Koti Uutisia Mielipidekysely: “Valkoinen rotu kaikkein viehättävin”

Mielipidekysely: “Valkoinen rotu kaikkein viehättävin”

2

Eteläafrikkalaisen yliopiston opiskelijalehti järjesti lukijoilleen hiljattain mielipidemittauksen, jossa vastaajilta kysyttiin, mikä oli heidän mielestään “kaikkein viehättävin rotu”. Kyselyn tuloksista suuttuneet nostivat aiheesta kohun, jonka seurauksena lehti välitti pahoittelunsa kyselyn tuloksista loukkaantuneille.

Kapkaupungin yliopiston opiskelijalehti Varsity News joutui pahoittelemaan kyselyä, jossa 38 prosenttia vastanneista piti valkoista rotua kaikkein viehättävimpänä. Muita annettuja vaihtoehtoja olivat intialaiset, värilliset, afrikkalaiset, aasialaiset ja sekarotuiset. Vain kahdeksan prosenttia oppilaista piti afrikkalaista rotua kaikkein kauneimpana.

Vaikka tulokset julkaistiin rodunsekoittamiseen kannustavan artikkelin rinnalla, se sai silti erilaiset “ihmisoikeusaktivistit” loukkaantumaan syvästi. Oletettavaa on, että kysely itsessään ei olisi ollut niinkään loukkaava, jos lopputulos olisi ollut erilainen.

Usein tasa-arvouskovaisten kuulee väittävän, että ihmisrotujen ainoa ero on erilainen ihonväri ja että muuta eroa rotujen välillä ei olisi. Kuitenkaan kukaan heistä ei tosissaan väitä tasa-arvon nimissä loukkaavaksi esimerkiksi äänestystä siitä, mikä hiusten tai silmien väri olisi kaikkein viehättävin. Jos monikulttuuri-intoilijat todella uskoisivat rotujen merkitsevän pelkkää pigmenttieroa, he tuskin loukkaantuisivat tällaisista äänestyksistä.

 
Aiheesta muualla:

News24.com

2 KOMMENTIT

  1. Täällä Ruotsissa on joka päiväkodissa oltava neekerinukkeja mutta jostain syystä niillä ei varsinkaan neekerilapset halua leikkiä:)

  2. Ns. ”ihmisoikeusaktivistit” oikeasti unelmoivat valkoisen rodun hävittämisestä.

Comments are closed.