Koti Artikkelit Maxim Bazylev – venäläisen kansallissosialismin sankari

Maxim Bazylev – venäläisen kansallissosialismin sankari

6

Maaliskuun 27. päivä 2009 oli traaginen virstanpylväs venäläisen kansallissosialistisen liikkeen historiassa: yksi liikkeen arvostetuimmista taistelijoista ja johtohahmoista, Maxim Bazylev, kuoli. Tämä voidaan katsoa käännepisteenä venäläisen kansallissosialistisen taistelun luonteessa, sillä pian tämän jälkeen poliisi teki useita massapidätyksiä, mikä pakotti kansallissosialistit ja radikaalit kansallismieliset lähes itsetuhoisiin iskuihin systeemiä ja poliisilaitosta vastaan.

”On parempi kuolla seisten kuin elää ryömien!”

Maxim Bazylev oli venäläinen kansallissosialisti, joka on noussut Itä-Euroopan maissa kansallissosialistisen radikaalin taistelun ikoniksi. Venäläislähtöinen Wotan Jugend –järjestö kuvailee Bazylevia sanoilla: kansallissosialisti, ideologi, propagandisti, soturi, kumppani, todellinen ystävä, vaatimaton sankari, venäläisen vastarinnan marttyyri.

Nuorena hän liittyi skinhead-piireihin mutta ei julistanut aatemaailmaansa ääneen. Hänen katsottiin olevan enemmän maanalainen toimija, joka oli hyvin vaatimaton. Hän eli aatteidensa mukaista elämää ilman alkoholia tai nikotiinia. Hänen elämäntapoihinsa kuului runsas urheilun harrastaminen, erityisesti kamppailulajit. Hän myös valmistautui vallankumoukseen niin fyysisesti kuin psykologisestikin, harjoitellen vakituisesti aseellista toimintaa

2000-luvun alussa hän tuotti kansallissosialistista julkaisua Venäläinen Tahto, josta myöhemmin tuli suurilevikkisin kansallissosialistinen julkaisu Venäjällä, mutta se levisi myös muihin maihin, kuten Ukrainaan ja Valko-Venäjälle. Tämä sai myös syyttäjän kiinnostumaan Bazylevin toiminnasta, mikä ei johtanut kuitenkaan muihin toimintoihin kuin myöhemmin luodun Internet-sivuston toistuvaan sulkemiseen.

Bazylev tuotti myös julkaisuja hänen hyvän ystävänsä Dima Nesterovin kanssa salanimellä Max-18; näitä olivat muun muassa Vangin käsikirja sekä Suoran toiminnan tarkoitus ja teoria vallankumouksellisessa tilanteessa. Hän osoitti arvostusta kaikille vallankumouksellisille ryhmille IRA:sta lähtien.

Bazylevilla oli tyttöystävä, joka oli valmis hankkimaan lapsia hänen kanssaan. He suunnittelivat naimisiinmenoa sekä SS-kuvioitujen sormusten hankkimista. Vuonna 2007 Bazylev kuitenkin erosi tyttöystävästään, koska hän uskoi vallankumouksen puhkeavan hetkellä minä hyvänsä, eikä hän voinut jättää liikettä omistautuakseen perheen perustamiselle. Vallankumouksen epäonnistuessa hän olisi joko kuollut tai vankilassa, eikä kukaan olisi huolehtimassa hänen vaimostaan ja lapsistaan.

Hänen näkemyksensä uskontoon oli kriittinen. Hän oli tiettyyn pisteeseen asti kiinnostunut okkultismista mutta ei lähtökohtaisesti piitannut uskonnosta. Hän ei myöskään pitänyt ortodoksisuudesta ja sitä vähemmän niin sanotuista maailmanuskonnoista.

Bazylev oli tämän lisäksi venäläisen Kansallissosialistisen Yhteisön viimeinen johtaja. Hän piti julkisuudessa fanaattisia puheita ja järjesti harjoitusleirejä kansallissosialisteille sekä muille radikaaleille kansallismielisille. Leireillä järjestettiin ampumakoulutusta, teräase -ja kamppailukoulutusta sekä muuta toimintaa. Hänen johtamiskykynsä ja persoonallisuutensa toi hänen liikkeensä alle reilusti uusia aktivisteja. Esimerkiksi pienempiä ryhmiä kuten ROA-18 liittyi Kansallissosialistiseen Yhteisöön.

Kun Format-18 järjestön johtaja Maxim Martinskevich ”Tesak” joutui vankilaan, Bazylev sanoi ettei mitään merkityksellistä ole tapahtunut, sillä vankila on vallankumouksellisen toinen koti. Myös Format-18 toimi tiiviissä yhteistyössä Kansallissosialistisen Yhteisön kanssa.

Hänet tuomittiin Kansallissosialistisen Yhteisön nimissä tehdyistä kahdeksasta teloituksesta, jotka oli suoritettu taisteluissa rotumuukalaisia sekä esimerkiksi antifasisteja vastaan. Kansallissosialistisen Yhteisön oletetaan ollen vastuussa yli kolmestakymmenestä teloituksesta. Kansallissosialistisen Yhteisön toimintaan Bazylevin johdolla kuului myös esimerkiksi homoparaatien hajottamiset.

Bazylevin kuolemaa ympäröivät huhut siitä, että hän joko suoritti itsemurhan sellissä tai sitten hänet tapettiin. Bazylevin toverit yrittivät suorittaa kostoiskun noin puolentoista kuukauden jälkeen Bazylevin kuoleman jälkeen, mutta poliisi pysäytti yrityksen. Hänen kuolemansa jälkeen julkaistiin hänen kirjoittamansa, vielä siihen asti julkaisematon Vallankumouksellisen toiminnan käsikirja.

Bazylevin toverit ovat tehneet hänestä venäjän kielellä dokumentin, joka löytyy Youtubesta:

Video Bazylevin antamasta haastattelusta medialle:

Maxim Bazylev – Paikalla!

6 KOMMENTIT

 1. Olipa hieno artikkeli PVL:ltä jälleen kerran! En tiennytkään että tuo mies oli merkittävä henkilö venäläisessä kansalllismielisessä skenessä vaikka jo monta vuotta sitten näin tuon Vanguardin dokkarin(alempi video, löytyy kun pistää From Russia with hate). Jotenkin tuo venäläisten suhtautuminen asiaan ja äärimmäinen omistautuminen(absolutismi,fanaattisuus,suora toiminta) on aina kolahtanut positiivisesti ja tuo lyhyt klipsu osoittaa että jo kauan aikaa sitten vanja tiesi miten pitää toimia. Täydellinen 8/8 arvosana venäläisille kansallisosialisteille!

  Onkohan Venäjällä enää tuommoista toimintaa? Tuntuu että kaikki tuollainen on kuollut pois tai poliisi on pidättänyt kaikki. White Rex, futishuligaanit ja Okkupaj Pedofilija ainakin on jäljellä. Heil Bazylev!

  Btw täällä jotkut kommentoivat negatiiviseen sävyyn slaaveista ja etenkin iivanoista niin ehkä tämä asiaan liittyvä musiikkivideo muuttaa käsitystänne venäläisistä kansallismielisistä ja tietenkin äsken lukemanne upea artikkeli https://www.youtube.com/watch?v=N6VpBm-UMTM

 2. Sairasta jos pitää tappaa tuntematttomia satunnaisia ihmisiä sen takia jos näyttävät ulkomaalaisilta. En kannata kenenkään satunnaisen ihmisen tappamista oli minkä värinen tahansa. Pitää suuntaa toimintaansa poliittisesti ettei oteta ulkomaalaisia sisään. Lisäksi Venäjä valloitti aasian puolen, jossa asui aaasialaisperäisiä asukkaita kauan ennen kuin slaavit saapuivat. Millä oikeudella venäläiset heitä kisuaavat? Päinvastoin alkuperäiasukkaiden pitäisi ajaa slaavit pois sieltä mutta eivät ole tehneet sitä kuitenkaan, Mantsuuria on aina ollu asiaattien asuttama, ei slaavien, Venäläisethän ovat tunkeutujia siinä tilanteessa. Sama jos Turkki valloittaisi taas balkkanin ja turkkilaiset jihaddistist tappaisivat siellä alkuperäisasukkaita.

  Olen isänmaallinen ja vastustan matuvyöryä, mutta tuollaista toimintaa en tue, tietysti jos on varmaksi todetttu raiskaaja tai eläinrääkkääjä, niin tulisi tappaa oli väriltään mitä vain.

  En voi mitenkään siis arvostaa tuota jätkää.

  • Ihan oikein että vanja näyttää keskiaasian apinoille ja kavkazin päänkatkojille kuka määrää. Luuletko että iivana huvikseen tekee sitä? Kai tiedät että venäläiset ovat jatkuvasti kavkazien ja näiden keskiaasian ali-ihmisten terrorin ja väkivallan kohteena? Kavkazit, varsinkin tshetsheenit, ovat aika perkeleen iso piikki perseessä sillä nämä eivät ole mitään narukäsi somaleita tai manlet irakilaisia vaan brutaaleja barbaareja. Jos länsieuroopan mailla on täysityö afrikan neekerien ja lähi-idän muslimien kanssa niin se ei ole mitään verrattuna siihen mitä vanja joutuu kestämään kavkazien kanssa. Venäjä muutenkin on maa jossa on aina piiska viuhunut ja väkivalta puhunut. Karu mutta karaistunut kansa.

   Ketä kiinnostaa jotkut siperian vinosilmä paimentolaiskansat? Eikä niitä kukaan kiusaa. Siellä ne nenetsit ajaa poroilla kuten aina ennenkin ja paskovat kyykystä maahan. En tiedä tarkemmin venäjän aasianpuolen laajentumisista mutta voisi kuvitella että sillä on jotain tekemistä sotimisella kiinaa ja japseja vastaan yli 100 vuotta sitten. Sanotaanko näin että jos iivana ei olisi Siperian herra niin sitten olisi luultavasti Kiina,Mongolia tai Japani. Eli hyvä vain että Siperia kuuluu venäläisille. Tarvittaessa Siperiaa on hyvä käyttää rankaisumetodina ja niinhän sitä on käytettykkin.

  • Anje tyhjensikin mieleni argumentit tänne jo aika hyvin. Näillä matuilla mitä Venäjällä on ei ole mitään tekemistä Venäjän kanssa. Jeltsin niitä sinne kutsui miljoonittain Neuvostoliiton romahdettua saunakavereilleen halpatyöreserviksi. Ovat tullet sinne Keski-Aasiasta ja osa jopa Vietnamia ja Intiaa myöten. Eikä Venäjän itään laajentumiseen liittynyt koskaan mitään sen kummempia draamoja kuten esimerkiksi Amerikan intiaaneille kävi. Siellä asuvat jakutit ja kymmenet muut kansat edelleen omassa kodissaan eikä siellä heitä kukaan häiritse, paitsi nämä entisen Neuvostoliiton alueelta vaeltaneet somput. https://www.youtube.com/watch?v=5rv4Z1rszkU
   Huomion arvoista muuten RT:n uutisoinnista on se, että kehtaavat kyllä avoimesti kritisoida länsimaiden monikulttuurisuutta ja rappiota mutta kun sama tapahtuu omalla tontilla niin kelkka kääntyy satakasikyt…

Comments are closed.