vihapuheilla ja väkivallalla uhoten ei nykyään saavuteta kuin marginaaliryhmien fundametalistit ja vajaaälyiset, joilla ei kyky riitä järkipuheeseen tai sen ymmärtämiseen. Itsepuolustus on sitten eri juttu.

   Onnellisuus, niin, millä sen voisi saavuttaa, niin että se yltäisi jokaiseen ja kaikkialle? Universumikaan ei taida siihen kyetä.

   • Riippuu siitä, mitä onnellisuudella tarkoitetaan. Filantrooppinen onnellisuus on sellainen, jota riittäisi kaikille, eli etsitään onnellisuus kanssaihmisten ilahduttamisesta, itsensä sijaan.

    Monelle avain filantrooppiseen onneen on tajuta että kuolema on kehosta lähtemistä, ja kuulla tästä heiltä, jotka ovat jättäneet kehonsa mm. tapaturman kautta, mutta palanneet takaisin kertomaan mitä tuolla puolen on. Esimerkiksi Anita Morjaani. Hän kertoo mitä koki kehosta poissa ollessaan, suomalainen tekstitys:

    :https://www.youtube.com/watch?v=60VhVlJD7ik

 4. Ähtäri on kuitenkin selvästi parempi paikka kuin vaikkapa Berliini tai Washington. Keski-Suomen ilmasto vastaa aikalailla pandojen kotiseudun Sichuanin maakunnan ilmastoa.

 5. Voisitteko kirjoittaa myös artikkelin: “Mitä jääkarhut tekevät Suomessa”. Ps. Niitä löytyy Ranuan eläinpuistosta. Siitä ette varmaan edes tietäneet. Nekään eivät kuulu Suomen luontoon.

  • Korkeasaaresta löytynee muutama muukin sellainen otus, joka ei ole luonnonvarainen Suomen leveysasteilla….

   • Korkeasaaressa tai jossain muussa vastaavassa paikassa Suomeen kuulumattomat lajit eivät ole uhkana alkuperäislajistolle. Huomattavasti huolestuttavampaa on kahden Suomeen kuulumattoman lajin leviäminen lähes koko maahan ja niiden risteytyminen. Sen takia on syntynyt hybridi joka on vähintään yhtä vahingollinen ja nämä kolme vieraslajia pitäisi yksinkertaisesti poistaa Suomesta. Joko metsästämällä tai loukuttamalla ja lähettämällä kiinni saadut yksilöt niiden luonnolliseen ympäristöön. Sellainen löytyy mm. Pohjois-Koreasta.

    Jaa että mitkä lajit? No kommari ja narkkari sekä niiden risteymä punanarkki joka esiintyy erityisen runsaslukuisena taajaan asutuilla alueilla missä sillä on paljon ravintoa saatavilla ravintoloiden roska-astioista ja kaatopaikoilta.

 6. Tästä herätinkin vastaavan keskustelun työpaikallani silloin, kun karhut tuotiin. Tosiaankin Pandat ovat sellaista karhu rotua jotka eivät tänne kuulu. Bambuakin joudutaan tänne kuljettamaan, koska sitä ei ainakaan minun metsässä kasva. Eli Pandoja pitää auttaa niiden synty sijoillaan. Ihan sama asia koskee ihmis rotujakin.

 7. Eläintarhassa pidettävät pandat eivät pelasta luonnonvaraista pandakantaa. Nämä ovat monen sukupolven ajan olleet vangittuna ja niiden geeniperimä on muuttunut niin, ettei ne senkään takia tule selviämään vapaudessa.

  Kukaan tuskin halua pandojen kuolevan sukupuuttoon, mutta jos niiden elinympäristöä ei pystytä suojaamaan, tulee näin väistämättä käymään. Vangitut pandat ovat kohta niin sisäsiittoisia, etteivät ne pysty lisääntymään.

 8. Tämä panda homma on siionistien salajuoni!
  Älä käy katsomassa pandoja!
  Muuten tuet siionismin leviämistä!!

Comments are closed.