Koti Uutisia Kotimaa Mannerheim-asiakirjat julkaistu

Mannerheim-asiakirjat julkaistu

8

Venäjän presidentti Vladimir Putin lahjoitti Suomen presidentti Sauli Niinistölle syksyllä 170 asiakirjan kokoelman. Asiakirjat kattavat marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimiin ja hänen perheeseensä liittyviä tietoja. Putinin lahjoittamaan kokoelmaan kuuluu myös valokuvia.

Saatuaan Putinilta asiakirjat Niinistö lahjoitti nämä kansallisarkistolle, joka digitalisoi ne. Kokoelma on nähtävissä kokonaisuudessaan Kansallisarkiston digitaaliarkistossa.

Lähde: Yle

8 KOMMENTIT

 1. En ole vielä katsellut asiakirjoja mutta uskon että ne vahvistavat opetusneuvoksen kirjoittaman kirjan “Suomi myrskyn silmässä”. Suomen valtio ei vieläkään ole uskaltanut avata S-32 kansiota, mutta onneksi asiakirjat ovat suureksi osaksi kopioituja ja siksi ko. kirja päästiin tuottamaan.

  Historiasta käy selvästi ilmi että eurooppa oli jo jaettu ja myyty “isojen poikien yhteisellä päätöksellä”. Churchill ja Roosevelt olivat myyneet Suomen Neuvostoliittoon ja Ranska oli saanut Saksan läntiset maa-alueet. Ja nyt näiden rikollisten kanssa suomalaiset haluavat käydä edelleen NATO-kauppaa. Eikö pitäisi oppia kerrasta. Taparikollinen on aina taparikollinen. Eikä sellaisten kanssa sovi veljeillä.

  • Missä tuo S-32-kansio on, jos sitä edes on olemassa? Suomi myrskyn silmässä on aika hataralla pohjalla kun sen väitteitä ei mistään pääse tarkistamaan. Kuinka uskottavaa lopulta on, että jatkosota oli Suomen osalta vain sopupeliä?

   Oletko lukenut Vilho Tahvanaisen tuotantoa, kenen todistukselle “Suomi myrskyn silmässä” pitkälti perustuu? Niissä puolustellaan Stalinia ja esitetään mystiset emigranttikommunistit todellisena valtana NL:ssä. Niissä ei ole mitään lähteitä, vaan teoksina ovat pikemminkin romaanin tyyppisiä.

   • Kun salaiset paperit tulivat v. 2002 Suomeen, niin Heikki Ylikangas sai perehtyä niihin ja tuli vahvistaneeksi Tahvanaisen esitykset.

    Suomihan oli jo johtoportaansa osalta marxilainen valtio. Ryti oli rappari ja anglofiili liberaali. Ne olivat maan valtaklikin ja median eliitin aatteet. Ei ihme, että Lännen rapparidemokratioiden satelliitti Suomi oli koko ajan kimpassa Stalinin kanssa. Johan valtapolitiikka/reaalipolitiikka sanelee, ettei pienen Saksan kanssa lähdetä uhmaamaan “koko maailmaa”. Tietenkin olisi kannattanut.

    Mannerheim on tutkimaton kortti. Ilmeisesti hän oli Saksan vastainen ja juurikin luui reaalipolitiikalla olevan mahdollista selvitä. Hän ei ymmärtänyt, kuinka tämä johtaa kuitenkin tuhoon, kuten nyt on nähty.

    On erittäin uskottavaa lukea Tahvanaisen vanhasta kirjasta taipumisen esim. IKL:n eristämiseen eri suunnan suurvaltojen vaatimuksesta.

   • Tahvanaisen ns. romaaniteosta ei kannatakaan ottaa vajavasti. Vain kirja Erikoistehtävä ja Myrskyn silmässä eli postuumisti ilmestynyt ja hänen aineistoonsa perustuva juttu. Se toinen kirja on myös pitkälle aikansa lapsi. Hänen oma vakaumuksensa kai tulee siinä esiin.

    Tietenkin voi olla, että esim. juttu kaapatusta kenraalista voi olla saksalaisten puolelta satua tai sitten he ovat voineet saada ihan oikeatkin sopimuspaperit jotain muuta kautta. Joka tapauksessa Ylikangas puhui myös tusta aineistosta, mitä Saksa oli lähettänyt.

   • Vaikka saksalaiset olisivat sepittäneet osan materiaalista, jokin tuollainen sopimus Lännellä ja N-liitolla on varmaankin ollut.

    Asemasotavaihe ja joukkojen vahvuudet hyökkäyssotavaiheessa ovat asioita, jotka vahvistavat melko varmasti Tahvanaisen kertoman salaisen diplomatian Stalinin ja Suomen välillä. Muutenkin on selvää, että Suomella oli myös salaista diplomatiaa ja sellainen herkästi salataan. Aivopesuaikoina ikuisesti.

   • Tämä kaikkihan osoittaa, kuinka paska maa Suomi oli jo tuolloin. Koko ajan oltiin vihollisen puolella salaa ja sodan jälkeen sitten ajettiin koko maa alas muun Euroopan tapaan.

    Suomessa on aina puffattu kaikenlaisia rappioaatteita. Esim. Eino Kaila diggasi Kalergin ajatuksia ja taiteilijat halusivat “ikkunat auki Eurooppaan”, mutta ei tietenkään Saksaan tai Italiaan 30-luvulla.

 2. Viimeksi, kun Tukholmasta tuli papereita v- 2002, niin osa katosi matkalla arkistoon…

  • Rahvaalta kerättiin kultaesineet aseitten ostamiseksi sota-aikana. Nämä kullat katosivat myös matkalla Tukholmaan. Katoamista ei tiettävästi ole tutkittu koskaan.

Comments are closed.