Koti Uutisia Martti Lutherin kirja painetaan suomeksi Virossa

Martti Lutherin kirja painetaan suomeksi Virossa

7

Virolainen kansallissosialistinen järjestö La Colonia aikoo julkaista suomeksi Martti Lutherin Juutalaisista ja heidän valheistaan -kirjan. Hankkeen taustalla vaikuttaa suomalaistaustainen Risto Teinonen.

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvelee, että kirjan julkaisu koettelee lain rajoja. Nuotio jättäisi viranomaisten arvioitavaksi, onko Virossa julkaistun kirjan myyminen Suomen kirjakaupoissa kiihotus kansanryhmää vastaan.

 

Lähde: Kotimaa

Aiheesta muualla:

La Colonian verkkosivut
Juutalaisista ja heidän valheistaan, PDF, Helsingin yliopiston hakutulos

7 KOMMENTIT

 1. Tervehdys ulkomailta!
  Kommentoin heti alkuun, että kirja on jo painettu.
  Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio epäilemättä tietää, mistä puhuu.
  Nykyään, mehän elämme painovapauden rajoittamisen aikaa, useiden kirjojen julkaiseminen asettaa haasteita niille, joiden tehtävänä on valvoa sionistien etuja.
  Nyt julkaistu laitos on Lutherin kirjan ns. kansanpainos eli 1930-luvulla useana painoksena ilmestyneen lyhennelmän käännös, jossa Lutherin näkemys aiheesta on tiivistettynä, pois on jätetty huomattava määrä teologista pohdiskelua, jota edes teologit eivät jaksaisi lukea.
  On selvää, että tietyt tahot eivät tällaista julkaisutoimintaa hyväksy.
  Yhtä selvää on, että ei voida hyväksyä, että nuo vierasmieliset tahot sanelisivat, mitä suomeksi saa julkaista ja mitä ei.
  Kirja on olemassa. Sen vironkielistä laitosta myytiin (Viron viisi kertaa pienemmillä markkoilla) viime vuonna 400 kappaletta – toivomme, että suomalaiset kirjakaupat ovat painovapauden suhteen samalla linjalla kuin virolaiset.
  Aatetoverit – kirja on ehdottomasti lukemisen arvoinen. Mikäli sitä ei tule kirjakauppojen valikoimissa olemaan, tulee se joka tapauksessa olemaan teidän saatavillanne.

  Voimia toivottaen,

  kustantajan edustajana,

  RT

  • Ostaisin mielelläni tuon kirjan, mutta miten? annatko vinkin, mistä kysyä.

   • Niin onko edessä Viron matka? Pitäisi Suomen tullista kysyä, paljonko kirjoja saa tuoda.
    Onko teoksen omistus “EUROSTOLIITON” “lakien vastainen.

 2. Saikos Martti Luther aikoinaan syytteen kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan? Eikös tämä ole vain yhden historiallisen teoksen suomennos? Kirja kirjojen joukossa? Sitä ei pakoteta ostamaan, sitä ei vaadita ostamaan eikä sille luoda massiivista tai provosoivaa mainoskampanjaa. Miten krjan julkaisu voisi olla kiihoitusta kansanryhmää vastaan?

  Suuri joukko ihmisiä tutkii historiaa. Ja varsinkin miehillä, vanhemmiten, sotahistoria on se joka tahtoo viedä mennessään. Oman itsensä löytäminen yhteiskunnasta ja yhteiskunnan paikka kansainvälisellä pelikentällä on tärkeä tehtävä. Ilman sitä ei voi ymmärtää miksi ollaan siinä pisteessä missä ollaan ja miksi toimitaan niinkuin toimitaan. Meillä Suomessa on kautta aikojen ollut hyvin vähän suomennettuja teoksia historian tutkimiseksi. Ja jos on ollutkin, niin niitä on vähin äänin viety markkinoilta pois. Divareista ja kuolinpesistä juuri ne tärkeimmät kirjat häviävät yllättävät nopsaan. Joten, jos meille nyky-yhteiskuntaan on tulossa jälleen yksi suomennos, miksi se pitäisi kieltää?

 3. Yksi vanha kirjakauppias pidätettiin jokunen viikko takaperin kun myi Adolf Hitlerin teosta.
  EUROSTOLIITON LAKI ON “MONIMUOTOINEN”, silkkaa paskaa koko”laki”

Comments are closed.