Koti Uutisia Mies tuomittiin katuraiskauksesta Helsingissä

Mies tuomittiin katuraiskauksesta Helsingissä

0

Maahanmuuttajataustainen Harshwinder Singh Tiwana tuomittiin kahden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen raiskauksesta Helsingin käräjäoikeudessa.

Tiwana oli tammikuussa 2012 lähtenyt seuraamaan ravintolasta kotiin päin matkannutta naista Helsingin Korkeavuorenkadulla. Nainen oli selvästi ilmaissut, ettei halua miestä seurakseen ja mennyt kadun toiselle puolelle. Ahdistelija oli tullut perässä. Hän kävi takaapäin naisen kimppuun repien samalla tämän housut pois jalasta. Nainen oli kaikin voimin koettanut tapella vastaan potkimalla, lyömällä sekä huutamalla. Raiskaaja peitti naisen suun kädellänsä.

 

Vartija keskeytti raiskauksen

Lähistöllä liikkeellä ollut vartija onnistui naisen onneksi keskeyttämään raiskauksen. Vartija oli nähnyt, kun Tiwana oli tarrannut naista kiinni, ja näin ollen hän alkoi seurata tilannetta. Hieman myöhemmin hän näki, kuinka raiskaaja painoi naisen väkisin maahan. Tämän jälkeen hän ajoi autonsa tapahtumapaikalle. Tästä säikähtäneenä raiskaaja pinkaisi karkuun, mutta poliisi sai hänet vielä saman päivän aikana kiinni.

 

Syytetty itse kiisti

Syytetyn itsensä mukaan nainen olisi ollut suostuvainen seksiin. He eivät kuitenkaan voineet mennä naisen asunnolle, koska siellä oli naisen poikaystävä. Niinpä he olivat jääneet istumaan portaille keskustelemaan ja samalla kopeloimaan toisiansa. Nainen oli kuitenkin yhtäkkiä alkanut huutaa vartijan auton ajettua ohi.

Helsingin käräjäoikeus ei kuitenkaan miehen selitystä uskonut, vaan piti naisen omaa kertomusta uskottavampana. Naisen versiota tuki lisäksi vartijan todistus.

Tiwana määrättiin heti tuomion julkistamisen jälkeen vangittavaksi. Tuomion lisäksi hän joutuu maksamaan naiselle 4 300 euroa korvauksia.