Koti Uutisia Mies oli “liian kohtelias” – poliisi takavarikoi aseet

Mies oli “liian kohtelias” – poliisi takavarikoi aseet

2

Oikeusasiamies on antanut päätöksen, jossa annetaan noottia Sisä-Suomen poliisille. Poliisit olivat takavarikoineet mieheltä luvalliset aseet, koska tämä oli käyttäytynyt “ylikohteliaasti ja virnistellen” henkilöllisyyspapereita tarkistanutta poliisia kohtaan.

Tapaus sai alkunsa viime huhtikuussa, kun poliisi oli suorittamassa tehtäväänsä Jyväskylän Ristikivessä. Poliisit olivat pysäyttäneet kadulla kävelleen miehen tarkistaakseen tämän henkilöllisyyden. Puhuttelun aikana mies oli poliisin kirjaaman raportin mukaan käyttäytynyt “ylikohteliaasti ja virnistellen”, minkä seurauksena poliisilaitoksella tehtiin päätös ottaa miehen aseet takavarikkoon.

Päätös takavarikoida aseet oli tehty kuulematta miestä erikseen aiheesta. Aseita myös lähdettiin takavarikoimaan ilman, että miestä itseään oli saatu kiinni.

Aseet palautettiin elokuussa takaisin, mutta mies kanteli asiasta eduskunnan oikeusasiamiehelle, joka antoi tiistaina päätöksensä aiheesta. Oikeusasiamiehen mukaan poliisilla ei ollut oikeutta takavarikoida miehen aseita.

 

Lähde: Savon Sanomat

2 KOMMENTIT

  1. Hmm… Hyvä” Tiedänpä nyt, että on viisainta sanoa ensitöikseen poliisille kun tämä pysäyttää, että “Haista vittu!!!” ja vielä irvistää päälle. Tyypillistä poliisitoimintaa! Perseilevä valkoihoinen on ilmiselvä rasisti kun yrittää olla ystävää kuin musta somppu, joka pestään puhtaaksi rikoksestaan kuin öljyssä uinutta Ruokkia.

  2. No voihan vittu. Paskalakit ihan meirän kotinurkilla. Kaikkea sitä kuuleekin, ja aikoihin on eletty…! En ole enää kohtelias täkäläiselle DDR-Stasi-Volkspolizeille.

Comments are closed.