Koti Artikkelit Vastarintaliike Mellakointia Trondheimissa

Mellakointia Trondheimissa

10

Useita Vastarintaliikkeen aktivisteja on otettu kiinni Norjassa vastamielenosoittajien kanssa sattuneen yhteenoton seurauksena.

(Toimituksen huomautus: kiinniotetut Vastarintaliikkeen aktivistit vapautettiin myöhemmin samana päivänä).

Trondheimin keskustassa pidetyn onnistuneen lentolehtisjakelun jälkeen Vastarintaliikkeen aktivistit joutuivat kansallisvastaisen joukkion hyökkäyksen kohteeksi. Aktivistit puolustautuivat luonnollisesti siten, kuin heitä on opastettu. Poliisin kanssa käydyn keskustelun jälkeen aktivistit päättivät lopettaa tapahtuman, koska sitä pidettiin onnistuneena ja päättyneenä. Vastamielenosoittajat seurasivat kuitenkin aktivisteja, mutta Vastarintaliike selvisi jälleen voitokkaana yhteenotosta. Paikalle saapui nopeasti seitsemän poliisiajoneuvoa, ja useimmat Vastarintaliikkeen aktivisteista otettiin kiinni. Vastamielenosoittajat siirrettiin vain 20 metrin päähän paikalta, eikä ketään heistä otettu kiinni.

Kiinniotettujen joukossa oli sekä norjalaisia että ruotsalaisia aktivisteja.

Aktivistit asettuivat asemiin Trondheimin keskustassa.

Paikallinen väestö suhtautui enimmäkseen positiivisestiVastarintaliikkeen viestiin.

Positiivinen asenne koski varsinkin vanhempia ihmisiä.

Ohikulkijoitten kanssa käytiin monia keskusteluita.

Vanhempi mies (ei kuvassa) ilmaisi myönteisyytensä asiallemme. Hän sanoi: “Jos olisin nuorempi, liittyisin teihin.” Hän kertoi olleensa vastarintaliikkeessä sodan aikana. Kaltaistamme liikettä tarvitaan Norjassa, oli hänen mielipiteensä.

25 aktivistia pidätettiin vastamielenosoittajien käydyn riidan jälkeen. Ennen riitaa vastamielenosoittajat puhuivat poliisin kanssa ja välittömästi sen jälkeen he hyökkäsivät aktivistiemme kimppuun. Poliisi pidätti ainoastaan aktivistimme.

Norjan mediat ovat pitäneet suurta meteliä siitä, että useimmat pidätetyistä olivat ruotsalaisia. Yhdeksän aktivistia sai 8 000 Norjan kruunun (n. 1 060 €) sakon kukin “rikoksesta järjestyslakia vastaan”.

Kaikki pidätetyt vapautettiin illan mittaan. Jälkeenpäin kaikki osallistujat kerääntyivät yhteiselle aterialle ja kuuntelivat Norjan Vastarintaliikkeen johtajan puheenvuoron. Jokainen aktivisti oli tapahtumien jälkeen hyvillä mielin, vaikka joillekin tapahtunut merkitsee tuntuvaa taloudellista menetystä.

 

Norjalainen lehti Adressa.no on julkaissut videon:

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1787880.ece

Norjan yleisradio NRK raportoi tapahtuneesta:

http://www.nrk.no/nyheter/1.8029623

Lähde:

Nationellt Motstånd

10 KOMMENTIT

 1. Ruotsissa ja Norjassa on poliisi ottanut selkeästi vihamielisen asenteen Vastarintaliikettä kohtaan. Tänä vuonna voi hyvinkin odottaa myös täällä meillä otteiden tiukkenemista. Olemmehan täällä Suomessa aina olleet hyviä toimimaan vähän jälkijunassa asiassa kun asiassa. Aika näyttää..

 2. Ruotsissa ja Norjassa on myös aktiivisemmin toimivat antifasistiset ryhmät. Ruotsissa tosin vasemmiston väkivaltainen uhka on aikalailla eliminoitu. Aika näyttää, tarvitseeko kansallisten myös täällä kotimaan kamaralla tapella fyysisesti omista oikeuksistansa.

 3. “Vanhempi mies (ei kuvassa) ilmaisi myönteisyytensä asiallemme. Hän sanoi: “Jos olisin nuorempi, liittyisin teihin.” Hän kertoi olleensa vastarintaliikkeessä sodan aikana.”

  Aika jännää että liittyisi. Norjan vastarintaliike kun taisteli nimenomaan Kolmannen Valtakunnan joukkoja ja kansallissosialistismielistä Quislingin porukkaa vastaan…

  • Ei mitenkään poikkeavaa, että saksalaisia vastaan taistellut veteraani kannattaisikin tänä päivänä kansallissosialistista aatetta tai tukisi sellaiseksi luokiteltavaa järjestöä. Monien maiden sotaveteraanit, jotka taistelivat saksalaisia vastaan, nyttemmin maansa tilanteen ymmärrettyä, ovat käsittäneet taistelleensa “väärässä sodassa”. Se Norja jonka puolesta norjalaiset vastarintaliikkeen sissit taistelivat saksalaisia vastaan toisessa maailmansodassa on täysin erilainen tämän päivän Norjasta. Myös monet brittiveteraanit ovat todenneet, ettei tämän päivän Englanti ole se Englanti, jonka puolesta he uhrautuivat toisessa maailmansodassa. Myös tunnettu norjalainen toisen maailmansodan vastarintaliikkeen sissi, Erik Gjems-Onstad, totesi Nationellt Motståndille antamassaan haastattelussa, että saksalaisten jälkeen miehittäjä vain vaihtui – tällä kertaa maahanmuuttajiin. Lisäksi Gjems-Onstand sanoi, että aivan samalla tavalla, kun hän taisteli sodassa miehittäjiä vastaan, niin hän taistelisi myös uusia miehittäjiä vastaan. Haastattelun voi lukea (ruotsiksi): http://patriot.nu/artikel.asp?artikelID=1838

   • Jos vastarintamiehet olisivat tienneet millaiseksi maailma menee sodan jälkeen he olisivat taisteleet wehrmachtin rinnalla.Molemmat osapuolet taistelivat maansa puolesta eikä maahanmuuttajien puolesta!

    • Wehrmachtin rinnalla – en mene sanomaan, vaikka Wehrmacht ei taistellutkaan oman maansa puolesta vaan valloittaakseen Euroopan natsien komentoon. Maataan alistaneiden natsien rinnalla – eivät olisi taistelleet koskaan.

     • saksalaiset olisivat kohdelleet norjan väestöä hyvin,jos partisaaneja ei olisi ollut.ja värvättiinhän norjasta SS miehiä

 4. Eurooppa “myrkytetään” sisältä oman koneiston toimesta ja ulkopuolelta tulevilla tunkeutujilla. Hyvää materiaalia Kaikin puolin!

 5. kansallissosialistille (jonka viestiin ei näköjään “reply” -nappulaa löydy): totta kai sakemannit olisivat kohdelleet norjalaisia “hyvin”, jos partisaaneja ei olisi ollut – mitä hyötyä paikallisten kurmottamisesta olisi saksalaisille ollut, jos norjalaiset olisivat alunperinkin ottaneet saksalaiset vastaan riemusta kiljuen? Vaan kun eivät ottaneet. Hyvin harva loppujen lopuksi halusi yhteistoimintaa natsien kanssa. Sitä paitsi partisaanithan taistelivat vapaan Norjan puolesta. Mutta ettehän te oikeasti minkään suomalaisten itsemääräämisoikeuden puolesta toimi. Tehän haluatte yhteispohjoismaisen natsivaltion, jonka johtajana on ruotsalainen väkivaltarikollinen. Ja siellå eivät suomalaiset määrää.

  • Pete, pääosin saksalaiset käyttäytyivät Norjassa hyvin ja miehittäjinä arvokkaasti, kuten tekivät myös Ranskassa ja suuressa osassa Länsi-Eurooppaa. Verrattuna saksalaismiehitystä tämän päivän miehityksiin mm. Irakissa, Afganistanissa, Palestiinassa ja monissa muissa maissa, joissa on vieraan vallan miehitysjoukkoja, saksalaiset olivat näihin amerikkalaismiehittäjiin verrattuna kultapoikia. Tietenkin miehitys on aina kova asia, kun se tarkoittaa että oman maan tahdista vastaa vieras valta ja sitten kansalaistenkin täytyy pelata miehittäjän säännöillä. Saksalaiset eivät keksineet miehittämistä ensimmäisenä, vaan aika moni eurooppalainen maa on historiansa aikana ollut jonkin toisen valtion miehittämä, ja puhummattakaan siirtomaavalta miehityksestä. Belgialaisten siirtomaavalta Kongossa oli todella verenhimoista, kun taas saksalaisten siirtomaavalta-aika Kamerunissa oli huomattavasti “löysempää”. Noh, onko Pete tietoinen edes siitä, miksi Hitler valloitti Norjan? Toki Hitleriä kiinnosti Norjan luonnonvarat, mutta Norjan valloitus sai alkunsa siitä, kun Hitler sai tietää englantilaisten suunnitelmista miehittää Norja (mahdollisesti venäläisten kanssa yhteistyössä) ja avata sieltä käsin rintama Saksaa vastaan. Hitlerin ja saksalaisten Norjan miehittäminen oli siis vastatoimi englantilaisten sotasuunnitelmille. Norja olisi joutunut miehitetyksi joka tapauksessa, ja jolleivät saksalaiset olisi miehittänyt Norjaa, sen olisivat tehneet englantilaiset. Lyhyesti sanottuna: englantilaiset ja ranskalaiset avasivat omalla toiminnallaan rintaman Norjaan valmistelemalla Norjan miehitystä jo ennen kuin saksalaiset sinne pääsivät. Toisin sanoen, saksalaiset ja liittoutuneet joutuivat kilpajuoksuun Norjan miehittämisestä, ja kyseessä todellakin oli se, kumpi ehtii tehdä sen aikaisemmin, ja tässä tapauksessa saksalaiset vetivät pidemmän korren. Jos sotahistoria kiinnostaa, lue res. majuri Erkki Hautamäen kirja “Suomi myrskyn silmässä”. Se vähän valottaa tarkemmin saksalaisten toimenpiteitä Skandinaviassa. Saksalaiset eivät tunkeutuneet Ruotsiin, koska ruotsalaiset auttoivat jonkin verran natseja, mutta auttoivat myös liittoutuneita – ihan vain varmuuden vuoksi, ja jotta Ruotsi voisi pysyä sodasta erossa.

   Koska en ole SVL jäsen en osaa heidän puolestaan vastata tuohon perusväitteeseen, että tämä poppoo haluaa saattaa Suomen Ruotsin vallan alle, mutta kyllähän tuota asiaa on pähkäilty monessakin artikkelissa, jos vain vähän jaksaa sivuja lukea. Ja jos ei artikkeleita jaksa lukea, kannattaa edes lukaista “UKK”.

   “Miksi haluatte Suomen taas liitettäväksi Ruotsin alamaiseksi?

   Suomen Vastarintaliike ei tähtää Suomen liittämiseen osaksi Ruotsia. Suomesta ei tulisi osa Ruotsia, vaan yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa Suomi toimisi yhteistyössä turvatakseen selviytymisensä kansojamme uhkaavia tekijöitä vastaan.” http://www.vastarinta.com/?page_id=1191#ruotsiin

Comments are closed.