Koti Uutisia Ulkomaat Melbournen poliisi tarjoaa puolen miljoonan dollarin palkkion raiskaajan löytämiseksi

Melbournen poliisi tarjoaa puolen miljoonan dollarin palkkion raiskaajan löytämiseksi

15

Vuonna 2013 australialainen nainen nimeltä Chloe joutui seksuaalisen pahoinpitelyn uhriksi hänen palatessaan yöllä kotiin. Tuolloin 22-vuotias Chloe oli vastikään tullut äidiksi ja oli ystäviensä kanssa viettämässä iltaansa kaupungilla juhlinnan parissa ensimmäistä kertaa poikansa syntymän jälkeen.

Chloen kävellessä kotiin ulkomuodoltaan “aasialais- tai intialaistaustainen” mies oli seurannut häntä yli kilometrin verran ennen hyökkäystään. Mies kiskoi Chloen syrjäiselle kadulle, jolla mies löi ja potki häntä kasvoihin raakalaismaisesti ja raiskasi tämän.

Kyseinen mies on ollut nyt vapaalla jalalla viisi vuotta, ja Chloe on päättänyt tuoda tapauksen esiin omalla henkilöllisyydellään, jotta raiskaaja saataisiin kiinni. Victorian osavaltion poliisi on tarjonnut 500 000 dollaria löytöpalkkioksi.

The Guardianin haastattelussa Chloe kertoi tapauksen tuhonneen hänet täysin. Hänen poikansa oli tapahtuma-aikana vasta seitsemän viikkoa vanha.

– Olin uusi äiti, enkä voinut olla sellainen äiti kuin olisin halunnut olla, koska käsittelin tätä. Yritin lääkitä itseäni alkoholilla. En voinut nukkua, minulla oli unettomuutta. Niin paljon kuin se vahingoitti minua, mielestäni se vahingoitti myös minun ja poikani suhdetta.

Lähde: The Guardian

15 KOMMENTIT

 1. Ei hitto! Toivottavasti se roisto jää lopulta kiinni ja saa ansaitsemansa rangaistuksen.

 2. Pakisaastaa liikaa tuollakin.

  Make it to the laneway, waiting for the scum
  smash their yellow faces, kick their fucking bum
  When they plee for mercy, we will show none
  skinhead, skinhead, ’til the job is done!

 3. Kamala juttu, mutta rupeaa olemaan niin arkea Euroopassa, että rotumuukalaiset tekevät terrori-iskuja, murhia, huumekauppaa, pedofiliaa ja raiskauksia. Toivottavasti raiskari saadaan kiinni.

 4. Aasiaslaisita en moista usko kovin helposti koska sielä ihmiset kunnioittavat toisiaan. Mutta intialaisista ja pakistanilaisista uskon heti. Näistä pakistanilaiset ovat pahimpia. Ja siitä esimerkkinä ovat englatilaisten ongelmat niiden kanssa. Sielä ei tunneta toisen tuskaa eikä osata asettua toisen asemaan. Vaikka olihan aasiassakin kmeerit. Tilastoista voi kuitenkin etsiä aasialaisten tekemiä raiskauksia maailmalla. Niitä ei ole montaa.

 5. Noin ison palkkion tarjoaminen varmasti lisää myös poliisin turhaa työtä.

  — Palkkiotahan ei makseta valtion varoista vaan poliisi on vain välikätenä. Miksi poliisi lähtee tällaiseen mukaan? Onko rahanvälitystoiminta
  a) eettisesti oikeaa poliisitoimintaa,
  b) laissa määrätty poliisitehtävä.
  Jos valtio haluaa, että [murhaajan] ilmiantajalle maksetaan rahaa, se kyllä osoittaa budjetissaan siihen tarvittavat rahat poliisille.

  Mielestäni poliisi ei saa lähteä omin päin suorittamaan yksityisiä toimeksiantoja.

  Tulee mieleen Ruotsalainen “sarjamurhaaja”, joka tunnusti kaikki poliisin hänelle esittämät murhat. Oliko niitä noin kolmekymmentä? Istui vuosikausia vankilassakin, kunnes huomattiin, että hänen tunnustuksissaan ei ollut mitään perää.

  • “Tulee mieleen Ruotsalainen ”sarjamurhaaja”, joka tunnusti kaikki poliisin hänelle esittämät murhat. Oliko niitä noin kolmekymmentä? Istui vuosikausia vankilassakin, kunnes huomattiin, että hänen tunnustuksissaan ei ollut mitään perää.”

   Thomas Quick oli kyseinen “sarjamurhaaja”. Vielä villimpi tapaus oli homoseksuaalipari Henry Lee Lucasin ja Otis Toolen tunnustukset. Olikohan niitä reilut 300 selvittämätöntä murhaa, jotka saatiin patologisten ja huomionhakuisten miesten tilille. Ihmisroskaahan nuo ovat, mutta mielenkiintoiseksi tapauksen tekee erinäiset MKULTRA-teoriat ja väitteet militantista kuoleman kultista sekä se, että kovana kuolemantuomioiden puoltajana tunnettu G. Bush muutti yleisestä linjastaan erittäin poikkeuksellisesti Lucasin kuolemantuomion elinkautiseksi.

  • Oletko Karoliina sitä mieltä, että raiskaajan kiinni saaminen on yksityinen toimenanto, jollaisiin poliisin ei pidä ryhtyä, vai mitä ihmettä horiset eettisyydestä ja lain määritelmistä?

   Kiinniotto- tai ilmiantopalkkio on ikivanha keino saada rikollisia nalkkiin ja se raha ei todellakaan tule poliisilta tai uhrilta, kyllä se maksaja on (osa)valtio.

  • @ Flyin’ Finn 23.8.2018 at 0.26

   Australian käytännöstä ja varsinkaan tästä nimenomaisesta tapauksesta en tiedä, onko siellä valtion budjettiin kirjattu ilmiantopalkkioita. Mutta kuvittelen, että uhri on tuon palkkion rahoittaja.

   — Jos ilmiantopalkkion rahoittaa valtio, mutta palkkiota ei ole merkitty valtion budjettiin, toiminta on kyseenalaista. Valtio silloin käyttää salaisia rahastoja saavuttaakseen yhdelle osapuolelle edun oikeudenkäynnissä toisen osapuolen kustannuksella.

   Ilmiantopalkkion maksaminen on kyseenalaista silloinkin, että sen maksaminen olisi merkitty valtion budjettiin. Eikö silloin valtion, puolueettomana osapuolena pitäisi tarjota sama palkkio myös syylliseksi epäillyn suojelemiseksi oikeudenkäynniltä; onhan hän lain edessä syytön, kunnes tuomio julistetaan.

   — Tarjoamalla ilmiantopalkkiota valtiosta ikään kuin tulee osapuoli tuohon oikeudenkäyntiin. Sitä ei saa tapahtua, koska valtio ei voi sen jälkeen enää olla puolueeton.
   — Valtio saa vain tarjota areenan oikeudenkäynnille, jossa osapuolet selvittelevät välejään. Ei millään tavalla osallistua itse oikeuden käymiseen.

   Loppukevennys:
   Viikon tarjous! — Ilmianna naapurisi veronkierrosta tällä viikolla. Saat palkkiona puolet kaikesta, mitä häneltä saadaan perittyä.

   • hä? jos mä tapan jonku, ni sillonhan valtion syyttäjä syyttää mua ja yrittää saada mulle maksimi rangaistuksen. eli sun mielestå tavallaan poliisti ei sais etsiä epäiltyä raiskaaja. vaan sen naisen pitäis itse etsiä se ja tapella sen kanssa rosiksessa?

 6. jos sun mielestä raiskaaminen on jees eikä sais maksaa ilmianto palkkiota ni oot kyllä semi sekasin ja semiväärässä maassa

  • Nyt on kyllä Anttikaroliinalla “hiukan” realiteetit hukassa, vaan jokainen tulkoon uskossaan autuaaksi. Näinhän se sitten on, että uhri rahoittaa toiminnan ja jos ei ole rahaa niin voi voi…

   Kuinkahan monella raiskauksen uhrilla on pistää $500 000 tuosta noin likoon ja monikohan poliisilaitoskaan pystyy moista summaa irroittamaan budjetistaan?

 7. En tässä mitenkään ota kantaa siihen, kenen kuuluu rahoittaa ilmiantopalkkio tai siihen saako ilmiantopalkkiota ylipäätään kukaan maksaa kenellekään. (Ja jos palkkioita maksetaankin valtion varoista, niin rikas voi aina petrata palkkiota enemmän kuin köyhä.)

  Pointtini on, että poliisin tehtäviin ei saa kuulua rahanvälitystoiminta. Tässä valtio on poliisin suulla julkisesti luvannut ilmiantopalkkion. (Valtion toiminta ja lupaukset eivät saa perustua siihen, että jollakulla on ollut rahaa ostaa tällainen lupaus valtion lukuun. — Mutta ei kuulu tämän kommentin aiheeseen suoranaisesti.)

  — Ilmiantopalkkion lupaaminen jonkun muun varoista maksettuna on edellyttänyt jo monien edeltävien toimien suorittamista; esimerkiksi varojen tai vastaavan vakuuden ottamista valtion haltuun jne.

  • Australiassa kiinniottopalkkion maksaa kunkin osavaltion hallitus. Onhan se tietysti täysin moraalitonta ja vastoin kultturimarxistista periaatetta haitata joidenkin yksilöiden ilmaisuvapautta, mutta näin vakavasti on siellä asiat:

   “A reward notice is the declaration of an offer by the Government of a sum of money payable at the sole and absolute discretion of the Commissioner of the Police Service to a member or members of the community for information supplied leading to the apprehension and conviction of offenders for murder or other serious offences.”

   Jos kerran mielestäsi on moraalitonta, että poliisi tiedottaa asiasta, niin kerros kun näytät olevan niin hyvin asioista perillä, että kenen se kuuluisi tehdä? Vai olisiko parempi olla hipihiljaa asiasta ja kenties skipata etsintäkuulutuksetkin?

   https://www.police.nsw.gov.au/can_you_help_us/rewards/1000000_reward/$1_million_nsw_government_reward_announced_for_the_return_on_william_tyrrell

Comments are closed.