Koti Uutisia Ulkomaat Meksikon huumesodassa yli 25 000 uhria vuonna 2017

Meksikon huumesodassa yli 25 000 uhria vuonna 2017

5

Meksikolaisten huume- ja rikollisjengien sota saa yhä synkempiä piirteitä. Sieppaukset ovat yleisiä, ja ihmisiä surmataan myös ryöstöjen yhteydessä. Tuorein tapaus on Tamaulipasista, missä aseistetut miehet hyökkäsivät elintarvikeyhtiöön siepaten sen kuusi naistyöntekijää. Naisten ruumiit löydettiin myöhemmin kymmenen kilometrin päästä Tulan kaupungista moottoritien varresta, uutistoimisto AFP kertoi.

El Universal -lehti kirjoitti, että viime perjantain ja lauantain aikana Oaxacassa, Nayritissa, Guanajuatossa ja Tamaulipasissa murhattiin yhteensä 25 ihmistä. Nuorin heistä oli 11-vuotias. Viime vuoden maaliskuussa Keski-Meksikosta löytyi yli 250 pääkalloa sisältänyt joukkohauta.

Meksikon huume- ja jengirikollisuus on saapunut maahanmuuton mukana myös naapurimaahan Yhdysvaltoihin, missä avoimien rajojen ja laittoman siirtolaisuuden puolustamisella on ollut vahva globalisaation kannattajien tuki.

Meksikossa tehtiin vuonna 2017 ennätysmäärä henkirikoksia, joissa kuoli virallisten tilastojen mukaan yhteensä 25 399 ihmistä.

Lähde: Iltalehti

Lue myös: Kansalaispartiot taistelevat huumekartelleja vastaan Meksikossa

5 KOMMENTIT

 1. Tuolla Meksikossa on kyllä aivan sairas meininki. Noi huumekartellit kun tappavat tavallisia ihmisiäkin. Kartellien “tavaramerkki” on että ne kiduttavat ensin julmasti ja sitten tappavat ja lopulta ruumis upotetaan johkin happotynnyriin. Meksikon poliisin erikoisjoukot, joita pidetään lahjomattomina ja erittäin kovana porukkana taistelevat kokoajan noita kartelleja vastaan. Tuota menoa tuolla voisi verrata ihan sotatilaan.

  • Eikä tarvitse kauas mennä, kun löytyy se kuka rahoittaa huumekartelleja, ihan rajan takana luuraa CIA.
   Aivan samalla sapluunallahan nämä menee kuin Afganistankin, huumevirtoja pitää hallita, koska se on hyvä manipulointikeino monessa suhteessa ympäri maailmaa.

 2. Tullut paljon luettua eteläisen Amerikan huumesodasta, joka ei tosiaan rajoitu vain Meksikoon. Käytännössä huumekartellit johtavat monia Keski- ja Etelä-Amerikan valtioita, hallitus ja poliisi täysin talutusnuorassa. Suosittelen lukemaan mitä siellä tapahtuu, raakaa meininkiä, moni on varmasti kuullut Los Zetaksesta tai Sinaloa kartellista. eipä tule ainakaan omalla kohdalla olemaan mikään lomakohde.

 3. Beanerit ovat vähintään yhtä vastenmielisiä entä neekerit. Kai tuo raakuus on perua azteekkien ja mayojen ajoista kun siellähän vähän väliä joku ylipappi trippaili ja repi sydämen jonkun pakanan rinnasta.

 4. On mielenkiintoista nähdä saadaanko se aita pystyyn loppujen lopuksi. Trumppi kun on kääntänyt takkiaan totaalisesti viime aikoina.

  Noin vuosi sitten Meksikonkin presidentti oli sitä mieltä että aitahan on vain hyvä asia. Kun huumeiden menekki Amerikan yhdysvaltoihin vähenee, niin maanviljelijät rupeavat viljelemään jälleen ruokaa pelloillaan.

  Saas nähdä mitä tästäkin tulee.

Comments are closed.