Koti Uutisia Ulkomaat Meksikon korkein oikeus: marihuanan kieltolaki on perustuslain vastainen

Meksikon korkein oikeus: marihuanan kieltolaki on perustuslain vastainen

10

Yhdysvaltain ja Meksikon välit saattavat kiristyä entisestään, sillä Meksikon korkein oikeus on todennut, että maan marihuanan vastainen kieltolaki rikkoo perustuslakia. Tämä tarkoittaa sitä, että huumekartellit, jotka aiheuttavat suurta haittaa niin Meksikossa kuin Yhdysvalloissa, voivat entistä helpommin välittää ainakin marihuanaa.

Korkeimman oikeuden tuomio lankesi keskiviikkona, jolloin tuomioistuin velvoitti Meksikon viranomaiset jättämään marihuanaa käyttävät kansalaiset rauhaan.

Nähtäväksi jää, miten tuomio vaikuttaa muihin huumeisiin, sillä oikeus totesi: “Aikuisilla on oikeus itse päättää, miten he virkistäytyvät. Tämä oikeus ei tietenkään ole kokonaisvaltainen, mutta marihuanan vaikutteet eivät ylitä rajaa, joka antaisi valtiolle oikeuden puuttua siihen.”

Lähde: RT

10 KOMMENTIT

 1. Ainakin pari naurua päästin.. tai sitten en.. hulvatonta menoa joka tapauksessa.

 2. Korkeimman oikeuden päätös on lainvoimainen ja siis maan laki välittömästi. (Eihän oikeus muuten olisi “korkein”, jos sen päätöksestä vielä voitaisiin valittaa tai äänestää.)

  Nyt Meksikolla on tilaisuus iskeä huumekartelleja vastaan tekemällä huumeista tavanomaisia elintarvikkeita tavanomaisine lakeineen ja veroineen. Hallituksen pitää välittömästi asettua tavallisen kansalaisen puolelle ja yhdessä kansan kanssa alkaa suojelemaan tavallisen huumeviljelijän oikeutta satoonsa.

  Tavallinen kansa se nytkin on se joka siellä huumepellolla ahertaa.Jos vain hallituksella on rohkeutta asettua kansan puolelle ja tukemaan kansaa huumeiden viljelytyössä, on sillä varmasti kansan tuki. Silloin kansalla olisi mahdollisuus saada oikeudenmukainen osuus huumetuotannosta.

  Tehtävä on vaikea. Vastassa on sekä paikallinen mafia että jättivaltio USA:n “deep state”, valtaa pitävät piirit, jotka varmasti tulevat vastustamaan huumekaupan laillistamista, koska silloin voitot valuisivat kansalaisten taskuun.

  • Eli siis valtion tulee suojella niitä, jotka toimittavat raaka-aineet laittomille huumekartelleille. Loogista. Meksiko nyt on niin läpeensä korruptoitunut peräreikä, että voi onnistuakin.

   Suomessa armeija kantaa matujen matkatavarat, Meksikossa vahtii kartellien huumeviljelmiä.

  • @ Flyin’ Finn 3.11.2018 at 23.28

   > laittomille huumekartelleille

   Pointtihan tässä koko jutussa on, että huumekartellien toiminta Meksikon lain mukaan ei olekaan laitonta. Kuinka siis puhut laittomasta toiminnasta.

   — En siis puhu murhista ja lahjonnasta vaan vain tuosta huumeiden viljelystä ja kaupasta. — En siis puhu Jumalan, Suomen tai USA:n laista vaan nimenomaan Meksikon laista.

 3. Mistä saan suomalaiskansallista roivaista kipuihin, alkoholismiin ja masennukseen? Hamppu on paras lääke näihin. On eri asia hoitaa itseään terveelisellä lehtosella,kuin vetää globaaleja kipulääkkeitä kaljan kanssa. Jumalan vilja on tässä ikävä keppihevonen,kun sairaat ja tarvitsevat ihmettelevät sivusta kuinka terveet tappellee.

  • Kontrolloitu lääkekäyttö on aivan eri juttu kuin kartellien harjoittama “liiketoiminta”. Jos sama vaikutus saadaan joko opiaateilla tai lääkekannabiksella, on kannabis niistä vähemmän koukuttava ja miedompi sivuvaikutuksiltaan.

 4. Tämähän tarkoittaa jatkossa sitä että Mexicossa viljellään pelloilla enemmän kannabista kuin ruokaa. Ja se taas pitää jatkuvaa nälänhätää yllä. Ja minä kun luulin että Suomessa olisi maailman tyhmimmät politikot ja lakimiehet. Nyt tiedän paremmin.

  Mexicon kansalaisille tämä oli huono uutinen ja päätös. Kansan elämä jatkuu yhtä kurjana, jollei kurjempana, kuin ennen. Valoa paremmasta ei ole näkyvissä.

  • Se ei vielä tarkoita yhtikäs mitään, sillä mitään lakia ei ole muutettu eikä pykäliä sorvattu; lukekaa tuo aikaisemmin postaamani linkki. Se on Kanadasta, sikäläisen marilobbausjärjestön sivu ja he eivät vielä vedä lippua salkoon juurikin siksi, kun mitään ei ole vielä muutettu. Se oli pelkkä oikeuden päätös lakipykälistä, joita siis tosiaankaan ei ole muutettu.

   Kun lukee RTn uutisen aiheesta, sanotaan sielläkin selkeästi, jotta Despite the verdict, the current law prohibiting marijuana use remains in place and will continue to do so until the Mexican congress decides to regulate the drug..

   RT on Kremlin kansainvälinen pää-äänenkannattaja ja vetää aina kotiinpäin, kun voi. Kremlille Meksiko on USAn alusvaltio ja lakeija, joten on kiva päästä vähän tölväisemään mutta eivät sitä tee, koska ainakaan vielä ei ole siihen annettu aihetta.

Comments are closed.