Koti Artikkelit Mielipide: Talousnobelisti Bengt Holmströmin toilailut mediassa

Mielipide: Talousnobelisti Bengt Holmströmin toilailut mediassa

2

Taloustieteen Nobel-palkinnon saanut Bengt Holmström on jälleen kerran osoittanut arvostelukyvyttömyytensä ehdottamalla maahanmuuttajille huonompia työehtoja sekä heikompaa sosiaaliturvaa kuin suomalaisille. Holmströmin järjenköyhyyttä korostaa se, että hänen mielestään ammattiyhdistysliikkeen veto-oikeus asiassa on väärin.

Kansallissosialisteina meillä on tietysti vahvat näkemykset niin valtavirtaisesta ay-liikkeestä kuin myös maahanmuuttajien kohtelusta työmarkkinoilla. Nämä näkemykset eivät kuitenkaan saa sokaista meitä, kun punnitsemme Holmströmin ehdotusta useammasta näkökulmasta.

Jos Holmströmin ehdotus toteutuisi, tapahtuisi ainakin kaksi asiaa. Ensinnäkin suomalaiset työntekijät jäisivät kakkossijalle työmarkkinoilla, koska heille työnantajien olisi maksettava korkeampaa palkkaa. Toiseksi sosiaaliturvan alentaminen maahanmuuttajille toimisi astuinlautana sille, että myös todellisten suomalaisten hyvinvointia lopulta heikennettäisiin. Vuosikymmenien ajan rakennettua turvaverkkoa ollaan nyt purkamassa.

Ainoa positiivinen vaikutus Holmströmin ehdotuksessa on se, että mitä luultavimmin malli karsisi merkittävästi maahamme kohdistuvaa hyvinvointiturismia. Lomailevien elintasosurffareiden sijasta Suomi ottaisikin vastaan työtätekeviä siirtolaisia. Rehelliset työntekijät uhkaisivat kuitenkin myös kansamme tulevaisuutta, sillä heidän läsnäolonsa vähentää etnisten suomalaisten osuutta väestöstämme.

Holmströmin kommentti siitä, että ay-liikkeellä ei tulisi olla veto-oikeutta asiassa, on erittäin huolestuttava. Vaikka valtavirtaiset ammattiliitot eivät ole oman jäsenistönsä intressejä ajaneet vuosikymmeniin ja vaikka niiden johtoportaat ovat täynnä samppanjaa hörppiviä ja ostereita popsivia kansanpettureita, tulee suomalaisen työntekijöiden edustajilla ehdottomasti olla oikeus osallistua päätöksentekoon. Muuten poliittinen valta on sataprosenttisesti rahaeliitin käsissä.

Suomi ei tarvitse lisää maahanmuuttoa, eikä Suomen tulevaisuuden menestys ole riippuvainen maahanmuutosta. Jos työvoimaa tarvitaan enemmän, tulee asia korjata suomalaisten syntyvyyden lisäämisellä.

Poliittisen johdon tuleekin keskittyä kestävyysvajekeskustelussa siihen, että nuorten suomalaisten aikuisten edellytyksiä hankkia lapsia parannetaan. Tällä hetkellä eliitti sen sijaan kasvattaa nuoret halveksumaan perhe-elämää sekä palvomaan uraa, rahaa ja irtosuhteita.

 

Michael Hovila

2 KOMMENTIT

Comments are closed.