Koti Uutisia Malmöläisravintolassa tarjottiin “mustalaiskeittoa” – ilmoitus poliisille

Malmöläisravintolassa tarjottiin “mustalaiskeittoa” – ilmoitus poliisille

5

Malmöläisravintolasta tehtiin rikosilmoitus “kiihottamisesta kansanryhmää vastaan” ravintolan tarjottua ruokalistallaan “mustalaiskeittoa”.

Lundavägenin ravintola-grillin ruokalistalla Malmössä luki: “Mustalaiskeitto (kaikki ainesosat varastettuja)”. Tämä poiki ravintolanomistaja Slavko Rasicille rikosilmoituksen “kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”.

“Otan tämän vastaan kuten miehen pitää. Mielestäni en viittaa mihinkään tiettyyn rotuun nimetessäni keiton ‘mustalaiskeitoksi'”, sanoo Rasic. Mainintaa, että kaikki ainesosat ovat varastettuja, hän kommentoi “sisäpiirivitsiksi”.

Romanitaustainen väittelijä Domino Kai antoi seuraavan lausunnon SVT-kanavalle: “Tämä on vain yksi esimerkki ‘romanivastaisuudesta’. En tiedä varmaksi, kuinka kauan kyseinen ruokalaji on listalla ollut, mutta ensimmäinen ajatukseni oli, että tässä on taustalla toteamus ‘kun poliisi, niin minäkin’.” Kai viittaa väittelyyn siitä, että Ruotsin poliisi olisi pitänyt rekisteriä maassa oleskelevista romaneista. Hän sanoi: “Rekisteri toimii ikään kuin ‘romanivastaisuuden’ laillistajana.”

Malmön poliisin tiedottajan Linda Pleymin mukaan työryhmä käsittelee juuri asiaa: “Katsomme tapausta. Mutta koska kyse ei ole vapaudenriistosta, tämä ei ole ensimmäisenä listalla”, hän totesi.

 
Lähteet: Nordfront.se, SVT

5 KOMMENTIT

  1. No voi nyt kyynel… totuushan on, että valtaosa mustalaisista varastaa jne…

    • Jossakin tutkimuksessahan se on laskettukin että jos koko suomen väestö olisi mustalaisia niin 70 prosentilla olisi rikosrekisteri. Voisivat mustalaiset itsekin vilkaista peiliin ja miettiä mistä se vastaisuus johtuu.

  2. Syytetty ravintolanomistaja vaikuttaa nimestä päätellen olevan Balkanilta peräisin, eli en lainkaan ihmettele jos hän suhtautuu hieman omalla tavallaan mustalaisrotuun.

  3. Niin, Itä-Euroopan kantaväestö on saanut mustalaisten terrorista kärsiä vuosisatoja.

Comments are closed.