Koti Uutisia Mies sai puoli vuotta ehdollista pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta

Mies sai puoli vuotta ehdollista pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta

9

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime keskiviikkona 45-vuotiaalle miehelle puoli vuotta ehdollista pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Kuollut uhri oli 64-vuotias entinen poliisi. Tekijälle tuomittiin lisäksi maksettavaksi noin 4 000 euron hautauskulut.

Miesten välinen riita oli alkanut helsinkiläisravintola Kultaisessa Kulauksessa pelatun bingopelin aikana tuomitun kommentoidessa uhrin ja tämän vaimon tekemisiä. Tästä tuohtuneena ex-poliisi oli tarrannut 45-vuotiasta poninhännästä kiinni, mihin mies reagoi lyömällä yhden kerran. Uhri menetti tajuntansa, mutta nousi vielä tolpilleen. Sairaalassa hänen vointinsa kuitenkin paheni ja hän kuoli kahden viikon päästä saamiinsa vammoihin.

Syyttäjä vaatii Vastarintaliikkeen aktivistille kuuden vuoden ehdotonta vankeutta vastaavanlaisesta tapauksesta, jossa iskun ja kuoleman välillä ei kuitenkaan Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan ole edes rikosoikeudellista syy-yhteyttä. Aktivisti saikin kaksi vuotta ehdotonta vankeutta yhdestä potkusta, joka katsottiin törkeäksi pahoinpitelyksi. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä kaikki osapuolet ovat valittaneet tuomiosta.

 

Lähde: MTV

Lue myös: Mies tuomittiin ehdolliseen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta

9 KOMMENTIT

 1. Eli, edes entinen poliisi ei ole niin arvokas ihminen kuin joku Karttusen narkkari…

 2. Hyvä kun nostatte esille näitä tapauksia,lakia ei lueta kaikille samalla tavalla.
  Puoli vuotta ehdollista ihmisen elämästä?
  Mikä vastarintaliikkeen mielestä olisi sopiva tuomio kuolemantuottamuksesta ilman mitään poliittisia lisiä?
  Kaksi vuottakin tuntuu vähältä mutta joka tapauksessa lain tulisi olla kaikille sama ilman naurettavia selityksiä “poliittisesta väkivallasta”

  • Vastarintaliikkeen aktivistia ei tuomittu kuolemantuottamuksesta, vaan törkeästä pahoinpitelystä: http://www.vastarinta.com/miksi-jesse-torniaisen-kuolemantuottamussyyte-kaatui/

   Vastarintaliikkeen poliittisessa manifestissa kerrotaan, ettei rikostuomioita tultaisi korottamaan kuin tietyissä tapauksissa (seksuaalirikokset, törkeät huumausainerikokset, sarjamurhaajat voisivat saada kuolemantuomion), mutta vankeinhuoltoa tultaisiin parantamaan jotta vangeista voitaisiin tehdä yhteiskuntakelpoisia ja velattomia vankeusajan aikana. Eri asia sitten jos ei millään meinaa oppia…

 3. Olipa köykäinen tuomio. Silkkaa vittuilua! Perkele päästäisivät vapaaksi ja lopettaisivat Demlan. Saisivat matut ja heidän patjansa lisää rahaa.
  Kyseessä oli selvä tappo, josta normaalissa yhteiskunnassa pitäisi tulla kakkua väh. 7-vuotta päivälleen istuttuna.

  • Uhri nousi tolpilleen ja kuoli kahden viikon päästä, joten ihan tapoksi tuota ei saa. Mutta mielenkiintoinen pointti uutisessa on, että toiset saavat vähän kovempia tuomioita kuin toiset, vaikka ollaankin samanarvoisia lain edessä.

 4. Entinen poliisi oli kulttuuromarxistisen (((demlan))) mielestä natsi-fasisti-rasisti-vhm eikä jimin kaltainen rasistista kiihotusta vastustava kullannuppu. Ihanan tasa-arvoista.

 5. Tässä on lähtökohtaisesti se ero että Karttunen ei kohdistanut tekoaan Torniaiseen. Tämä 45 vuotiashan on voinut vedota siihen että tunsi “kuoleman pelkoa” koska tiesi toisen tahon olevan poliisi. Ja siksi puolustautui henkensä hädässä. Torniainen ei ollut uhrina vaan hän hyökkäsi.

  Yhtä kaikki… Törkeä pahoinpitely Torniaisen kohdalla oli päivänselvä ylilyönti. Sillä teko on törkeä jos se on pituudeltaan tai tekotavaltaan törkeä. Eli, kun kolme tuntia puhalluslampulla kiduttaa sidottua uhria ja lopuksi leikkaa vatsanahan auki paljastaen vielä elävälle uhrille hänen sisuskalunsa, se on törkeä. Yksi potku tai lyönti ei täytä törkeän määritettä.

  On näissä muutenkin eroja mutta ne näkee tuomiolauselmasta.

Comments are closed.