Koti Uutisia Kotimaa Meripelastuksen rahat lopussa, kun valtio keskittyy ”viharikoksiin”

Meripelastuksen rahat lopussa, kun valtio keskittyy ”viharikoksiin”

13
Airiston turman onnettomuusvene 3.8.2019.

Suomen Meripelastus, joka toimii vapaaehtoisvoimin, pelastanut kymmeniä ihmisiä merihädästä on päätynyt rahallisiin ongelmiin. Rahat eivät yksinkertaisesti riitä toiminnan pyörittämiseen. Rahojen puute uhkaa vaarantaa ihmisten turvallisuutta vesillä.

Vaikka valtiolla tuntuu riittävän rahaa ”viharikos” -poliiseihin, kasvojentunnistuslaitteisiin ja muuhun kansan sortamiseen tarkoitettuun toimintaan, ei meripelastus saa varjoa 200 000 euroa enempää vuodessa. Jotta meripelastustoiminta voisi jatkua Suomen Meripelastusseura pyytää nyt valtiota kolminkertaistamaan tukensa järjestölle.

Rahapula näkyy jo nyt toiminnassa. Esimerkiksi Raumalla toinen pelastusaluksista seisoo satamassa konerikon vuoksi, koska sitä ei ole varaa korjata.

Pelkästään viime vuonna vapaaehtoiset meripelastajat pelastivat yhteensä 46 ihmistä todennäköiseltä kuolemalta ja 40 alusta todennäköiseltä tuhoutumiselta.

Valtio antaa ilomielin kansalaisten tehdä heille ilmaista työtä ja ei sitä tunnut sekään kiinnostavan, että meripelastuksen tehtävämäärä on kaksinkertaistunut viimeisen 10 vuoden aikana.

– Tähän varmasti suurin syy on valtion eri pelastusorganisaatioiden henkilöstön pienennykset ja niistä leikkaaminen. Tätä kautta tehtäviä on kaatunut enemmän vapaaehtoisten niskaan, meripelastusseuran valtuutettu Markus Viitanen kertoo.

Meripelastuksen vuosittainen budjetti on noin 4 miljoonaa euroa. Näistä varoista suurin osa tulee 16 000 kannattajajäseneltä jäsenmaksuina. Eli meripelastusta kustantaa jo kovien verojen sortama kansa omasta kukkarostaan.

Lähde: Yle

13 KOMMENTIT

 1. Jatkakaa samaan malliin ja äänestäkää toinen toistaan vastenmielisempiä tapauksia pelaamaan hyvävelikerhoissa valtion varat hölmöilyyn, niin saadaan viimeinenkin niitti Suomi-neidon arkkuun.

 2. Ja samaan aikaan Veikkaus jakaa 450 000 000 euroa vuodessa, josta suurin osa maahantunkeutujille ja kommunisteille.

  Lopettakaa Veikkauksen tukeminen! Lopettakaa irakilaisten pizzapaikoissa käyminen!

  TEKOJA, suomalaiset, tekoja…

  Medihelille ei myöskään taida isompia rahoja koskaan irrota, vaikka kyseessä “SUHT” hyödyllinen palvelu…

 3. Muistakaa boikotoida rotumuukalaisia, sillä niille loisillehan kaikki raha jaetaan!

  Eli ette mene taksiin, ettekä bussiin/ratikkaan, jota rotumuukalainen ohjastaa. Ette käy kebab-ravintoloissa, ette mene sairaanhoitajalle/lääkäriin, jos ovella vastassa parasiitti. (Sääliksi käy julkisia palveluita käyttäviä kaupunkilaisia…)

  Muuttakaa maalle niin saatte olla rauhassa!

  • Edvinille, miten maalla pärjää ilman autoa jos on työtön? Ja työttömällä ei ole varaa autoon eikä korjaajiakaan lähistöllä ole. Mitä työtä maalla voi tehdä elääkseen?

   • Kyselijä — Olet siis työtön? No, sitten yli 200 000 euron lainan saaminen voi olla “hieman vaikeaa”. Joudut tyytymään harmaaseen betonieläintarhaan nisteineen, somaleineen, mustalaisineen & irakilaisineen. Jostakin esim. Heinolan perämetsistä voi jo saada rintamamiestönön ja perkeleesti enemmän maata kuin täältä enempi sivistyksen läheltä, vaikka 100 %:ta maaseutua tämäkin on elikoineen ja muineen…

    Yritä kouluttaa itsesi tai hommata työpaikka? En pysty oikein muita vaihtoehtoja tarjoamaan ohjeeksi. Voi ryhtyä maanviljelijäksi/eläintenkasvattajaksi? No, nuo eivät ehkä ihan tuosta noin vain sovi myöskään ratkaisuiksi, vaan nekin vaativat tietotasoa ynnä koulutustakin — ja tietysti pääomaa.

    Eli kysyt miten voit elää korkeatasoista elämää satsaamatta sen eteen itse mitään? Heh… Taisit saada vastausta kyllin jo. Joku sanoi aikoinaan niin, että “Jumala auttaa niitä, jotka auttavat itseään”. Eli sovella sitä elämääsi: tee jotakin itse oman paremman tulevaisuutesi eteen HETI!

    Tsemppiä kaikille ja tehkää niitä lapsia neljä–viisi mieluiten! Muistakaa että kaksi lasta korvaavat vain sinut & puolisosi väestönkasvua ajatellessa…

    Suomen väkiluku on pian kasvanut 10 %(‼) kymmenessä vuodessa. Esim. 2018 maahamme tuli 80 000 uutta käsiparia…

    • 100 000 eurolla siis voi saada vaikka Heinolan kaltaiselta seudulta ison pläntin maata ja jonkinlaisen talonkin siihen… Itse ostin sen verran uuden talon että tontti on pienempi ja hinta kaksinkertainen. Muijalla kun on töitä tuolla kaupungissa niin sen takia piti sopivien kulkuyhteyksien ja siedettävän etäisyyden päähän päästä.

     Mutta halajan jo kyllä korpeen itsekin. Olen sellainen ihminen joka ei kaipaa todellakaan naapureita tai muitakaan ovikellon soittelijoita… Onneksi tässä on muutama mahdollisuus avoinna, joita voi miettiä. Eihän tässä mikään kiire ole ja nykyinen asuinpaikka kyllä miellyttää kaikin puolin. Sanotaanko että 50 kilsaa voisin ajaa ruokakauppaan yhteen suuntaan, mutta siinä menee kyllä sitten raja.

    • Mä sanoisin et hitsaajan ammatti voisi olla kova juttu. Fysiikka, kemia, matematiikka ja biologia. Noi on oikeestaan ne tärkeimmät mihin kannattaa satsata jos aikoo kouluttautua tai elää elämää.

     • Röntgenhoitaja, haudankaivaja, lääkintävahtimestari… Onhan noita varmoja jobeja koko maailman sivu.

 4. Suomen valtio hoitaa “meripelastuksen” välimerellä ja hankkii samalla Suomeen lisää elätettäviä, mielipidepoliisin tehtävä on estää toiminnan arvostelu.
  Mikä ihme on tehnyt Suomen valtaeliitistä täysiä idiootteja, joita kaikenlaiset nokikepit pitävät pilkkanaan.

  • “Mikä ihme on tehnyt Suomen valtaeliitistä täysiä idiootteja, joita kaikenlaiset nokikepit pitävät pilkkanaan.”
   -Juutalaispankkiirien globalismia ajavat rahat.

   • On se silti outoa, kuvottavaa ja typerää.

    Itsetuho on vassareiden ynnä muiden mielisairaiden tie.

   • Varmaankin juuri näin, mutta kuvittelevatko suomalaiset valtaeliitin idiootit, että heitä palkitaan lopuksi nöyristelystään. Luultavasti nämä idiootit heitetään pois käytön jälkeen, mitä sitten käytännössä tarkoittaakin.

Comments are closed.