Koti Uutisia Mies halusi perunalastuja – ryösti vanhuksen

Mies halusi perunalastuja – ryösti vanhuksen

0

41-vuotias tummaihoiseksi kuvailtu mies ryösti keskiviikkona 80-vuotiaan naisen Ruotsin Växjössä. Ryöstön motiivi oli miehen halu ostaa perunalastuja.

Växjön paikallisen Ica-kaupan valvontakameran video paljasti, kuinka tummaihoinen mies yritti ostaa pussin perunalastuja. Kun miehellä ei ollutkaan rahaa pankkitilillään, hän katosi kaupasta.

Miehen poistuttua kaupasta hän tapasi 80-vuotiaan naisen, joka oli matkalla postittamaan kirjeitä. Naisen matka postilaatikolle jäi kuitenkin lyhyeen, kun ulkomaalaistaustainen mies hyökkäsi hänen kimppuunsa takaapäin ja pahoinpiteli hänet potkimalla.

Mies vei pahoinpitelyn lomassa iäkkäältä naiselta hänen käsilaukkunsa, joka sisälsi muun muassa lompakon, jossa oli 750 kruunua käteistä. Kun nainen yritti poistua paikalta, mies kiskoi 80-vuotiasta naista hiuksista ja raahasi hänet Ica-markettiin, jossa hänet heitettiin lattialle.

Mies on myöntänyt kuulustelussa rikoksensa, mutta syyttää teostaan taloudellista tilannettaan, nälkää, työnvälitystä, sosiaaliviranomaisia ja Ican henkilökuntaa. Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä ryöstöstä, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Käräjäoikeus päätti myös määrätä miehen lievään mielentilatutkimukseen. Mies kertoi voivansa tehdä lisää rikoksia, mikäli hänet päästetään vapaalle jalalle.

 
Lähteet: Nordfront, Expressen