Koti Uutisia Martin Saxlind tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Martin Saxlind tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

5

uk_saxlind_oikeudenkaynti

Nordfrontin uutistoimittaja Martin Saxlind suorittaa tällä hetkellä vankeusrangaistusta “väkivaltaisesta mellakasta”. Saxlindin vangitsemisen taustalla on, että hän oli toimittajana paikalla Vastarintaliikkeen aktivistien järjestämässä vastamielenosoituksessa antifasistien mielenosoitukselle Tukholman Kärrtorpissa vuonna 2013.

Perjantaina häntä syytettiin Örebron käräjäoikeudessa “kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”, koska oikeuskansleri katsoi Nordfrontin sivuilla keväällä 2015 julkaistussa artikkelissa olevan laitonta sisältöä. Laitonta artikkelissa oikeuskanslerin mukaan on Adolf Hitleristä kirjoittaminen kunnioittavaan sävyyn.

Poliittinen vanki Saxlind istui turvalasin takana koko käsittelyn ajan, tauot mukaan lukien, jolloin hänet kuljetettiin käsiraudoissa erilliseen huoneeseen.
Poliittinen vanki Saxlind istui turvalasin takana koko käsittelyn ajan, tauot mukaan lukien, jolloin hänet kuljetettiin käsiraudoissa erilliseen huoneeseen.

Syyttäjä on sitä mieltä, että artikkelin sanoma on “rotuviha” ja että se sisältää “voimakasta ja vaarallista tietyn kansanryhmän halveksuntaa”. Yhtäkään kansanryhmää ei kuitenkaan mainita artikkelissa. Saxlind kommentoi artikkelin olevan yleinen kunnianosoitus Hitlerille ja hänen teoilleen Saksan kansan eteen.

Saxlind lisäsi, ettei artikkelissa ihannoida kansanmurhaa, koska Nordfront ja Vastarintaliike eivät usko holokaustin tapahtuneen. “Emme voi ihannoida jotain, jonka emme edes usko tapahtuneen”, Saxlind sanoi.

Sananvapautta vihaava syyttäjä.
Sananvapautta vihaava syyttäjä.

Syyllisyyskysymyksen ratkaisi kahdeksanhenkinen valamiehistö. He olivat sitä mieltä, että Saxlind on syyllistynyt rikokseen. Tämä taas johti siihen, että päätös jätettiin kolmelle tuomarille. Nordfrontin toimittajan mukaan valamiehistö koostui neljästä sosiaalidemokraatista, kahdesta kokoomuslaisesta, yhdestä keskustalaisesta sekä yhdestä vihreiden jäsenestä.

Käräjäoikeuden tuomarit olivat samaa mieltä kuin syyttäjä siitä, että Saxlindin olisi pitänyt ennalta tietää artikkelin lukijoiden tulkitsevan sen sanoman kansanmurhaan kehottamiseksi. Saxlindin tuomio päätettiin sisällyttää hänen tämänhetkiseen rangaistukseensa, mikä tarkoittaa, ettei Saxlind tule viettämään vankilassa lisäaikaa.

“Tapauksessa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan henkilön olisi ensin oltava kohdistanut halveksuntansa tiettyyn kansanryhmään. Tätä ei ole Saxlindin kohdalla ylipäätään tapahtunut”, kommentoi hänen asianajajansa Sargon De Basso juuri ennen tuomion julkistamista.

Saxlindin asianajaja Sargon De Basso.
Saxlindin asianajaja Sargon De Basso.

 

Lähde: Nordfront.se

Aiheesta lisää: Nordfrontin Martin Saxlind puoleksi vuodeksi vankilaan

5 KOMMENTIT

  1. katsokaa kaikki oikeusasteet lapi, ja tukikaa tuomareitten ja syyttajien tausta,

  2. Katson juuri you tubesta toista kertaa sarjaa “suurin tarina mitä ei ole koskaan kerrottu”. Jos ns. syyttäjä katsoisi tuon sarjan, hänen olisi pakko hylätä kaikki syytteet!!

  3. “Saxlind lisäsi, ettei artikkelissa ihannoida kansanmurhaa, koska Nordfront ja Vastarintaliike eivät usko holokaustin tapahtuneen. ”Emme voi ihannoida jotain, jonka emme edes usko tapahtuneen”, Saxlind sanoi.”

    Solidaarisuutta Martinille ja pisteet hyvästä asenteesta! 🙂

Comments are closed.