Koti Uutisia Ministeriö käynnistää laajan ohjelman “vihapuheen ja rasismin” ehkäisemiseksi

Ministeriö käynnistää laajan ohjelman “vihapuheen ja rasismin” ehkäisemiseksi

3

Opetus- ja kulttuuriministeriö on ilmoittanut käynnistävänsä ministeri Sanni Grahn-Laasosen johdolla uuden, kymmenkohtaisen ohjelman “rasismia ja vihapuhetta vastaan” ja “yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi”. Yhteiseen työhön on haastettu mukaan kaikki ministeriön hallinnonalan toimijat.

“Opetus- ja kulttuuriministeriön toimiala tavoittaa Suomen kaikki nuoret koulun, taide-, musiikki- tai liikuntaharrastusten, nuorisotyön ja järjestötoiminnan kautta. Siksi ministeriömme on avainroolissa työssä avoimen ja kansainvälisen Suomen puolesta, rasismia ja vihapuhetta vastaan. Otamme tässä työssä välineiksi nuorisotyön, liikunnan, koulutuksen ja kulttuurin: syrjintä ei käy”, lausuu Grahn-Laasonen tiedotteessa.

Ohjelma käynnistetään luonnollisesti tulevan kesän uutta maahantunkeutuja-aaltoa silmällä pitäen kuumentamaan entisestään pian räjähtämässä olevaa yhteiskunnallista painekattilaa. MV-lehti nosti marraskuun 2015 lopussa suurennuslasin alle opetushallituksen ohjeet lasten ja nuorten “ennakkoluuloihin ja rasismiin” vaikuttamisesta: kaikki negatiiviset kertomukset aiheesta sivuutetaan ilman huomiota. Opetushallitus joutui tämän vuoksi paniikkiin ja poisti ohjeistaan edellä mainitun lauseen kaksi päivää myöhemmin.

Ohjelman voi lukea kokonaisuudessaan tästä:
http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Julkaisut/2016/liitteet/MerkityksellinenSuomessa.pdf?lang=fi

 

Lähteet: MV-lehti, Uusi Suomi

3 KOMMENTIT

  1. Rappion preludi soi viimeistä säettään; tämä ei tule päättymään iloisissa fanfareissa.

  2. Suomeksi sanottuna “Kampanjan totuuden puhumisen ja itsenäisen ajattelun kitkemiseksi…”

  3. Toivottavasti ensimmäinen oppitunti pidetään näille takkutukille, viher-vasemmistolle sekä suvakeille. Heidän kielenkäyttönsä on poikkeuksetta törkeää ja alav-arvoista.

    Toisena kohteena olisivat journalistit sekä virkammiehet ja viranhaltijat. HE poikkeuksetta syyttelevät ja valehtelevat perusteetta omaa agendaansa edistääkseen. Sellainen tulee heti kitkeä pois ja opettaa heille että viha-puhe ei saa kohdistua Suomen kansaa tai sen yksilöitä vastaan.

Comments are closed.