Koti Uutisia Meijeriteollisuus teurasti 500 000 lehmää nostaakseen maidon hintaa

Meijeriteollisuus teurasti 500 000 lehmää nostaakseen maidon hintaa

1

Meijeriteollisuus ei onnistunut yrityksessään hylätä sitä vastaan nostetut syytteet, jotka koskevat puolen miljoonan lehmän ennenaikaista lopettamista tarkoituksena manipuloida maidon markkinahintaa. Syytettyinä ovat muun muassa The National Milk Producers Federation, Dairy Farmers of America ja Land O’Lakes. Asiasta tiedotti eläinoikeusjärjestö Compassion Over Killing (COK).

Rikokset tapahtuivat vuosina 2003–2010 ja ne aiheuttivat kymmenen miljoonan paunan vajeen maidontuotantoon ja sitä myötä kysyntää, joka toi maidontuottajille 9,5 miljardin dollarin tuotot.

“Tämä on valtava askel eteenpäin”, sanoi Cheryl Leahy COK:sta. Eläinoikeusjärjestöt saavat harvoin väärinkäytöstapaukset oikeuden käsittelyyn ja vielä harvemmin syytteitä ei hylätä. Leahy selittää, että on vain vähän lakeja, jotka valvovat, mitä eläimille saa tehdä tehdastiloilla. Niiden valvonta on myös heikkoa, ellei olematonta, joten järjestöt keskittyvät nyt suurten väärinkäytösten paljastamiseen.

Tehdastilat (factory farms), ovat suuria tiloja, joilla kasvatetaan intensiivisesti suuria määriä eläimiä. Ne ovat usein teurastamoiden tai eräänlaisten “lihatehtaiden” läheisyydessä. Myös Suomessa osa kana- ja sikatiloista on rinnastettavissa tehdastiloiksi.

 

 

Aiheesta muualla:

http://www.takepart.com/article/2012/11/01/dairy-industry-slapped-down-foul-play

http://www.aspca.org/fight-animal-cruelty/farm-animal-cruelty/what-is-a-factory-farm.aspx

1 KOMMENTTI

  1. Jotain tämän suuntaista oli aikoinaan Suomessakin. Olikohan 70-lukua kun lehmä luokiteltiin Suomen vaarallisimmaksi eläimeksi, josta maksettiin 500mk.n tapporaha. Tosin silloin tapettiin lehmien lisäksi kaikki pienviljelystilat ja sitä kautta pienviljelijät ja aidot luomutilat.

Comments are closed.