Koti Uutisia Talous Maailmanpankki: “Lisää rahaa pakolaisille”

Maailmanpankki: “Lisää rahaa pakolaisille”

14
Maailmanpankkia on vastustettu rajusti niin lännessä kuin kehitysmaissakin.

Maailmanpankki väittää, että pakolaisista voisi olla vastaanottajamaille suurta taloudellista hyötyä, mikäli näiden työllistämistä tuettaisiin entistä enemmän julkisella rahalla. Tarpeeksi suuren investoinnin myötä julkista sektoria kuormittavat pakolaiset voisivat pankin mukaan muuttua talouden vetureiksi.

Pankki kannustaa myös yksityisiä yrityksiä siirtämään tuotantoaan pakolaisleireille. Maailmanpankin Afrikka-investointien johtaja Michel Botzung totesi, että “riskeistä huolimatta” pankki on “halukas auttamaan yhtiöitä siirtymään” pakolaisleireille.

Pankki olettaa, että pakolaiset ovat tällä hetkellä taloudellinen rasite siksi, ettei näillä ole tarpeeksi rahaa käytössään. Mikäli isäntämaa antaisi pakolaisille enemmän rahaa, rohkaisisi tämä myös yksityisiä yrityksiä, jotka voisivat lopulta takoa pakolaiskriisistä rahasammon.

Maailmanpankki on aiheuttanut lukemattomissa kehitysmaissa tarpeetonta köyhyyttä koronkiskonnallaan. Pankin ajama kurjistamispolitiikka on kiihdyttänyt länsimaihin kohdistuvaa elintasopakolaisuutta. Vuonna 2016 pankin johtaja kutsui maahantunkeutujia “globalisaation lahjaksi”.

Maailmanpankin isä oli juutalainen Harry Dexter White, joka toimi Neuvostoliiton vakoojana. Pankki perustettiin toisen maailmansodan jälkeen varmistamaan, etteivät länsimaat enää rakentaisi kansallissosialistisen Saksan tai fasistisen Italian kaltaisia itsenäisiä talousalueita.

Lue myös: Juutalainen nimitettiin Maailmanpankin johtotehtävään

14 KOMMENTIT

  1. Kun ihminen ylittää ahneudessaan tietyn rajan, inhimillisyys katoaa. Rahan tahkoamisen eteen voi tuomita sen 99% planeetan väestöstä köyhyyteen ja orjuuteen eliittiä palvelemaan silmää räpäyttämättä. Edes oman maan kansalaiset eivät omaa ihmisarvoa, lopulta eivät välttämättä edes omat sukulaiset. Tätä on äärimmilleen viety moraalittomuus.

  2. > pakolaisista voisi olla vastaanottajamaille suurta
    > taloudellista hyötyä

    Tällainen lausunto kertoo juuri sen olennaisen nykyisestä länsimaiden rappiosta: Ihmisen arvo mitataan sillä kuinka paljon hänestä on taloudellista hyötyä.

    Ja kuka sen sanoi: Pankki. Pankkien korkein auktoriteetti. Orjien suurin omistaja.

    Jos me kansana uskomme tällaiset perustelut, emme ole enempää ansainneetkaan kuin orjuuden. Emme voi itsestämme puhua enempänä kuin orjina.

    • Totta. Sekä kommunismi että kapitalismi ovat ekonomisia ajattelujärjestelmiä. Niiden mielestä talous on oleellinen asia ihmisyydessä ja yhteiskunnassa. Todellisuus on toisenlainen, koska talous on uusi keksintö. Ihmiset ovat pärjänneet vähintään kymmeniä tuhansia vuosia ilman taloutta. Asia on niin, että todellisuudessa “talous” tarkoittaa vain sitä että ihmiset pelkäävät kärsimystä ja haluavat paljon mielihyvää. Jos kärsimyksen asettaa kontekstiin ja mielihyvää ei pidä suurimpana arvona niin välittömästi siitä seuraa, että talous lakkaa olemasta korkein arvo. Sekä kommunismi että kapitalismi ovat siis pelkuruutta ja hedonismia.

    • @ Samuli 6.5.2018 at 14.36

      > talous on uusi keksintö. Ihmiset ovat
      > pärjänneet vähintään kymmeniä tuhansia vuosia
      > ilman taloutta.

      Alkukantaisinta taloutta on sota, väkivaltainen ryöstely. Vasta myöhemmin se muuttui suojelubisnekseksi; miehitetään alue ja aletaan verottaa. Omistusoikeuden käsitekin siinä syntyi. — Vapaaehtoinen vaihdanta on kyllä aika uusi ilmiö.

      Ihmisellä kuitenkin on “veressä” ehdoton alistuminen väkivallan edessä ja usko väkivalloin asetettuun oikeuteen. — Mikä on voimalla ja väkivallalla asetettu, sen täytyy myös olla oikein. — Edelleen suurimmat menestystarinat tehdään sotimalla. Mitä muuta Amerikankaan menestys on kuin sotatoimien tuomaa vaurautta. Ja mitä lähemmäs loppua mennään sitä enemmän vapaa vaihdanta jää historiaan tullakseen taas muotiin muutaman sadan vuoden päästä “uutena keksintönä”.

  3. Tuo selittääkin, sääliksi käy kun pillin läpi joutuu maailmaa katsomaan.

Comments are closed.