Koti Uutisia Ukrainan kriisi Mielenosoituslakia kiristetään Ukrainassa

Mielenosoituslakia kiristetään Ukrainassa

1

Torstaina 16. tammikuuta Ukrainan parlamentti hyväksyi lain, jolla kiristetään mielenosoitusten järjestämistä. Sekä EU että Yhdysvallat ovat heti tuoreeltaan tuominneet lain epädemokraattisena.

Uuden lain mukaan kypärän tai naamarin pitämisestä, tilojen luovuttamisesta luvattomien tapaamisten pitämiseen ja pääsyn estämisestä julkiseen rakennukseen voidaan rangaista jopa viisi vuotta vankeutta.

Oppositio on niin ikään tuominnut lain. Se syyttää Ukrainan hallitusta epämääräisestä äänestystavasta, jossa laista äänestettiin sähköisen järjestelmän sijasta viittaamalla.

Mielenosoitukset alkoivat Ukrainassa viime kuussa.

Lähde: Yahoo! News

Aiheeseen liittyen:

EU-myönteinen nationalismi – mitä se on?
Juutalaiset osallistuvat Ukrainan protesteihin
Hyvästi Lenin

1 KOMMENTTI

  1. On useita todisteita, että opposition puolesta “mieltään” osoittavat ihmiset ovat tavallaan “töissä” ja tienaavat sillä rahaa. Monille köyhille n. 10 euroa vastaava maksu on päivän seisomisen arvoinen. Aivan samaa harrastettiin aikaisemmin Venäjälläkin, mutta sitten Putin teki ovelan tempun: sääti lain joka muistuttaa USA:laista lakia ulkomaisten agenttien rekisteröinnistä (“http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_Agents_Registration_Act”) – sen jälkeen suuria mielenosoituksia ei enää nähty, koska maksaminen “mielenosoittamisesta” käteisellä ei enää onnistu. Eikä USA voi haukkua tätä lakia, koska se on aivan liian samankaltainen USA:ssa käytössä olevan kanssa.

    Olen vahvasti sitä mieltä, että koko tämä “EU-myönteinen protestointi” Ukrainassa on ulkomailta käsin järjestetty ja rahoitettu. En pidä sattumana, että ‘opposition’ johdossa on paljon juutalaisia (taas samankaltaisuus Venäjän opposition kanssa).

Comments are closed.