Koti Uutisia Ministeri: Israel ei voi luottaa Yhdysvaltoihin Iran-kysymyksessä

Ministeri: Israel ei voi luottaa Yhdysvaltoihin Iran-kysymyksessä

2

Israelin puolustusministeri Moshe Ya’alon sanoi tiistaina, ettei Israel voi luottaa Yhdysvaltoihin Iran-kysymyksessä. Iranin ja länsivaltojen on tarkoitus jatkaa neuvotteluita Iranin ydinohjelmasta.

Lännen mukaan Iran pyrkii ydinohjelmansa avulla hankkimaan itselleen ydinaseen. Iran on kiistänyt lännen väitteet ja ilmoittanut olevansa kiinnostunut ainoastaan rauhanomaisesta ydinteknologiasta.

Israelille Iranin selitykset eivät kelpaa. Yhdysvaltain liittolaisuuskaan ei vakuuta Israelia täysin. Ya’alon totesi, ettei Israel voi luottaa muihin kuin itseensä Iranin kysymyksen ratkaisemisessa.

Israelin sotilaallisella iskulla Iraniin saattaisi olla arvaamattomia seurauksia. Iran on aiemmin ilmoittanut vastaavansa jokaiseen sionistien tekemään iskuun.

 

Lähde: AP

2 KOMMENTIT

  1. Toivon maavarkaiden kokeilevan. tulis kuolleita maavarkaita ja rättipäitä.

  2. Iran on mielenkiintoinen maa monella tapaa, historiansa pituudella mitattuna Kiinaan verrattava valtio, jolla on ollut ylä- ja alamäkensä. Tämän hetkisessä tilanteessa, jossa Venäjän mahdollisesti käyttämä öljyn ja kaasun vientikielto aiheuttavat hyvin laajat talousseuraamukset lamassa olevalle maailmantaloudelle, on Yhdysvaltojen oma etu tärkeämpi kuin Israelin valtion näkemys Iranista ja näin ollen Israel saattaa vaarantaa suhteensa Yhdysvaltoihin tavalla, jota Yhdysvaltain laaja juutalaisväestö ei enää pysty korjaamaan ainakaan lyhyellä aikajänteellä, käytännössä Israelin aseellinen isku Iraniin sataisi kaikilta osiltaan Venäjän laariin.

Comments are closed.