Koti Uutisia Mielipidemittaus: Tanskan kansanpuolue maan suurin puolue

Mielipidemittaus: Tanskan kansanpuolue maan suurin puolue

4

Uuden mielipidemittauksen mukaan maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva Tanskan kansanpuolue on nyt Tanskan suurin poliittinen puolue – se saisi jopa 21 prosenttia kansalaisten äänistä.

Tanskan kansanpuolueen johtaja Kristian Thulesen Dahl.
Tanskan kansanpuolueen johtaja Kristian Thulesen Dahl.

Tanskan kansanedustuslaitoksen eli kansankäräjien vaalit pidettäneen seitsemän tai kahdeksan kuukauden päästä. Maahanmuuttokriittinen puolue on noussut nyt ensimmäistä kertaa suurimmaksi poliittiseksi puolueeksi Tanskassa. Puolue nähdään monesti ruotsidemokraattien tanskalaisena sisarpuolueena, ja sen suhtautumista maahanmuuttoon kutsutaan ruotsalaismedioissa usein “vihamieliseksi”.

Uudessa mielipidemittauksessa Tanskan kansanpuolue saavutti 21,2, prosentin äänimäärän. Hallitusvaltaa pitävät sosiaalidemokraatit saivat vain 19,8 prosenttia äänistä, ja oikeistolainen liberaalipuolue Venstre 20,9 prosenttia.

Tanskan kansanpuolue on toiminut vuosina 2001–2011 tukevana osapuolena porvarilliselle hallitukselle, mutta nyt monet uskovat, että puoluejohtaja Kristian Thulesen Dahl saattaa havitella ministerinpaikkaa – hänestä voisi tulla jopa Tanskan seuraava pääministeri.

Viime vaaleissa Tanskan kansanpuolue sai 12,3 prosenttia äänistä, mutta kuluneen vuoden aikana tehdyt mielipidemittaukset osoittavat lähes poikkeuksetta, että puolueen kannatus pysyy tasaisesti 20 prosentin paikkeilla. Viimeisin mielipidemittaus perustuu kuluneen viikon aikana kerättyyn aineistoon.

 

Lähteet: Nordfront.se, Sydsvenskan

4 KOMMENTIT

 1. Siinä sen huomaa, Tanskalaiset alkavat olemaan kypsiä mokuttamiseen.

  Koskahan Suomessa herätään? Tanskassahan ollaan jo hyvin, hyvin syvällä suossa maahanmuuton takia.

 2. Hienoa! Lopulta järki voittaa Tanskassa sekä muualla Euroopassa.

 3. Onko kukaan nähnyt televisiossa EU:n propagandakoneiston mainosta? Siinä “Saksalaiset Hannu ja Kerttu” ovat onnellisia kun voivat ostaa EU:n alueella luottokortilla mitä tahansa ja matkustella mihin tahansa. Ja sanoma on että EU on tehnyt pelkkää hyvää ihmisille ja heidän elämälleen. Kuva liikkuu kultaisissa holveissa kultaharkkojen keskellä ja maalailee kuvaa vauraasta liittovaltiosta. Propagandakoneiston mainos oli niin korni, että rupesi oksettamaan!!

  Tästä propagandakoneiston vastavedosta juuri ennen vaaleja voidaan vetää se johtopäätös että yleinen mielipide on liittovaltiota vastaan. Ja että EU:sta tulee eroamaan usempikin valtio. Nyt vain koitetaan pitää kiinni lypsylehmistä niin pitkään kuin mahdollista. Ja saada kurjistettu ihmiste elämä niin kurjaksi, että he tappelevat jokaisesta suupalasta jonka voivat saada oligarkeilta.

  Ei liene sattumaa että Sutherlans varoittaa “Nälkäpelin kaltaisesta” tulevaisuudesta. Se on hyvinkin mahdollinen jos vielä pitkään kuljetaan tätä nykyistä polkua.

 4. Kunhan vain poliittinen korrektius saadaan pois pelistä niin eiköhän sitten ala tapahtua. Mitenkäs se mätäpaise vaan puhkaistaisi…

  Henkilökohtaisella tasolla tabut ja dogmat pois, sanotaan asiat niin kuin ne on ja seisotaan sanojen takana ja opetellaan perustelemaan asiat.

Comments are closed.