Koti Uutisia Kotimaa Ministeri Mykkänen: Lähtökohtaisesti Isis-taistelijoiden kansalaisuus säilyy

Ministeri Mykkänen: Lähtökohtaisesti Isis-taistelijoiden kansalaisuus säilyy

11

Sisäministeri Kai Mykkänen kertoi Ylen haastattelussa, että Suomen kansalaisuudella varustetut Isis-taistelijat saavat säilyttää kansalaisuutensa, ja että heillä on oikeus palata Suomeen. Mykkäsen mukaan rotumuukalaiset, jotka ovat kansanpetturipoliitikkojemme avulla ansainneet arvokkaan Suomen kansalaisuuden, voivat myös tuoda siellä tekemänsä lapsensa Suomeen.

–Niin tuomittavaa kuin henkilöiden toiminta on, on myös alueella syntyneitä pieniä lapsia, jotka eivät ole kohtaloaan valinneet. Heidän järkyttävään tilanteeseensa täytyy suhtautua erityisellä huolella, Mykkänen kertoo.

Mykkänen yrittää kuitenkin lohduttaa kansalaisia sillä, että Suomi ei virallisesti lähde Isis-taistelijoita houkuttelemaan takaisin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteivätkö he silti pyri takaisin Suomeen.

– Emme lähde Isis-taistelijoita mistään houkuttelemaan tai hakemaan Suomeen. Lähtökohta on tietysti, että jos on Suomen kansalaisuus, ja matkustusasiakirjat kunnossa, suomalaisuus on olemassa, Mykkänen sanoo.

Mykkäsen mielestä suomalaisuus perustuu siis paperiin, eikä rodulliseen kotiperään.

Lähde: Yle

11 KOMMENTIT

 1. Kiitos jälleen Mykkänen. Kansamme Vapahtaja on syntynyt! Hip hip hurraa!

 2. Kyllä saarretut ISIS taistelijat on evakuoitava Espooseen, heistä tulee arvokas voimavara Espoon elinkeinoelämälle ja kokoomuksen paikallisjärjestölle sekä Mykkäsen fanittajia.

 3. Onhan Mykkänen kunnostautunut ja mennessään allekirjoittamaan GCM sopimuksen, vaikka hyvin monet valtiot huomasivat sen koukun, joka siihen oli kätketty. Sillähän mahdollistetaan massamaahanmuutto, jolla tuhotaan pysyvästi suomen mahdollisuudet estää maahantunkeutujien tulo suomeen. Nykyisten luku-jakirjoitustaidottomien oleskelun maksamisella on jo konkurssi uhkana.
  Pitää muistaa suomen kansaa kun äänestää.

  • Luku- ja kirjoitustaidottomuuus on rikkaus. Multikulttuurinen sellainen.

 4. suomessa pitäis vaan oikeesti alkaa toteuttaa attentaatteja,. muuten mikään ei ainakaan muutu

 5. Paljon vetoa että Mykkäselle on luvassa palkkiovirka poliittisen uran jälkeen? Sellainen jossa maksetaan merkittävästi enemmän rahaa kun poliittisen uran aikana voi tienata, jotta raha motivoi Mykkästä oikeansuuntaiseen toimintaan?

  • Kyllä. Kova on Mykkäsellä tarve ostaa uraa itselleen, suomalaisten kustannuksella tietenkin. Hinnasta mitään välittämättä.

   Aivan kuten jo useammalla edeltäjälläänkin sekä muidenkin puolueiden keulanimillä.

 6. Eiköhän kohta pakoteta Mykkäsen aloitteesta veteraanijärjestöt ottamaan ISIS taistelijat jäsenikseen ja maksattaa näille yhdistyksien rahoista kaikki kulut ilman anomuksia.
  Kuollessaan haudataan rivin jatkoksi sankarihautausmaalle puolikuiden kera.

 7. Jalostuuko Epsoossa jotenkin tuo tyhmyys tai kristallisoituu tyhmyys, ahneus… Sokolewin lisäksi on tämä Iivisniemen Mussolini ja taitaa olla tuo Simon Elostelijakin.

 8. “Lähtökohta on tietysti, että jos on Suomen kansalaisuus, ja matkustusasiakirjat kunnossa, suomalaisuus on olemassa”

  Tämähän on ihan hupiukko. Ihme ettei ole vielä itku silmässä Kaitsulla.

Comments are closed.