Koti Tapahtumat Mielenosoitus ruotsalaisvihaa vastaan

Mielenosoitus ruotsalaisvihaa vastaan

0

Noin 600 ihmistä osallistui Ruotsissa ruotsalaisvihamielisyyttä vastustavaan mielenosoitukseen. Paikalla oli runsaasti poliiseja ja monia hysteerisiä vastamielenosoittajia.

“Vastusta ruotsalaisvihaa” -mielenosoitus houkutteli paikalle 600 osanottajaa niin Pohjoismaista kuin ulkomailtakin. Tapahtumassa järjestettiin puheita ja soihtukulkue. Osallistujat joutuivat myös kohtaamaan ruotsalaisvihamielisiä vastamielenosoittajia ja runsaasti poliisin edustajia.

Käsite “apinat häkissä” sai uuden merkityksen vastamielenosoittajien käytöksen myötä. Päivä tarjosikin monenlaisia tapahtumia, joita eläintarhassa kävijät harvemmin kokevat. “Eläinpuiston” sisäänpääsymaksu oli vieläpä vapaa.


Monet osallistujat vaikuttivat pitävän ruotsalaisvastaisten mielenosoittajien riehumista lähes viihdyttävänä. Asian huono puoli oli se, että yhteys yleisöön kärsi. Tätä kompensoi ehkä se, että useat tiedotusvälineet tallensivat mielenosoituksen tapahtumia.


Vastamielenosoittajat huutelivat iskulauseita kuten “Pysäytä natsimielenosoitus”, minkä lisäksi he lähinnä huutelivat ja heittelivät nalleja poliisikoiria kohti.


Joukko hiljaisia vastamielenosoittajia heijasteliiveineen ja plakaatteineen oli myös kokoontunut linnalle, jonka ohitse soihtukulkue marssi. Vihjailut siitä, että vaiettua ruotsalaisvihaa vastustavat olisivat murhaajia, kävi järjettömäksi. Voisikin pikemmin ajatella niitä nimiä, joita kuulutettiin autoista soihtukulkueen lomasta – ruotsalaisia, jotka ovat joutuneet ruotsalaisvastaisen väkivallan uhreiksi. Näillä nimillä oli – heijasteliivijoukolle tiedoksi – yhteys todellisiin tapahtumiin.


Yksi osallistuja sai lasinsirpaleista haavan silmäänsä, mutta tällä ei hänen mukaansa ole hoidon tarvetta. Mainittakoon myös, että eräs kansallismielinen ryhmä onnistui karkoittamaan joukon ruotsalaisvastaisia väkivallan ihannoijia mielenosoituksen päätyttyä.

Tapahtuman jälkeen järjestettiin suuret päättäjäiset, joissa pidettiin puheita ja kuunneltiin musiikkia. Yhteenvetona voitaisiin sanoa, että osallistujat olivat päivän ja illan aikana hyvillä mielin, ja heidän käytöksensä oli suoraselkäistä. Ruotsalaisvihamielisille vallanpitäjille lähetettiin selkeä sanoma: uhkailusta ja valkoisten vastaisesta propagandasta huolimatta on ihmisiä, jotka ottavat avoimesti kantaa asioihin. He nostavat esiin epämiellyttäviä totuuksia ja argumentteja, mikä saa puolestaan kansanpetturit näkemään painajaisia.

Nationellt Motstånd
Alkuperäinen artikkeli