Koti Uutisia Ulkomaat Mielipidemittaus: 82 prosenttia saksalaisista uskoo USA:n olevan epäluotettava poliittinen yhteistyökumppani

Mielipidemittaus: 82 prosenttia saksalaisista uskoo USA:n olevan epäluotettava poliittinen yhteistyökumppani

1

Uuden mielipidemittauksen mukaan ylivoimainen enemmistö saksalaisista on sitä mieltä, ettei Yhdysvallat ole luotettava poliittisen yhteistyön kumppani Saksalle. Tämä mittaus tehtiin sen jälkeen kun liittokansleri Angela Merkel sanoi, että Eurooppa “ei voi enää luottaa Washingtoniin”. Lisäksi Merkel sanoi muun muassa, että “Euroopan on otettava kohtalonsa omiin käsiinsä” ja että “ei ole enää niin, että USA vain ja ainoastaan suojelisi meitä”.

Valtiollisen TV-kanava ZDF:n toteuttamassa kartoituksessa selvisi 82 prosentin saksalaisista ajattelevan Yhdysvaltojen olevan epäluotettava poliittinen kumppani. Vain 14 prosenttia vastaajista uskoi USA:n luotettavuuteen poliittisessa yhteistyössä. Loput neljä prosenttia vastaajista oli epävarmoja kannastaan.

Merkel puolestaan otti kysymykseen kantaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vetäydyttyä Iranin ydinasesopimuksesta huolimatta Saksan, Englannin ja Ranskan kehotuksista suostua osaan sopimuksen ehdoista. Kyselyyn vastanneilta noin 1 200 henkilöltä kysyttiin myös, olisiko Venäjä heidän mielestään Yhdysvaltoja luotettavampi kumppani. Tätä mieltä oli 36 prosenttia vastaajista.

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

  1. Kerrankin Merkel on sanonut jotain jossa on järkeä. Toisaalta hän ehkä tarkoitti ettei Euroopan islamisoinnissa tarvita USAn apua koska se ja pigmentin lisäys sekä semitismi hallitaan kyllä itsekin.

Comments are closed.