Koti Uutisia Kotimaa Migrant Tales -sivusto levittää valheita Kannelmäen taposta

Migrant Tales -sivusto levittää valheita Kannelmäen taposta

2

Valeuutissivusto Migrant Tales (suom. Tuhannen ja yhden yön tarinoita maahantunkeutujilta) pyrkii pakonomaisesti vääntämään Kannelmäessä tapahtuneen somalimiehen tapon viharikokseksi. Rasmus-aktiivien fanittaman sivuston mukaan ulkomaalaisen ollessa rikoksen uhri on sen automaattisesti oltava “rasismia.”

Alkuun sivusto kertoi epäiltyjen olevan skinheadeja. Väite perustui internetissä liikkuneeseen valheeseen, jossa kahden skinheadin kuvaa levitettiin sosiaalisessa mediassa kertoen heidän olevan epäiltyjä. Poliisi korjasi väitteen virheelliseksi jo maanantaina.

Teosta epäillyt suomalaismiehet, Miro Juhani Pesonen ja Joona Petteri Malvela, vangittiin torstaina Helsingin käräjäoikeudessa taposta epäiltynä. Sosiaalisen median perusteella miehet vaikuttavat enemmänkin sekakäyttäjiltä kuin henkilöiltä, joita kiinnostaisi politiikka. Pesosella on Facebook-profiilissaan parodioiva väännös Soldiers of Odin -järjestön tunnuksesta, mikä viittaisi enemmän rasisminvastaisuuteen kuin kansallismielisyyteen. Malvela on ollut syytettynä kymmeniä kertoja erilaisista omaisuus- ja väkivaltarikoksista pääkaupunkiseudun käräjäoikeuksissa, mikä viittaa sekin vakaviin päihdeongelmiin.

Migrant Tales ei kuitenkaan luovuta. Sen sijaan, että he hyväksyisivät todennäköisemmän teorian esimerkiksi pieleen menneestä huumekaupasta, on se päättänyt edelleen jatkaa viharikos-narratiivin pakottamista. Keskiviikkona epäiltyjen nimien tultua ilmi julkaistiin sivulla kirjoitus, jossa jo heti otsikossa vihjaillaan teon olevan viharikos.

Lähde: Migrant Tales (1, 2) Arkistoitu

2 KOMMENTIT

  1. Entä kaikki ne lukuisat tapaukset joissa turvapaikkaturisti/maahanmuuttaja on pahoinpidellyt tai surmannut kantasuomalaisen, ovatko ne viharikoksia?. Vai ovatko ne kenties vain rikoskulttuurin rikastamista?.

Comments are closed.