Koti Artikkelit Maailmankatsomus Miksi Vastarintaliike eikä perussuomalaiset?

Miksi Vastarintaliike eikä perussuomalaiset?

47

PaatoimittajanPalsta

Saamme toisinaan yhteydenottoja perussuomalaisiin ja etenkin puolueen nuoriso-osastoon kuuluvilta. Kunnioitamme sitä, että suomalaiset puoluekantaan katsomatta ottavat yhteyttä meihin ja jakavat samoja arvoja kanssamme.

Emme kuitenkaan hyväksy kaksoisjäsenyyttä, sillä Vastarintaliikkeen ja esimerkiksi perussuomalaisten välillä on erittäin merkittäviä poliittisia ja arvoihin liittyviä ristiriitoja. Mikäli jonkin puolueen jäsen tahtoo liittyä järjestöömme jäsen- tai aktivistikokelaaksi, on hänen ensin erottava puolueesta. Tukijäsenillä tätä pakkoa ei ole.

Etenkin Perussuomalaisiin Nuoriin kuuluvat ovat ihmetelleet kaksoisjäsenyyden kieltävää käytäntöämme. Eurovaalien alla puolueen alati muuttuvat kannat tärkeisiin poliittisiin kysymyksiin ovat nousseet jälleen pinnalle. Lienee siis paikallaan selvittää julkisesti, miksi suosittelemme vilpittömästi kansallismielisiä perussuomalaisia jättämään puoluepolitiikan ja liittymään mieluummin Suomen Vastarintaliikkeeseen.

 

1. Käsitys suomalaisuudesta

Perussuomalaisten käsitys suomalaisuudesta on byrokraattinen. Puolueen silmäätekevät ovat toistuvasti todenneet, että heille suomalaisuus on yhtä kuin Suomen kansalaisuus, eli merkintä väestörekisterissä. Meille suomalaisuus on geneettinen, kulttuurillinen, historiallinen ja kielellinen kysymys.

Perussuomalaisille maahanmuuttajan etninen tausta on yhdentekevä, kunhan henkilö on valmis tekemään töitä elantonsa eteen. Vuoden 2011 vaalijytkyn jälkeen puolue on Timo Soinin johdolla tehnyt entistä mittavampaa pesäeroa “rasisteihin” ja hillinnyt jäsenten maahanmuuttokritiikkiä.

 

2. Hämärtynyt suhde kansallismieliseen politiikkaan

Kuten todettua, perussuomalaisten joukkomaahanmuuttoa vastustavien kannanottojen sävy on vaihdellut vuosien saatossa. Vaalien alla voidaan kerätä protestiääniä hieman raflaavilla teemoilla, mutta etenkin puolueen johto rakastaa hurskastelua todellisten kansallismielisten ryhmien kustannuksella. Soini käyttää radikaaleista kansallismielisistä usein nimitystä “ihmisvihaajat”.

Puolue on irtisanoutunut jyrkästi jo etukäteen EU-yhteistyöstä niinkin pehmeän puolueen kuin Ranskan Front Nationalin kanssa. “Se on äärioikeistolainen ja -populistinen puolue, joka kerää kannatusta jopa juutalaisvastaisuudella”, Soini kivahti haastattelussa viime tammikuussa. Sen sijaan puolue on tehnyt tiivistä yhteistyötä äärisionistisen Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisyyspuolueen (UKIP) kanssa, jolla on jopa oma Israel-tukiryhmänsä. Palestiinalaissiviilien teurastaminen ei ole ihmisvihaa, mutta ei-valkoisen maahanmuuton vastustaminen Eurooppaan on, mikäli Soiniin on uskominen.

 

3. Liberaalit arvot ja sopimattomat nuorisojohtajat

Kuten useat “oikeistopopulistiset” puolueet Euroopassa, myös perussuomalaiset perustelevat maahanmuuttokriittisyyttään usein islaminvastaisuudella. Retoriikassa Eurooppa on liberaalin kapitalismin paratiisi, jota uhkaa sotaisa ja ahdasmielinen islam. Länsimaisen rappion oireet aina päihteistä materialistiseen kerskakulutukseen, Hollywood-viihteeseen ja homokulttuuriin muuttuvatkin positiivisiksi ilmiöiksi: “Nehän erottavat meidät suvaitsemattomista muslimeista!” MTV3:n kyselyssä vuonna 2012 jopa selvisi, että vasemmistoliiton jälkeen perussuomalaiset on Suomen prostituutiomyönteisin puolue! Kansanedustaja Olli Immonen on ollut erityisen innokas puolustamaan maahanmuuttokritiikkiä liberalismilla. Alkuvuodesta hän oli esimerkiksi huolissaan islaminuskoisten maahanmuuttajanuorten homovastaisuudesta. Kansallismielisillä pitäisi olla parempiakin argumentteja Euroopan ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttoa vastaan.

Liberaali linja näkyy nuorisojärjestön johdossa. Perussuomalaisten Nuorten hallitukseen kuuluu muun muassa rappiollisessa Big Brother -televisiosarjassakin esiintynyt julkihomo Sebastian Tynkkynen. Kotisivuillaan toiminnanjohtaja Tynkkynen kertoo kohtaamisistaan Pride-tapahtuman järjestäjien kanssa.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja taas on äärisionisti Simon Elo. Immosen tavoin myös Elo on nostanut “homojen oikeudet” lännen ja islamin välisen ristiriidan keskiöön. Hän osallistui mielenosoitukseen Israelin puolesta sen jälkeen, kun juutalaisvaltion sotilaat iskivät Gazaan suunnanneen avustuslaivasaattueen kimppuun. Israel on Elolle kuin toinen kotimaa ja hän on tehnyt sinne lukemattomia matkoja keskustellakseen sionistien kanssa esimerkiksi Iranin “uhasta”. Myös Timo Soini on julistanut olevansa “Israelin ja juutalaisten ystävä”.

 

4. Talouskriisi ja työ

Puolue ei ole kyennyt luomaan yhtenäistä talouspoliittista linjaa. Kun kantaa aiheeseen on otettu, ovat perussuomalaiset olleet lähes poikkeuksetta kansainvälisten suuryritysten ja pankkieliitin puolella työtätekeviä suomalaisia vastaan.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho on esimerkiksi syyttänyt vastuuttomien pankkien ja rahoitusmarkkinoiden synnyttämästä Euroopan talouskriisistä eurooppalaisia työntekijöitä! Raakaa talouskuria kannattava Halla-aho on jopa vaatinut Kreikassa panssarivaunuja kaduille, kun kansalaiset ovat osoittaneet mieltään talouden romuttaneita pankkiireja vastaan. Suomen taantumasta kansanedustaja on syyttänyt palkansaajia ja hyvinvointivaltiota. Puolueen ajatuspaja Suomen Perusta ilmoitti helmikuussa Kunnat kuntoon -ohjelmassaan, että julkisten alojen työntekijöiltä tulisi leikata tuntuvasti palkkoja.

Myös europarlamentaarikko Sampo Terho vihaa hyvinvointivaltiota. Tammikuussa 2013 Terho esitteli työryhmineen talouskasvuohjelmaa Suomelle: verot kattoon ja pari miljardia pois julkiselta sektorilta. Terhon Suomessa koulutus olisi maksullista ja lääkkeet sekä ruoka huomattavasti nykyistä kalliimpia. Terhon leikkausvimma ei siis koskisi vain valtiota hyväksikäyttäviä sosiaalipummeja ja maahanmuuttajia, vaan myös ahkeria kansalaisia – etenkin nuoria, vanhuksia ja lapsiperheitä. Terhon kannattama kysyntää rampauttava talouspolitiikka on sitä paitsi osoittautunut surkeaksi tavaksi torjua taantumaa.

Käsittämättömintä kuitenkin lienee perussuomalaisten suhtautuminen Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen väliseen vapaakauppasopimukseen. Sopimuksen myötä kansainväliset suuryritykset saisivat raiskata Euroopan talousaluetta ja luontoa kysymättä edes EU:n saatikka jäsenvaltioiden mielipidettä. Isänmaallista talouspolitiikkaa kerrakseen!

 

5. Epäisänmaallinen ja ailahteleva ulkopolitiikka

Kauan EU-kriittisyys oli perussuomalaisen “pehmeän nationalismin” tärkein teema, sillä maahanmuuton vastustus on perinteisesti nolottanut puolueen ylintä johtoa. Eroa on vaadittu milloin eurosta, milloin koko Euroopan unionista. Äänensävy on kuitenkin muuttunut viime vuosina ja kelkka kääntynyt 180 astetta. EU-myönteinen kanta virallistettiin viimeistään puoluekokouksessa kesäkuussa 2013. Puolue ilmoitti, ettei se aja eurosta eroamista. Tosin tyypilliseen epämääräiseen populistityyliin linjattiin, että perussuomalaiset “ei ole sitoutunut euroon”, mikä ei tarkoita käytännössä mitään.

Kritisoidessaan EU:ta puolue on keskittynyt vastustamaan kriisimaiden tukemista sen sijaan, että se vaivautuisi edes mainitsemaan paljon suurempaa ja kalliimpaa ongelmaa: unionin uusliberaalin talouden rakenteita, jotka ovat aiheuttaneet joukkotyöttömyyttä ja tuotannon rajua laskua monissa jäsenmaissa. Kun EU-kritiikkiä harvoin kuulee, on sekin siis suunnattu väärään kohteeseen.

Eurovaaliehdokas ja kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner lisäsi hiljattain löylyä ja ilmoitti Ylen vaalitentissä, ettei edes Nato ole puolueelle periaatteellinen ongelma. Liittoutuminen Yhdysvaltojen palkkatappajien kanssa voisi Ruohonen-Lernerin mukaan olla “tavallaan henkivakuutus Suomelle”. Soini on vastustanut sotilasliittoa aiemmin julkisesti, mutta keväällä ilmestyneessä Peruspomo-kirjassaan hän ilmoitti juhlallisesti kääntäneensä takkinsa. Nato on ase, jolla murhataan sionismin, pankkiirien sekä suuryhtiöiden vihollishallituksia. Henkivakuutus se on ainoastaan Israelille, Yhdysvalloille sekä kansainväliselle kapitalismille.

Käytännössä Nato-yhteistyötä on jo edistänyt Sampo Terho ohjuskilpihankkeineen. Terhoa amerikkalaismielisempiä poliitikoita saa etsiä jopa kokoomuksen riveistä tiheällä kammalla. Hän on äänestänyt europarlamentissa esimerkiksi Yhdysvaltojen vainoaman Edward Snowdenin eurooppalaista turvapaikkaa vastaan. Alkuvuodesta Terho kertoi Ylen keskusteluohjelmassa kannattavansa äärimmäisen amerikkalaismielistä Vitali Klytškoa Ukrainan johtajaksi. Kun yhtälöön lisää jo mainitun vapaakauppasopimuksen, vaikuttaa siltä, että perussuomalaisissa ollaan kiinnostuneempia amerikkalaisen talouseliitin kuin Suomen kansalaisten asioista.

 

6. Talousrikollisuuden ja veroparatiisien tukeminen

Perussuomalaiset on “työväenpuolue ilman sosialismia”. Sampo Terho oli ainut suomalaismeppi, joka vastusti sitä, että monikansalliset yritykset joutuisivat toimimaan läpinäkyvästi ja paljastamaan maksamansa verot maakohtaisesti. Lisäksi Terho on vaatinut europarlamentissa, että Björn Wahlroosin kaltaisille upporikkaille ja epäisänmaallisille parasiiteille maksetaan jatkossakin yhtä paljon maataloustukia kuin nykyään. Terhon tavoitteena on myös turvata finanssikeinottelijoiden edut. Hän on nimittäin ottanut julkisesti kantaa rahoitusmarkkinaveron kaltaisia toimia vastaan, jotka toisivat kaivattua vakautta ja hyvinvointia talouteen jatkuvien kriisien sijaan.

Puolueen espoolainen kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen jatkaa samoilla linjoilla. Helsingin Sanomien haastattelussa hän totesi, etteivät veroparatiisit ole lainkaan “ongelmallisia”. Kansalaisjärjestö Finnwatch kartoitti laajemmin suomalaisten puolueiden näkemyksiä veroparatiiseista. Selvisi, ettei Lahtinen ole perussuomalaisissa yksin mielipiteineen. Finnwatchin tutkijat olivat yllättyneitä tuloksesta, sillä puolueen virallisen ohjelman mukaan “EU:n keskeisimpiä painopisteitä tulee olla veroparatiisien bisnesetiikan palauttaminen kestävälle pohjalle”. Vastausten perusteella kuitenkin selvisi, että käytännössä puolue vastustaa kaikkia keskeisimpiä verosuunnittelun vastaisia toimia. Puheet ja teot ovat siis päinvastaisia. Ketkä niitä seteliselkärankoja oikein olivatkaan?

 

7. Irtisanoutuminen radikalismista ja voimankäytöstä

Vaikka Eurooppaa varoitellaan “äärioikeiston nousulla”, harvassa maassa tämä on tarkoittanut mitään konkreettista. Populistit ovat voineet saada parlamenttipaikkoja laukomalla poliittisesti epäkorrekteja näkemyksiä maahanmuuttajista, mutta demokraattinen järjestelmä on lopulta kuohinut heidät. Lisäksi kansainvälisen yhteisön paheksunta ja talouspakotteiden uhka hiljentävät yleensä loputkin räksyttäjät. Myöskään perussuomalaiset eivät ole saaneet mitään kouriintuntuvaa aikaan jytkyn jälkeen. Puolue ei uskaltanut lähteä hallitukseen ja sen oppositiopolitiikka on ollut hampaatonta ja epämääräistä.

“Rasismista”, itsepuolustuksesta ja katutason toiminnasta länsieurooppalaisten kollegoidensa tavoin irtisanoutunut Perussuomalaiset on Kreikan Kultaisen aamunkoiton vastakohta. Molemmat toki ovat itseään kansallismieliseksi kutsuvia eurooppalaisia parlamentaarisia puolueita. Erottava tekijä on kuitenkin se, että kreikkalaiset eivät ole tinkineet tavoitteestaan puhdistaa kotimaansa kansainvälisestä kapitalismista ja monikulttuurisuudesta. Kultaisen aamunkoiton menestys on jo nyt aiheuttanut sen, että esimerkiksi hyvin monet laittomat maahanmuuttajat pyrkivät vapaaehtoisesti lähtemään maasta. Puolue on vahvasti edustettuna kaduilla ja se on vastannut väkivaltaan voimalla – ja juuri siksi sillä on valtaa. Kultaisen aamunkoiton kaltaiset radikaalit liikkeet koostuvat kansallismielisistä. Perussuomalaiset sen sijaan koostuu valtion leivissä työskentelevistä poliitikoista. Radikaalin tie tavoitteeseen on kivisempi kuin populistin polku parlamenttiin, mutta kun radikaalit saavat valtaa, on valta konkreettista.

Perussuomalaisten suurin ongelma on siis se, että julkilausutut arvot ja lupaukset eivät vastaa todellisuutta. Puolue väittää olevansa työntekijän puolella, mutta ajaa käytännössä suurten pankkien ja ylikansallisten yritysten asiaa. Se puhuu suomalaisuudesta ja itsenäisyydestä, mutta junailee kulissien takana entistä tiiviimpää yhteistyötä EU:n ja Naton kanssa. Se julistaa itsensä terveiden perhearvojen ystäväksi, mutta kannattaakin prostituutiota ja nimittää julkihomon nuorisojohtajakseen. Se puhuu kansasta, mutta hyväksyy käytännössä kenet tahansa “suomalaiseksi”. Puoluepolitiikassa opportunismi ja valehtelu ovat hyveitä. Kansallisessa taistelussa ne ovat kuolemaksi.

 

 

Juuso Tahvanainen

47 KOMMENTIT

 1. Kirjoitus jota olikin varmasti moni odottanut. Itselleni tässä ei juurikaan ollut uutta asiaa, mutta kertaus on opintojen äiti.

 2. Hienoa tekstiä! Juuri oikeaa kantaa monikulttuuriseen ja uusliberalistiseen globalisaatioon. Järkipuhe iskee heti!

 3. Perussuomalaiset on valeoppositiopuolue, joka ei ole sitoutunut ajamaan mitään muuta asiaa kuin sionismia. Puolueen johdossa toimivat henkilöt ovat onnistuneet harhauttamaan valheellisilla lausunnoillaan monia kansallismielisiä suomalaisia. Toivottavasti suomalaiset heräävät pian huomaamaan persujen todelliset päämäärät.

  • Itse menin kanssa tähän Persu-halpaan. Luulin että kansan ärtymyt generoisi jotain muutosta eduskunnassa. Toisin kävi. Persut ovat hallituspuolueiden farmiliiga johon ärtyneiden Suomalaisten äänet saatiin kerättyä vahvistamaan hallituksen ajamaa linjaa.

   Kun katselee Persujen puheenjohtajan vaalimainoksia niin ne tuntuvat kovin naiveilta. Kuinka tyhminä Soini oikein Suomen kansalaisia pitää? Hän on näyttänyt kyntensä siirtämällä koko puolueen oppositioon. Paikkaan josta ei voi vaikuttaa. Eikä suostunut menemään hallitukseen kun ei saanut itselleen pääministerin paikkaa. Oma ego esti. Toisaalta, kehysriihen allekirjoitus hallituspuolueiden kanssa samassa pöydässä oli se viimeinen niitti josta olisi pitänyt kaikkien ymmärtää mikä on pelin henki.

   Meillä ei ole monipuoluejärjestelmää. Kaikki puolueet ajavat samaa agendaa.

   Tosin, on meillä yksi puoluerekisteriin merkitty ryhmä joka ajaa eroa EU:sta. Ja sen taakse ovat asettuneet jo Helsingin yliopiston professori Kanainen avoimella kirjeellä Kataiselle. Ei siis mitään kovin huonoja ajatuksia tällä ryhmällä.

 4. Yleisestikkin ottaen “maahanmuuttokriitikot” on kyllä käsittämättömintä ja kaksinaamaisinta porukkaa mitä täältä löytyy. Koko heidän maailmankatsomuksensa tuntuu perustuvan sille, että jos muslimi kannattaa jotakin asiaa, on mamukriitikon vastustettava sitä. Sama vasemmistolaisten kanssa. Oli kyse mistä tahansa, on siitä pakko olla eri mieltä ja kiukuteltava kuin pikkulapsi. Todelliset syyt heidän mielipiteilleen piileekin omahyväisyydessä ja kapitalistisessa ajattelussa, ei rakkaudessa omaa kansaa kohtaan.

  • “Mamukriittisyys”, “halla-aholaisuus” tms. on juuri sitä porvarillista puolinaisuutta mistä Hitler varoittaa Mein Kampfissa. Käsitekikkailua, joka kumpuaa pelkuruudesta ja periaatteettomuudesta, jossa alistutaan pelaamaan juutalaisen narratiivin säännöillä ja jumitutaan puolustusasemiin selittelemään joka yhteydessä kuinka ei olla natseja ja rasisteja. Ei uskalleta olla rehellisesti sitä mitä on. Sen sijaan että otettaisiin reippaasti kaikkiin suomalaisvastaisiin ilmiöihin vahva tinkimätön kanta, tyydytään vastustamaan “hengellisin asein” vain helppoja maaleja kuten islamia, ja varjellaan omaa salonkikelpoisuutta henkeen ja vereen. Eivät kansanjoukot tule seuraamaan tällaisia arkoja selittelijöitä, koska ne aistivat kosher-konservatiivien
   periaatteettomuuden ja luonteen heikkouden.

   Toisaalta monien mamukriittisten ongelmana on vain yksinkertaisesti tietämättömyys ja sinisilmäisyys, eli ei nähdä metsää puilta; ei ymmärretä ongelmien alkulähteitä, eikä sitä, että länsimainen parlamentarismi on hallintomuotona jo kauan ollut juutalaisen pankkivallan kontrolloima turvaventtiili, jonka tehtävänä on neutralisoida aito kansallismielinen liikehdintä. Liian monet ihmiset ovat lisäksi auktoriteettiuskovaisia, jotka uskovat purematta kaikki valheet mitä sionistinen valtamedia suoltaa ja rakentavat sitten vinoutuneen käsityksensä maailmasta sen pohjalta. Tämän talmudistisen narratiivin romuttamisessa on kansallissosialisteilla, aidoilla kansallismielisillä ja kaikilla totuuden ystävillä suuri valistustyö tehtävänä.

 5. Helvetin hyvä teksti! Itsekkin opin tästä paljon uutta, jatka samaan malliin!

 6. Perussuomalaisten “ongelma” on nuoleskelu. Kun pitäis seistä sanojen takana, jotka koskee maahanmuuttoa, niin silloin selitellään. Tai EU.
  Hallituspaikkojen jaossa oli vielä rankaa -vähän.
  Joten erosin puolueesta jo monta vuotta sitten.
  Joko seistää tai kaadutaan?
  Ei voi olla samasta asiasta montaa mieltä. Niin se vaan menee.
  Eli, parempi seistä sellaisten kanssa, jotka uskoo asiaansa ja ei lipeä heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.

 7. Erityisen harmillista on, ettei Suomessa tietääkseni ole selvästi toista maahanmuuttokriittistä jne. puoluetta perussuomalaisten lisäksi.
  Perussuomalaiset ovat kaiketi ainut edes näennäisesti järkevä puolue jota voisi äänestää, sillä muuten johdossa pysyvät samat pro-maahanmuutto henkiset hahmot.

  Mitä tässä nyt pitäisi siis ajatella, kun ei ole selvästi kannatettavaa puoluetta ja vaikka olisikin yksi näennäisesti tämänkaltainen, se ei olekaan hyvä.

  • Tällöin voi jättää parlamentaarisen pelleilyn omaan arvoonsa ja keskittyä muuhun hyödylliseen, kuten esimerkiksi tukemaan erilaisia ulkoparlamentaarisia vaihtoehtoja, jotka ennemmin tai myöhemmin tulevat syrjäyttämään tämän nykymuotoisen mallin.

 8. Kannattaa kuitenkin käydä äänestämässä perussuomalaisia, varsinkin halla-ahoa mitä enemmän hän saa ääniä sitä enemmän suvaitsevaisto/tärähtäneistö saa paskahalvauksen. Itse en kuulu teidän järjestöön enkä myöskään perussuomalaisiin.

  Mitään vastakkain asetteluja ei kannata pyrkiä/aloittaa/ylläpitää kansallismieliesten välillä.

  • Buu.

   Ei minua kiinnosta mahdollinen suvaitsevaiston paha mieli, vaan valkoisen rodun selviytyminen. Perussuomalaisia ei kiinnosta valkoinen rotu, jotenka he eivät ansaitse tukeani.

  • Perussuomalaiset-puolue ei todellakaan kuulu kansallismielisyyden piiriin (kansallissosialismista puhumattakaan!), vaikka joku jotain niin uskomatonta väittäisikin, joten kansallismielisellä kentällä ei mitään vastakkainasettelua tässä tapauksessa ole.

   Valekansallismielinen puolue -> ei mitään tukea, koskaan!

  • Kannattaa muistaa että perussuomalaisilla ja teillä on kuitenki enemmän tai vähemmän sama vihollinen mutta ratkaisu ongelman käsittelyyn on kuitenkin eri. Tukemalla vihollisen vihollista on aina hyvä stragedinen ratkaisu.

   Vai olisiko hyvä kun perussuomalaista puoluetta ei olisi olemassa niin voisi vaikka äänestää vas, vihreitä, sdp tai ilovekokkia ainostaan?

   • Meillä on enemmän tai vähemmän sama vihollinen myös vasemmistoliiton kanssa. En minä silti heitä aijo äänestää.

    Se mikä Perussuomalaisissa on todella raivostuttavaa, on se, että monet kansallismieliset luulevat sen olevan todellinen ääni heidän mielipiteilleen, jolloinka he itsekin tyytyvät ainoastaan äänestämään kyseistä puoluetta ja muuten he seisovat tumput suorina odottamassa sitä suurta muutosta, jota ei ole tulossa ainakaan perussuomalaisten suorittamana.

    Vertaa perussuomalaisia ja Kultaista Aamunkoittoa keskenään. Persut saivat n. 20% äänistä eduskuntavaaleissa ja Kultainen Aamunkoitto n. 7%. Kumpi näistä puolueista on tehnyt suuremman muutoksen omassa maassaan ja itseasiassa koko Euroopassa (ainakin motivoivana voimana)? Persut ovat passivoiva puolue, joka ei eroa mitenkään muista valtapuolueista. Koko puoluepolitiikkapelleily pitäisi nyt toistaiseksi unohtaa kokonaan ja keskittyä kaduilla toimimiseen.

  • Äänestäminen on nykyisen hallituksen tukemista. Aku Ankka, Batman yms. ovat ainoat nimet mitä äänestyslappusiin tämän hetkisessä tilanteessa kukaan voi kirjoittaa ilman, että häntä voi aivan surutta sanoa valkoisen rodun petturiksi jos hän tätä edustaa.

   Myös Suojeluskuntalaiselle voisin todeta, että uskoisin esimerkiksi joidenkin vihreiden edustavan edes jollakin tasolla enemmän kansallissosialistisia arvoja kuin moni persu. Vaikka massamaahanmuutto onkin yksi suurimmista uhista (mutta ei se perimmäinen ongelman syy) kansallemme ja koko läntiselle sivilisaatiolle niin on aivan hölmöä luulla tämän olevan ainoa asia jonka suhteen kansallissosialisti tahtoisi suuria muutoksia aikaan nykyisessä tilanteessa.

   Artikkelissakin aika hyvin asia mielestäni puitiin, mutta kirjoitettakoon vielä ettei perussuomalaisten vihollinen myöskään oikeastaan ole monikulttuurisuuden aiheuttamat kauhistuttavat ilmiöt vaan lähinnä Islam. Oma kantani ainakin on, että kyseinen uskonto toimii vallan mainiosti sitä harjoittavien keskuudessa omissa kotimaissaan. Asia on toisin kun epäluonnollinen massamaahanmuutto tapahtuu. Aika hyvällä omallatunnolla voin mielestäni syyttää taas tästä lähinnä näitä persujen kivoja kavereita kuten Israel ja sen muut hauskat toverit.

  • Entäs Sinivalkoinen Rintama?

   Wikipediasta:

   Sinivalkoinen Rintama kuuluu Alliance of European National Movements-nimiseen eurooppalaiseen nationalistipuolueiden liittoumaan, johon kuuluvat lisäksi mm. Nationaldemokraterna Ruotsista, British National Party (BNP) Britanniasta, Front National Ranskasta sekä Jobbik Unkarista. Sen ykkösteema on kansallismielisyys

   Puolueesta ei kuitenkaan muuten paljon tietoa löydy mitä nyt ovat hommafoorumille ehtineet kirjoitella sillä vain yksi heidän viidestä ehdokkaastaan vaivautui edes osallistumaan ylen vaalitentiin:

   http://hommaforum.org/index.php/topic,91625.0.html

   http://areena.yle.fi/tv/2260038

   Mutta kaikesta huolimatta puolue vaikuttaa mielestäni parhaalta äänestys vaihtoehdolta mitä nyt näissä vaaleissa meillä täällä Suomessa on tarjolla mitään sellaista järisyttävää syytä miksi en voisi puoluetta missään nimessä äänestää ei ole ilmennyt.

   • Entäs Sinivalkoinen Rintama?

    Olavi Mäenpää on israelin ystävä, heidän viidestä ehdokkaasta en osaa sanoa mitään.

    • No, onhan siellä se monille tuttu Kai Michael Aalto. Mutta parempi etten sano hänestä yhtään mitään..

  • Juu, ei tarvitse kuin katsoa muutama ylen vaalitentin video ns. IPUlaisista niin huomaa, että mennään jossain kummelin ja pulttiboisin rajamailla.

 9. Halla-aho ja Terho sentään ymmärtävät sosialismin mädännäisyyden. Julkisen sektorin loiseliöt tuleekin ajaa koloistaan. Viron tulee olla Suomen esimerkkinä, talouskuri ja minimaalinen julkinen sektori.

  • No juu. Mutta pitää ymmärtää että PerusS on kapitalisti puolue ja Kansallissosialistit ovat sosialisteja. Vihervasemmiston ja Kokoomuksen+RKPn termi äärioikeisto on pelkkää sanahelinää ei se kerro mitään paitsi yrittää viestittää rasismista.

   Oikea äärioikeisto Suomessa on: Kok+rkp+kepu+vihreät+sdp+kd

 10. varmasti totta tarina perussuomalaisista. teille löytyy poliittiselta puolelta myös sopivia tyyppejä: Suomen Kansan Sinivalkoisista Jussi Siitarinen ja Ari Laakso mm.

  • Molemmat ovat todella hyviä tyyppejä. Mutta kumpikaan ei taida olla eurovaaliehdokkaana. Liekö tuota puoluetta enää olemassa? Mä olen pudonnut kärryiltä jo näissä nimenmuutoksissa. Eikös Sinivalkoiset, Vapauspuolue ja nykyinen Sinivalkoinen Rintama ole kaikki ainakin jossain vaiheessa olleet Mäenpään vetämiä puolueita?

   Itse olen jo antanut ääneni, kun aikoinaan liityin Vastarintaliikkeeseen.

 11. Kerrankin on joku joka puhuu asioiden oikeilla nimillä! Kaikki nykypuolueet ovat sionistieliitin nuoleskelua! jokainen maanpetturi kansanedustaja pitäis laittaa tekemistään rikoksista ja suomalaisten rahojen hävyttömästä tuhlaamisesta loppuiäksi linnaan!!

  Jatkaa samaan malliin ja jokainen aivopesusta herännyt aasi on askel parempaan päin!

 12. Laakso ja Siitarinen ovat käsitelleet julkisesti sionismin ongelmaa. Siitarinen jopa tuomittu siitä. Molemmat olivat täällä Kokkolassa ainakin kuntavaaleissa Sinivalkoiset yhteislistalla ehdokkaina.

 13. Nuo Sinivalkoisen Rintaman (joka on lopetamassa toimintaansa) ulkomaiset yhteydet, ovat nimenomaan kokkolalaisen Ari Laakson luomia ulkomaan suhteita.
  Hän vierailee säännöllisesti mm. Ruotsissa Nationaldemokraterna-puolueen vieraana tai Unkarissa Jobbik-puolueen vieraana.

 14. Vaikkei televisiosta usein tulekkaan hyviä ohjelmia niin äsken tuli YLE:tä Silminnäkijä: Ulos Euroopasta.

  http://areena.yle.fi/tv/2166906

  Kannattaa katsoa. Itse epäilin että EU politikoiksi saattaa päästä nationalisteja koko euroopasta kymmenisen kappaletta. Mutta ohjelman lopussa arvioitiin että joka neljäs ääni menee euroopassa nationalistisille puolueille.

  Se nousee sittenkin

  Nyt vaan pitää vääntää kaikki tuttavat ja sukulaiset ylös sohvalta ja kärrätä heidän Jimi Hoffa-maisesti äänestämään. Ja jos ehdokas ei ole mielessä, niin sitten vähän avittaa. Kun vielä ei ole omaa puoluetta eikä laajempaa kannatusta, vinkkini on IPU. Se sai varjovaaleissa 67% annetuista 30 000 äänestä. Montaa ei tarvita lisää ja meillä on oikeasti ryhmä, joka tuo päivän valoon kaikki Suomen kansaa rasittavat laittoman sopimukset ja kabinettipäätökset.

  Ja mikä parasta, saadaan se ensimmäinen nationalisti EU:hun Suomestakin. Ei mitään globalistien marakatteja.

  • Miksi äänestäisin tai pakottaisin sukulaiseni/kaverini äänestämään jotain antifasistista/putinistista/pro sionistista IPUA?!

   Äänestämällä et vaikuta!

   • Päinvastoin. Jokaista valtapuolueiden ääntä vastaan heidän tarvitsee hankkia kaksi ääntä. Ja kahden äänen hankkiminen on jo vaikeampaa kuin yhden.

    Sitäpaitsi, kun haetaan muutosta mutta tällä hetkellä ei ole omaa puoluetta jota äänestää, niin täytyy aina muistaa että “vihollisen vihollinen on ystävä”. Jos vihollisemme ja auttamamme ystävä alkavat mittelöimään keskenään, se syö heidän voimavarojaan siirtää huomion pois tekemisestämme.

    Jos Go tai shakki on tuttuja pelejä niin niissä molemmissa on harhautuksen ja hyökkäyksen sekä taustataktikoinnin kokonaisuus joka pitää hahmottaa jotta voi voittaa. Politiikassa se on sama asia. Pitää nähdä kokonaisuus.

    Joku teistä varmasti harrastaa painia, eikö? No, siellä otteluissa kun arvotaan parit niin aina ei kannata voittaa pariaa. Otteluita kun katselee niin huomaa että “toi voittaa ton ja toi voittaa ton”. Silloin voi laskea kenelle pitää hävitä jotta pääsee levänneenä loppuotteluun. Monesti kaveri kyseli että miten sinä nyt tolle hävisit. Siihen vaan valitteli että kaveri teki yllättävän vedon. Ja sitten lepäili pari ottelua ja kas, yhden voiton jälkeen oli loppuottelussa.

    Kaikki ei ole aina sitä miltä se näyttää. Ja toisaalta, oletko keskustellut Pesosen ja muiden ehdokkaiden kanssa heidän suhtautumisestaan sionismiin? Tai heidän suhtautumisestaan Puuttiniin? Minä olen käynyt keskustelemassa heidän kanssaan. Se kannattaa. He ovat siitä poikkeuksellisia että vastaavat jopa puhelimeen.

    Oliko perusteluissa järkeä?

    • Demokratian määritelmä on, että kansa valitsee johtavan eliitin vaaleilla. Diktatuurissa taas johtava eliitti valitsee keskuudestaan seuraajansa. Eilisissä vaaleissa valittiin EU parlamentin jäsenet ja sehän on vain keskenään riitelevä pelleporukka ilman valtaa, jolla luodaan illuusio demokratiasta.

     EU:n senaatti, presidentti ja ulkoministeri pitää kädessään todellista valtaa ja näitähän ei kansa valitse. Voisaan siis sanoa, että elämme diktatuurissa. Historia ei tunne tapausta, jossa kansa vapautuu diktatuurista äänestämällä vaaleissa. Se vaatii ihan jotain muuta.

 15. En halua tästä asiasta mitään periaatteellista väittelyä. Haluan että me kaikki olemme rehellisiä itsellemme ja tunnustamme nykyisen asemamme tässä yhteiskunnassa. Kun itse näemme ja ymmärrämme paikkamme, meillä yhteen hiileen puhaltaen on mahdollista muuttaa asemaamme.

  Kun katsomme Toimitusjohtajan aikaa, Ranskan Le Penin puoluetta, Itävalla Haideria, Tanskan Nationalisteja, Italialaisia, Kreikkaa… Kaikki jotka ovat saaneet vahvan jalansijan yhteiskuntaan, pitää olla tavalla tai toisella politiikassa mukana. Se ei tarkoita että politiikka olisi asioista tärkein tai päälimmäisin. Mutta se tarkoittaa yleistä hyväksyntää, valtion tukia ja kansan tukea. Se vahvistaa ryhmää kuin ryhmää. Ja kukaties, kuten Le Pen Ranskassa, antaa valtaa vaatia hallituksen hajoittamista.

  Määritelmäsi nyky Suomesta oli täysin oikein. Mutta meidän tulee miettiä asioita joita teemme kääntääksemme yhteiskuntamme haluttuun suuntaan. Se ei tapahdu hetkessä. Ja voin vinkata, että aika ei ole puolellamme.

  Ei oteta poltiikasta kiistakapulaa, mutta mietitään sen mahdollisuuksia.

 16. Heti kun kentälle ilmestyy parempi puolue, kuin PS olen valmis heitä äänestämään.

  Karu totuus on, että PS on tällä hetkellä ainoa puolue, mistä löytyy edes hiukan kansallismielisyyttä.

 17. PS nuolee Israelia ja saarnaa juutalaisten ylemmyyttä ja heidän palvelemisensa ihanuutta. Siinä ei ole mitään kansallismielistä. Sionistinen valeoppositio. Karmeita juutalaisten valheiden puputtajia.

 18. Kansallismielisyyskö on yhtä kuin antisionismi?
  Välillä tuntuu että osalla ihmisistä on niin suuri fiksaatio juutalaisista ettei muulla ole väliä. He ovat valmiita yhteistyöhön vaikka kuinka epäilyttävien tahojen kanssa kunhan “antisionismikriteerit” täyttyvät (ja tällä en viittaa islaminuskoisiin, vaanhenkisesti epävakaisiin valkoisiin).

  • Sionistien tukeminen on kaikkea muuta paitsi kansallismielisten etuja ajavaa touhua, jolloinka sionisteja tukevaa Perussuomalaiset-puoluetta voi hyvinkin sanoa epäisänmaalliseksi puolueeksi, joka ei todellakaan ole lähelläkään kansallismielisyyttä aatteeltaan.

 19. Ari Laakso Kokkolasta (sinivalkoiset) on kansallissosialisti.On sellaiseksi julkisesti tunnustautunut.

  Valitettavasti blogissaan kertoo olevansa ehdolla vain kuntavaaleissa. Varmaankin puolue puuttuu.

 20. Siis onko suomessakin sionisteja, luulin että niitä on vain Israelissa. Voisitteko nimetä sen mystisen sionistieliitin?

 21. Toivottavasti PerusNatolaiset eivät saa ensi vaaleissa kansallismielisiltä ääniä vaan kansallismieliset antaisivat äänensä johonkin oikeasti Suomen etua ajavaan puolueeseen.

Comments are closed.