Koti Uutisia Kotimaa Maria Ohisalo suorittaa kaverikapitalismia, jota vastusti vielä vuonna 2016

Maria Ohisalo suorittaa kaverikapitalismia, jota vastusti vielä vuonna 2016

9
ohisalo
Maria Ohisalo.

Sisäministeri Maria Ohisalo on Iltalehden mukaan esittämässä poliittista virkanimitystä puoluetoverilleen, vaikka tarjolla olisi ollut pätevämpiäkin hakijoita. Ohisalo antaisi sisäministeriön kansliapäällikön paikan puoluetoverilleen Kirsi Pimiälle, vaikka paikkaa myös hakeneella Antti Pelttarilla on paremmat paperit hommaan. Pelttari ei ole ohisalon puoluetoveri.

Vielä vuonna 2016 Ohisalo vastusti poliittisia virkanimityksiä, jota hän tuolloin kutsui ”kaverikapitalismiksi”:

KirsiPimia
Kirsi Pimiä.

–Poliittiset virkanimitykset on yksi ongelma. Sitten toisaalta yritysten hallituksissa nähdään, miten valta tässä maassa kasautuu. Meillä on paljon tunnettuja hallitusammattilaisia, joiden nimet pyörivät monessa firmassa. Heillä on usein kytköksiä myös toisiinsa, saatetaan pelailla kavereille bonuksia ja muuta tällaista. Tältä asia helposti näyttää ulospäin, hän kommentoi tuolloin.

Ohisalo toimii Sanna Marinin johtamassa hallituksessa. Hallitus on tehnyt itselleen nimeä palkkaamalla veronmaksajien piikkiin epäpäteviä avustajia kaveripiiristään, jotka tarvitsevat itsekin avustajia selvitäkseen työstään. Sama linja jatkuu nyt näköjään myös muissa virkanimityksissä.

Lähde: Iltalehti

9 KOMMENTIT

 1. Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää niin kuin minä opetan…

 2. Ohisalon harkintakyvystä kertoo se, että saatuaan tiedon suojelupoliisin väärinkäytöksistä, siirsi asian tutkinnan sisäministeriöltä suojelupoliisille itselleen. Näin varmaankin taataan puolueeton tutkinta, aika vihreää logiikkaa.

  • Ohisalo sai varmaan “tarjouksen josta ei voi kieltäytyä”. Jollakin häntä kiristettiin. Onko hän vaikkapa sekstaillut matujen kanssa VOK:issa?

   • Voisi ollakin niin, mutta supon Pelttarin ohittaminen nimitysasiassa ja Pimiän suosiminen kertoo siitä, että tarjous on voinut tulla muualta kuin supolta. Punavihreät vetävät selkeästi yhtä köyttä ja Pelttari on selkeästi eri puolella. Huumekokeilut voisivat olla hyvinkin kiristyksen väline, ministerihän tunnetaan huumemyönteisenä.

    • Se on aivan sama kuka noista kansanpettureista nimitetään mihinkin virkaan. Ei ole merkitystä onko hallituksessa vihreät, kokoomus, perussuomalaiset, vasemmistoliitto, keskusta jne. Sama meno jatkuu. Kaikki ne on kansanpettureita!

 3. Kirsi Pimiän kohdalla on se “ERIKOINEN” tilanne että hän on ainoa jolla on se virka-asema jonka mandaatilla voisi estää Pimiää astumasta Suomen turvallisuuden takaajaksi sisäpiirijuonena, pätevämmän ehdokkaan sijaan..

  Tilanne on erittäin sairas.

 4. “Valinnasta kertovaan muistioon olikin kirjattu hakijan kyky huomioida “hallitusohjelman painotukset”. Pimiä on yhdenvertaisuusvaltuutettu, ja yhdenvertaisuus on myös yksi niistä asioista, joita Ohisalo haluaa sisäministerinä edistää – maan sisäisen turvallisuuden nimissä.

  – Sisäministeriö on sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriö. Se pyrkii ohjaamaan yhteiskuntaa suuntaan, jossa ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus toteutuu ja rikollisuus vähenee. Tällaisessa kohdassa Pimiä on osoittautunut sopivimmaksi valinnaksi.”

  Tällaista ulostaa yle. Taas kerran pätevyyden edelle meni agendaan sopivin hakija. Muistaako joku vielä tämän “utaretohtorin” valinnan, menettelyn valinta-asiassa ja lopputuloksen valinnasta…. Eli millainen matulauma tänne nyt on tulossa?

 5. Orpo tahtoo Suomeen ”120 000 uutta työllistä”, sanoo YLE.

  Marin tahtoo ”60 000 uutta lisätyöllistä”.

  2018 saapui Suomeen väkeä lisää 80 000. 2019 saman verran. Kahden edellisen vuoden saldo (160 000) on 40 000 enemmän kuin Orpon skenaariossa ja 100 000 enemmän kuin Marinin skenaariossa.

  Ongelma ratkaistu, Suomi? Jess.

Comments are closed.