Koti Uutisia Ulkomaat Marsista löytyi maanalainen järvi

Marsista löytyi maanalainen järvi

23

Tutkijat ovat löytäneet Marsin pinnan alta maanalaisen järven. Noin 20 kilometriä leveä järvi sijaitsee Marsin jäätiköiden alla. Löytö tehtiin jään läpi näkevän tutkan avulla, joka kiertää Marsia.

Järvi on mitä luultavammin erittäin suolainen ja kylmä. Tästä syystä siellä ei oleteta olevan merkittävämpää elämää. Järvessä saattaa kuitenkin olla mikrobitasoista elämää.

Martin Siegert College Londonista sanoo, että järvi muistuttaa järviä, joita löydetään maapallolta Grönlannin ja Etelämantereen jäiden alta. Tutkijat eivät ole aivan varmoja siitä, onko järvessä oleva neste vettä vai lietettä.

Lähde: Science

23 KOMMENTIT

 1. Mahtava löytö! On typerää ajatella, että me ihmiset olisimme kosmoksessa ainoita älykkäitä olentoja.

 2. Kysympä ihan mielenkiinnosta kaikilta jotka lukevat tämän:

  Uskotteko että ihminen(lue valkoinen) on käynyt kuussa? Entä onko Mars-matka edes realistista. Oma näkemys on että kuussa ei ole käyty koska 1.väitettyjä kuulentoja tehtiin alle 10 ja nekin 60-70luvuilla. 2.Gagarin ehti kuolla ensin ennenkuin jenkit tekivät ns kuulennon joten ainoa jolla oli kokemusta avaruudesta olemisesta ei ehtinyt antaa lausuntoaan tapahtumasta. 3. Ne videot mitä kuulennosta on niin ovat aika hämäriä(yhdessäkin liehui jenkkilippu kuunpinnalla->tuuleeko kuussa?)+ alkuperäiset NASAn videot ovat tuhoutuneet. 4. Kuulennot tehtiin ykösellä Maa-Kuu välillä ilman minkäänlaista kokemusta(paitsi kuollut Gagarin) ja ne loppuivat kuin seinään eikä ihminen ole koskaan sitten 70 luvun käynyt kuin jossai avaruusasemalla pikkukorkeuksissa pisimmillään ja nyt kaikenmaailman Marslennot mielessä ja kehitteillä vaikka siis viimeksi kun ihminen kävi edes kuussa oli -70luku(eli ei ole budjettiongelma ainakaan).

  Ja kun ihan maalaisjärjellä ajatellaan niin ihminen(lue valkoinen) on seikkailijatyyppiä ja haluaa löytää aina jotain uutta ja koetella rajojaan. Eiku kuu ollutkaan kiinnostava? Voisi kuvitella että kuusta käsin on helpompi tutkia kauempia planeettoja kun se on lähempänä niitä entä maa(asentaa sinne ihan fyysinen asema jossa vai hengittää ja tehdä hommia ja muutenkin koittaa pistää kuuta edes jonkinmoiseen kuntoon) + edelleenkin se että fakta että väitetyt kuulennot tapahtuivat lyhyellä aikavälillä,aikana jolloin teknologia oli köyhempää entä nykyään,poliittisessa melskeessä ja sitten kuolivat pois.

  Nyt siis on kaikenmaailman Mars shaibaa ja se on muka seuraava etappi vaikka viimeksi kun ihminen oli edes niinkin kaukana kui kuu niin oli -70luku. Vertauskuvallisesti voisi verrata siihen että ihminen ensin meloi ykösellä järven yli eikä sitten melonut 40 vuoteen sen jälkeen. Sanoi muille että “kyllä minä meloin,katso otin hiekkaa todisteeksi vastarannalta”. Sitten seuraava etappi on meloa maailmanympäri ja siihen tuhlataan rutosti rahea ja mitälie plörinää ja hypetystä. Ja jengi uskoo sen. Ja tuona 40vuoden aikana ihminen meloi kauimmas vain pikkusaarelle lähellä rantaa. En väitä että tietäisin asiasta enkä edes ole kiinnostunut avaruudesta eli joku joka tietää paremmin voisi selventää näitä.

  • Melkein koko elämäni aikana uskoin näitä Kuu-tarinoita. Kunnes muutama vuosi sitten aloitin aiheen tutkimukset, jotka kestivät muutaman kuukauden. Sankaritarina amerikkalaisista astronoteista ja ylivoimaisesta teknologiasta ei kestä minkäänlaista teknistä tarkastusta. Mutta keskivertoihmisten psykologia on sellainen, että ihmistä on helpompi petkuttaa kuin myöhemmin todistaa heille että he oli petkutettu.

   Sama koskee monia muita ihmismassoja ojaavia “historiaaliisia” tapahtumia, jotka ovat osa virallista mythologiaa: Mainilan laukkaukset, 9/11, Lusitania, Holoco$t, teloitukset Katynissa, Bostonin maratooni ynnä muuta sellaista. Median ylivalta sheeplestä perustuu siihen, että sheeplellä ei ole tietoa, älyä eikä kykyä ja halua etsimään epämiellyttävän totuuden.

   • Itselläni on myös aina ollut kuulennoista sama fiilis kuin Shoahista ja 9/11 iskuista. Pelkkää jargonia ja tietyn porukan aseman pönkittämistä.

    • Ei ihan kaikki kumminkaan ole salaliittoteorioita. Kyllä ihminen avaruudessa on käynyt.No noista 70-luvun jutuista en ole varma, mutta nykyään teknologia on jo niin kehittynyttä. Luulen, että jo 5-10 vuoden sisällä Mars planeetta tullaan asuttamaan.

     • Matalalla kiertoradalla kyllä on käyty, mutta ei yli 500 km. Säteily tappaa, kuten seuraavassa on selitetty:
      Cosmic radiation — a showstopper for space exploration?
      https://youtu.be/q-9Avd__dQ4
      Teoriassa on kaksi tapaa suojautua säteilyltä: joko passiivinen suojakilpi (paksu vaippa miehistön ja elektronisten laitteiden ympäri) tai (sähkö)magneettinen suojakilpi. Näiden toteuttaminen käytännössä on mahdottomuus, koska puuttuu teknologia, resurssit sekä halukas ja kyvykäs taho joka toteuttaisi. Ei ole edes tarvetta lähettää ihmistä, koska automaattiset laitteet ja robotit tekevät kaiken vaaditun paljon parempi kuin tekisi haavoittuvainen ihminen.

      Ei, ei asuta Mars planeetalla 5-10 vuoden sisällä, eikä edes 50-100 vuoden sisällä, todennäköisesti ei koskaan. Koska edessäpäin on nykyisen mädän järjestelmän väistämätön ja totaalinen romahdus ja ihmiskunnan supistaminen ekologisesti kestävälle tasolle, eli vähintään 20-30 kertaisesti.

     • Mikään noista ei ole salaliittoteoria. Avaruudessa on käyty,mutta kuussa ei. Siinä on kaksi eri asiaa.

      Ensimmäisessä viestissäni on vertauskuva lopussa Mars-matkasta. Se matka ei tule olemaan mahdollinen ainakaan satoihin vuosiin jos koskaan.

     • Leo ja Anje: Elon Musk on erimieltä:
      “Muskin pitkäaikaisena tavoitteena on ollut tehdä ihmiskunnalle mahdolliseksi levittäytyä muille planeetoille. Musk perusti vuonna 2002 SpaceX-yrityksen (Space Exploration Technologies), joka kehittää edullisia kantoraketteja avaruusmatkustusta varten. Muskin tavoitteena oli kehittää kantoraketti, joka palaisi lähtöalustalle matkansa jälkeen. Vuoteen 2014 mennessä yritys on kehittänyt kaksi rakettia ja yhden kapselin.
      Musk esitteli syyskuussa 2016 SpaceX-yhtiön suunnitelmat Mars-planeetan asuttamiseksi. Hän kertoi, että elämän levittäminen toisille planeetoille on ollut pääsyy sille, että hän on kerännyt yli 10 miljardin dollarin omaisuutensa, jolla hän hanketta aikoo rahoittaa.” Musk myös on sanonut, että Mars planeetan asuttaminen tulee tapahtumaan 5 vuoden sisällä.

     • Edelleenkin pelkkää jargonia ja satuilua. Haaveilevat Mars-matkasta vaikka eivät pysty edes viemään kuuhun ihmistä. Lue se vertaus uudelleen + Leonidin kommentit ja opettele ajattelemaan omilla aivoilla.

   • Mainilassa ei ollut hevosten laukkakilpailua vaan siellä Isä Aurinkoisen vapautusarmeijan edustajat potkivat susia kauemmas kyykkypaskalla käydessään, osuivat vahingossa saappaillaan tykkien laukaisijoihin (ripaska) ja pistivät Suomen syyksi koko homman.

    Katynissa tuhannet puolalaisupseerit tekivät joukkoitsemurhan ampumalla itseään kädet selän taakse sidottuina niskaan ja saksalaiset ihmissyöjänatsit tietysti haudat löydettyään yrittivät vierittää syyn Isä Aurinkoisen vapautusarmeijan niskaan.

    Lusitanian lastina oli virallisestikin 750 tonnia kiväärikaliberin ammuksia joten sotarikokseen syyllistyivät jotkut ihan muut kuin saksalaiset.

    USAn astronautit kiersivät maapalloa aikasen ahkeraan ennen kuulentoja, joten ei ollut Gagarin ainoa avaruudessa käynyt ja henkiin jäänyt vaikka ensimmäinen olikin.

    Avaruussäteilyn voi eristää ihan niinkuin röntgensäteilyn tai radioaallot.

    Ja jos jotkut ansaitsisivat sankaritarinan, niin ne kymmenet vaietut CCCPn kosmonautit, jotka menettivät henkensä kilpajuoksussa avaruuteen. USA sentään tunnusti menetyksensä mutta soviettijärjestelmässä ei näin voinut tehdä, koska siellä ei ikinä tapahtunut onnettomuuksia; koska ne oli kielletty.

 3. Mitens nämä suomen muinaishaudat? Taitaavi olla dutkimati. Siihen asti ei sitten mitään.

 4. Tuo veden löytyminen marssista (meinasi tulla kuusta) ei tarkoita mitään. Ne tyhmät jotka sinne mahdolliseti lähtee eivät ymmärrä että sielä ilmanpaine on noin 1/110-osa maan kaasunpaineestsa. Mutta saadaanhan siitä kaikkien aikojen BigBrother seurantaohjelma. Ja kun täälä puhutaan hiilidioksidin vaikutuksesta ilmaston lämpenemiseen niin kas kummaa, Marssissa hiilidioksidia on ~95% joten eislä pitäisi olla …keleen kuuma. Mutta keskilämpötila onkoin vain noin -140 astetta.

  Mitä tulee kuukävelyihin niin mitenkäs voitaisiin telakoitua kuun piemällä puolella, navigoimalla tähdistä, kun nopeus on 20km/s? Jo se kertoo siitä ongelmasta mikä kohdataan kun noustaan kuusta ja pitäisi pilkkopimeässä osua omaan kantorakettiin.

  Ennen kuolemaansahan Louis Armstrong tunnusti että eivät he kuuhun laskeutuneet. Buzz Aldrin pitää vielä kiinni valeesta ja käyttäytyy kuten hän olisi käynyt kuussa. Mutta yleensä ennen kuolemaansa ihmisille tulee hirvittävä tarve tunnustaa synnit ja anoa armoa.

  Saattaa olla että kuussakin on käyty, sitten myöhemmin. Mutta minä esim. en ole löytänyt nistä koordinaateista avaruusromua jossa sitä pitäisi olla. Eikä kaukoputkeni ole kovin huono. Se on Novosibirskissä valmistettu.

  Loppujen lopuksi, se onko jossain käyty ja löytyykö jostain vettä, se ei vaikuta maan ihmisten elämiseen millään tavalla. Nämä ovat täyteotsikoita jotka tarkoitushakuisesti vievät ihmisten ajatukset pois todella tärkeistä asioista. Kuten Drunckerin iskiaksesta.

  • Kuu-huijauksen paljastaminen on siksi tärkeä, koska se on USAn mythologian kulmakivi. Kun tämä kulmakivi murtuu, seuraavaksi murtuu Holoco$t ja muut ja valheiden muuri romahtaa – ja paljastuu että USA ei olekaan “loistava kaupunki kukkulalla” vaan globaalinen gangsteri, murhaaja, rahanväärentäjä, varas ja huijari.

   “Mars-planeetalta” muuten löytyi ei ainoastaan järvi, vaan myöskin muoviroska. Pitkän viiveen jälkeen NASA selitti, että muka muoviroska tarttui Curiosity mönkijään vielä tehtaalla (tiedätte sellaisia “clean room” aerospace tehtaita, jossa henkilökunta kulkee maskeissa ja valkoisissa kokosuojapuvuissa) ja tämä roska irtosti sitten “Marsilla” ja sitten valokuvakamera otti kuvan!!! http://i.imgur.com/GynBT.gif
   Siellä “Mars” planeetalla myös tapahtuu “cleaning event”, kun ihmeella mönkijän aurinkopaneelit puhdistuvat pölystä. Osaavat ne judet keksiä hauskoja selityksiä, hahaha! Uskokaa ken voi.

 5. Mitä enemmän asiaa tutkitaan sitä enemmän Marsista löytyy ihmisenkaltaiselle elämälle soveltuvia tai soveltuneita ominaisuuksia. Ja tämä johtuu siitä, että ihmiskunta on peräisin Marsista.

  Miljoonia vuosia sitten Marsin pinnalla asui kukoistava ja tieteellisesti edistynyt ihmisyhteisö, sopusoinnussa kaiken muun monipuolisen ja kukoistavan kasvi ja eläinkunnan kanssa. Jossain vaiheessa ymmärrettiin, että elämä Marsissa ei voi jatkua. Planeetta tulee vääjäämättä jäähtymään asuinkelvottomaksi.

  Niinpä ryhdyttiin etsimään uutta kotia ihmiskunnalle. Ja aivan kotipiiristähän se löytyikin. Nimittäin Maa-planeetta. Varustettiin useita retkikuntia siirtymään Maan kamaralle tarkoituksena asuttaa koko planeetta.

  Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä (Marsiksi ösɯöɹʇs). Matkustajat kyllä pääsivät perille ja asettuivat Maan kamaralle, mutta heidän geeninsä olivat tuhoutuneet avaruusmatkan aikana. Jälkeläisistä tuli mitä kauheimmilla tavoilla epämuodostuneita. Joiltakin puuttuivat aivot lähes kokonaan, toisten iho tuli läpeensä karvan peittämäksi. Nuo jälkeläiset, suoraan sanoen, näyttivät aivan apinoilta.

  Mutta parempaankaan ei pystytty. Rodun jalostamista rajoitti ihmisen lyhyt ikä. Tieto hävisi sitä mukaa, kun Marsista tulleet ihmiset kuolivat pois eikä noita apinoita kukaan pystynyt opettamaan.

  Niin jäivät apinat asuttamaan Maan kamaraa ja toivo ihmiskunnan säilymisestä oli ikuisiksi ajoiksi haihtunut pois. Maasta oli tuleva apinoiden asuttama planeetta.

 6. täyttä paskaa ja valhetta niinku kuussa käynti ja kansainvälinen avaruus asema! kaikki vapaamuurareita jotka eivät muuta tee kuin valehtelee!! Ajatelkaa ja suurin osaa silti uskoo tätä paskaa!!

Comments are closed.