Koti Uutisia Maailmanlaajuinen eurooppalaisvastainen terrorisota

Maailmanlaajuinen eurooppalaisvastainen terrorisota

2

UK_Burkina_Faso

Noin 30 eurooppalaista on kuollut viidessä eri terrori-iskussa alkaneen vuoden 15 ensimmäisenä päivänä. Nämä ovat olleet osa islamistien jatkuvaa ja harkittua maailmanlaajuista valkoisiin kohdistettua terroria. Terrorihyökkäykset kuvastavat jihadistien nousua Lähi-idässä, kiitos Yhdysvaltojen tuhoisan invaasion Irakiin juutalaislobbyn yllyttämänä.

Vaikka iskuissa on kuollut myös ei-valkoisia, ovat eurooppalaiset valkoiset olleet ilmiselvästi kohteina. Iskut on kohdistettu paikkoihin, joissa eurooppalaiset turistit ja työntekijät kerääntyvät.

The Telegraph kirjoittaa Radisson-hotelliin kohdistuneesta iskusta Malissa: “Al-Qaidalla ja sen ideologian inspiroimilla on pitkä historia kansainvälisiin hotelleihin hyökkäämisestä. Kohteiden houkutus on aina sama: nämä ovat paikkoja, joista varmasti löytää länsimaalaisia. Koska hotellit näyttävät ja tuntuvat tutuilta, ovat ne myös paikkoja, joissa länsimaalaiset tuntevat olonsa turvallisiksi.”

Viimeisin, 15. päivä sattunut islamistihyökkäys tapahtui Burkina Fasossa. Se kohdistettiin pääasiassa valkoisiin turisteihin, joita islamistit koettivat ottaa panttivangeiksi. Hyökkäys tappoi 27 ihmistä. Aikaisemmin päivällä sama ryhmä oli kidnapannut australialaispariskunnan, joka oli tekemässä hyväntekeväisyyttä Afrikassa lääkäreinä.

Päivää aikaisemmin tapahtui isku Indonesiassa Jakartalla, jossa islamistit hyökkäsivät Starbucksiin ja Sarinah-tavarataloon. Molemmat paikoista ovat turistien suosimia. Iskussa kuoli seitsemän henkilöä, mukaan lukien kanadalainen mies. Lisäksi useita ihmisiä haavoittui.

12. päivä pakolaisterroristi taas räjäytti itsensä keskellä saksalaisia turisteja Istanbulissa, Turkissa. Kymmenen saksalaista kuoli iskussa.

Iskut ovat jatkoa viime vuodelta, jolloin islamistit murhasivat satoja valkoisia, muun muassa Pariisin terrori-iskussa ja venäläisen matkustajakoneen pommituksessa.

Lähde: The New Observer

2 KOMMENTIT

  1. No, joskohoan Eurooppalaiset nousisivat vastarintaan. Ilmapiiri ainakin näyttää tiukentuneen kivalla tahdilla 🙂

Comments are closed.