Koti Uutisia Marssi pankkeja ja hallintoa vastaan

Marssi pankkeja ja hallintoa vastaan

0

Italialainen Casa Pound -järjestö (CPI) marssi pankkeja ja hallintoa vastaan Roomassa 25.11. Noin 6 000 liikkeen jäsentä, kannattajaa ja uteliasta sivustakatsojaa osallistui mielenilmaukseen, jossa ei sattunut yhtään välikohtausta.

Lauantaina Roomassa oli myös italialaisten kommunistien ja antifasistien järjestämä vastamielenosoitus. CPI saavutti kuitenkin suurimman mielenkiinnon tähän asti suurimmalla mielenosoituksellaan.

1900-luvun oikeistorunoilijan mukaan nimensä saanut järjestö on usein joutunut väkivaltaisiin yhteenottoihin äärivasemmiston kanssa ja joutunut puolustamaan itseään. Nyt se otti suuren askeleen kohti vakavasti otettavaa yhteiskunnallista ja poliittista vaikuttamista.

Casa Pound -järjestö perustettiin lähes kymmenen vuotta sitten. Järjestö on vallannut ja asuttanut hylättyjä taloja sekä osoittanut mieltään yhteiskunnallisissa asioissa. Vasta äskettäin järjestö on muuttunut enemmän poliittiseksi liikkeeksi. Suunnitelmissa on asettaa ehdokkaita ensi vuoden vaaleihin.

Järjestö esittäytyi myös suomalaisille viime vuonna Suomen Vastarintaliikkeen järjestämässä Taistele vastaan! -seminaarissa.

“Meitä haukutaan rasisteiksi ja meistä annetaan päinvastainen kuva kuin mitä me todella olemme”, huusi CPI:n johtaja Gianluca Iannone kuorma-auton lavalta Rooman Ponte Milviossa viiden kilometrin marssin päätteeksi. “Ihmiset ovat anteeksipyynnön velkaa”, Iannone jatkoi suuren väkijoukon heilutellessa järjestön lippuja.

Iannone ja muut puhujat vastustivat lisääntyvää valtionvelkaa, korruptoituneita poliitikkoja, hallituksen virkamiesten korkeita palkkoja ja eläkkeitä, median vaikutusvaltaa, kansallisten yritysten ulkomaista omistusta sekä talouskriisiä.

“Vihdoinkin on liike, joka puhuu kansan tarpeista”, sanoi 28-vuotias metallityöntekijä Alessandro Fornini, joka osallistui ensimmäiseen CPI-tapahtumaansa. Myyjä Anna Maria Scutaro, 31, oli samaa mieltä: “Olen kyllästynyt päättäjiin, jotka haluavat vain laittaa rahat omiin taskuihinsa.”

Talouskriisi on nostanut järjestön kannatusta. Italia oli vuosi sitten romahduksen partaalla, kun luottoluokittajat laskivat paikallisten suuryritysten ja valtion luottoluokitusta.

Kriisi aiheutti myös pääministeri Silvio Berlusconin eron. Tämän tilalle nimitettiin – demokratian vastaisesti – teknokraatti, entinen EU-virkamies Mario Monti. Monti on, kuten monet muut Euroopan maiden uusista epädemokraattisesti valituista johtajista, Goldman Sachsin miehiä.

Juuri Monti vei läpi suuren leikkausohjelman, joka on ollut hyvin raskas prosessi monelle italialaiselle nousseiden verojen sekä sosiaalipalveluiden leikkausten takia.

 

 

Aiheeseen liittyen:

Kansainvälinen seminaari järjestettiin Helsingissä