Koti Uutisia Mies tuomittiin ehdolliseen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta

Mies tuomittiin ehdolliseen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta

1

Helsingin hovioikeus on antanut ehdollista vankeutta Hyvinkäällä keväällä 2015 tapahtuneesta pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Rangaistuksen pituus on vuosi ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta, minkä lisäksi päälle tuli 80 tuntia yhdyskuntapalvelua. Hyvinkään käräjäoikeus oli tuominnut tekijälle ehdotonta vankeutta.

Tuomittu oli lyönyt neljän lapsen isää takaapäin juoksuvauhdista niin sanotulla nakkikiskaheijarilla leukaan, minkä vuoksi uhri kaatui ja menetti välittömästi tajuntansa. Tämän jälkeen hän vielä potkaisi maassa maannutta uhriaan. Hovioikeuden tuomion mukaan uhri ei ehtinyt huomata pahoinpitelyään ja oli tilanteessa täysin puolustuskyvytön. Hän kuoli vielä samana yönä päävammoihin tulematta missään vaiheessa tajuihinsa.

Tekijä oli vain noin kahta vuotta aikaisemmin tuomittu törkeästä pahoinpitelystä ehdonalaiseen, mutta tätä ei huomioitu koventavana seikkana.

Vaikka uhri kuoli pahoinpitelystä aiheutuneisiin päävammoihin ja vaikka pahoinpitely tapahtui täysin yllättäen uhrin huomaamatta mitään, ei tuomiota tullut törkeästä pahoinpitelystä eikä kuolemantuottamus-nimikekään ole törkeä. Ilta-Sanomien jutusta ei selviä, miten pitkää rangaistusta syyttäjä tekijälle vaati.

 

Lähde: Ilta-Sanomat

1 KOMMENTTI

  1. Pelolla odottelemaan, kun 2000-luvulla syntynyt androgyynihomotussukupolvi pääsee näitäkin asioita tuomitsemaan.

Comments are closed.